بازاری کردن موضوعات دینی برای فروش کتاب خیانت است

یحیی علوی فرد، عضو انجمن قلم حوزه، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به تأثیرات افزایش دانش عمومی در کاهش آسیب های اجتماعی، گفت: بسیاری از آسیب های اجتماعی به دلیل عدم آگاهی و ندانستن به وجود می آید، فردی که در موضوع آسیب های اجتماعی مطالعه ندارد، بسیاری از آسیب های اجتماعی را آسیب نمی داند.
داشتن جوانان اهل مطالعه در گرو برنامه ریزی از کودکی است
وی به عوامل استقبال نکردن جوانان از آثار دینی اشاره کرد و افزود: متأسفانه ضعفی که در ارائه آثار دینی وجود دارد این بوده که به تمام مخاطبان توجه نشده است، اگر خواستار جوانان اهل مطالعه هستیم، باید از کودکی برای کتابخوانی فرزندان برنامه ریزی شود.
پژوهشگر و شاعر حوزوی با بیان این که انتشاراتی های دینی باید تخصصی تر و حساب شده باشد، اظهار داشت: اگر این مؤسسات انتشاراتی دینی با برنامه ریزی پیش روند، فرهنگ مطالعه در کودکان و نوجوانان نهادینه می شود؛ بنابراین در رده سنی کودکان و نوجوانان باید محتوای مناسب با سن آنها مطرح شود.
وی با بیان این که نشر دینی در زمینه کودک و نوجوان ضعیف عمل می کند، ادامه داد: بسیاری از انتشارات دینی دغدغه ارائه و انتقال محتوای دینی را به جامعه دارند، اما در انتخاب قالب دچار اشتباه می شوند؛ بنابراین اگر از نویسندگان تخصصی برای هر سن استفاده شود، به یقین شاهد استقبال گسترده از نشر دینی در تمام رده های سنی خواهیم بود.
از موضوعات دینی سوء استفاده نشود
علوی فرد به دیگر مشکل نشر دینی اشاره کرد و ابراز داشت: متأسفانه امروزه برخی از ناشرهای بازاری برای فروش کتاب های خود، به سراغ موضوعات دینی رفته واین موضوعات پرمحتوا را به صورت نادرست ارائه می کنند، این مسأله تبلیغ دین نبوده بلکه ضد تبلیغ است.
وی با اشاره به موفق نبودن نویسندگان دینی در برطرف کردن نیازهای کودکان و نوجوانان، بیان داشت: اگر نویسندگان عرصه دین در برطرف کردن نیازهای رده سنی کودک و نوجوان موفق بودند، امروزه کودکان و نوجوانانی آشنا با فرهنگ مطالعه و متفکر داشتیم.
عضو انجمن قلم حوزه اصل تشویق به مطالعه و کتابخوانی را امر به معرف دانست و خاطرنشان کرد: مطالعه کتاب به دلیل این که تجربه افراد عاقل و سرآمد بوده، بسیار مفید است، گاهی تأثیرگذاری از راه کتاب بسیار بیشتر از تذکر زبانی است.
وظایف دولت، نویسندگان و خانواده برای ترویج کتابخوانی
وی پیشنهاداتی برای ترویج هدفمند کتابخوانی ارائه کرد و عنوان داشت: دولت و نهادهای گوناگون باید طرحی تصویب کنند که نتیجه آن کتابخوان شدن افراد جامعه شود، در برخی از کشورها بنیادهای مطالعه وجود داشته و افرادی که اهل مطالعه و کتابخوانی هستند، از راه های مادی و معنوی مورد تشویق قرار می گیرند.
این نویسنده کتاب گفت: نویسندگان، ناشران و فعالان فرهنگی باید به سطح مخاطب توجه داشته باشند، اگر نویسندگان از نوشتن مطالب سنگین پرهیز کنند و بر اساس رده های سنی افراد مطالب را ارائه کنند، شاهد استقبال از کتاب خواهیم بود.
وی به نقش خانواده در ترویج فرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و افزود: خانواده ها با مدیریت صحیح در منزل و بردن کودکان به نمایشگاه های کتاب، برگزاری مسابقه کتابخوانی در خانه و تهیه کتاب های مناسب با رده سنی فرزندان خود، می توانند در کتابخوان شدن فرزندانشان تأثیر بسزایی داشته باشند./1323/ت301/س