دوری از سیره نبوی سبب بروز آسیبهای اجتماعی میشود
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران زینب طالبی در گفتگویی با اشاره به اینکه قرآن کریم در مورد پیامبر اسلام(ص) فرموده است: «لکم فی رسول الله اسوه حسنه» گفت: این آیه نشان میدهد در هر زمان و با هر اقتضایی این قابلیت وجود دارد که رسول اکرم به عنوان اسوه عملیاتی قرار گیرند.
وی با بیان اینکه در شناسایی سیره پیامبر(ص) مشکلی وجود ندارد و احادیث، آیات و روایات فراوانی در این زمینه نقل شده است، افزود: نکته مهم این است که ما چگونه میتوانیم سیره ایشان را در جامعه بسط و گسترش دهیم و بین سیره رسول اکرم(ص) و جامعه امروز الفت ایجاد کنیم.
مدیر مرکز تربیت مدرس صدیقه کبری(س) با بیان اینکه شخصیت پیامبر اسلام(ص) در تمام ابعاد الگو است، گفت: یک بعد از این شخصیت آن است که ایشان اشرف مخلوقات هستند که یک بعد شناختی و معرفتی است و هیچ کس نمیتواند به آن دست یابد، اما بعد دیگر، سیره عملی و زندگانی ایشان است.
وی افزود: در این بعد، زندگی پیامبر اکرم(ص) تمام اقتضائات و شرایط زندگی سایر انسانها را داشت و ایشان با لحاظ این شرایط، الگوی انسانها هستند.
طالبی با بیان اینکه صرفا شنیدن و دانستن سیره پیامبر اکرم(ص) کافی نیست، یادآور شد: کسی که به پیامبر(ص) معتقد است، باید پیرو عملی آن حضرت باشد.
وی یکی از خصلتهای برجسته و مهم رسول اکرم(ص) را آسانگیر بودن ایشان در فروع و قاطعیت در اصول دانست و اضافه کرد: ایشان در تعلیم و تربیت، با مهربانی و رافت برخورد میکردند و با وجود اذیتهایی که به ایشان رساندند، برخورد متواضعانهای داشتند. برخورد ایشان در آن زمان، برخورد استاندارد یک جامعه ایدهآل بود.
مدیر مرکز تربیت مدرس صدیقه کبری(س) ادامه داد: ایشان در عین حال در جایی که اسلام در خطر بود و یا کسی میخواست مبانی اسلام را زیر سئوال ببرد، با قاطعیت برخورد میکردند.
وی با اشاره به لزوم تفکیک میان این دو حیطه خاطرنشان کرد: گاهی اوقات برخورد ما با مسائل برعکس سیره نبوی است، یعنی در مسائل مهم سهلانگاری و در مسائل اعتباری دنیا سختگیری میکنیم.
طالبی بسیاری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی را ناشی از این نوع نگاه دانست و گفت: اگر در جامعه رافت، مهربانی و دلسوزی وجود داشته باشد، بسیاری از ناهنجاریهایی که شاهد آن هستیم، به وجود نمیآید.
وی افزایش این دست مفاسد و ناهنجاریها را نشاندهنده دور شدن جامعه از سیره رفتاری پیامبر(ص) دانست و گفت: اگر هر روز از سیره پیامبر(ص) بیشتر بنویسیم اما کمتر به آن عمل کنیم و به راههای عملیاتی کردن آن کمتر توجه کنیم، ضعفهای بیشتری در جامعه اسلامی مشهود خواهد شد./978/د101/ب4