اسلام علیه اسلام؛ پروژه جدید دشمنان/ لزوم نشانهشناسی گروههای تکفیری
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجتالاسلام علیزاده موسوی، دبیر کنگره جریان های تکفیری امروز در همایش «رحمة للعالمین» که به مناسبت هفته وحدت با حضور بیش از 700 نفر از علمای شیعه و اهل تسنن در اردوگاه مازندران مشهد برگزار شد، بابیان اینکه در هیچ دورهای از تاریخ اسلام بهاندازه امروز جهان اسلام با چالشها و مشکلات مواجه نبود، گفت: شاهد هستیم که در کشور نیجریه گروه بوکوحرام، در سومالی گروههایی به نام الشباب، در تونس، انصار الشریعه، در مصر حزب سلفی النور، در سوریه بیش از 41 گروه تکفیری و دیگر کشورهای مسلمان، خسارتی اساسی به جهان اسلام وارد کرده است.
وی به بیان آماری از کشتهشدگان به دست این گروههای تروریستی پرداخت و اظهار کرد: تنها در کشور الجزایر بین سال 1990 تا 2000، نزدیک به 200 هزار نفر توسط گروهی به نام «انصار السنه» کشتهشدهاند؛ آنان وارد روستاها میشدند، سر مردم را میبریدند و دیدگاه خود را بیان میکردند، در کشور نیجریه شاهد ربودن 300 دختر مسلمان هستیم که هنوز هم آنان را بازنگرداند.
تنوع مذهبی در کشور هیچگاه باعث تنش نشده است
دبیر کنگره جریانهای تکفیری به زیست مسالمتآمیز ادیان و مذاهب مختلف در ایران اشاره کرد و ادامه داد: در جامعه ما، تنوع مذهبی زیاد است، در قالب تصوفهای گوناگون وجود دارد، این فضای متنوع مذهبی هیچگاه موجب ایجاد تنش در کشور ما نشده است، در خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و چندین استان دیگر حضور مرکب اهل سنت و شیعه را در این فضا داریم، نکتهای که در کشور ما وجود دارد این واقعیت است که علیرغم وجود اختلاف، شاهد درگیریهای خونین نبودیم.
وی، مهمترین ابزار دشمن برای شکست اسلام را ایجاد تفرقه دانست و تصریح کرد: امروز مهمترین ابزاری که دشمن به کار گرفته، تفرقه است؛غرب روشهای مختلفی را برای جلوگیری از رشد اسلام به کار گرفت، با طرحها و برنامههای مختلف نتوانستند به اهداف خود برسند؛ کشورهای اروپایی و آمریکایی در حال مسلمان شدن است بهاندازهای که رشد اسلام در این کشورها بیش از رشد مسیحیت است و این موضوع این واقعیت را به آنان نشان میدهد تا با تمام توان جلوی رشد اسلام را بگیرند.
حجتالاسلام علیزاده موسوی به حرکتهای موازی با مفاهیم اسلام اشاره کرد و گفت: کتابی در موازات قرآن به نام آیات شیطانی به چاپ رساندند، در دانمارک کاریکاتور پیامبر (ص) را کشیدند، زندگی شخصی پیامبر را در فیلمی به چالش کشیدند تا بین مسلمانان تفرقه ایجاد کنند اما حاصل تمام این حرکتها، قرار گرفتن تمام مسلمانان در کنار یکدیگر بود.
اسلام علیه اسلام؛ پروژه جدید دشمنان
وی افزود: دشمنان پس از ناکامی در طرحهای خود، پروژه اسلام علیه اسلام را کلید زده اند و متأسفانه باید گفت در این روش موفق بودهاند، امروز وقتی وارد سوریه میشوید، زیرساختها از بین رفته زیرا جبهه النصره هرگاه وارد منطقهای میشود، ابتدا زیرساختهای آن منطقه را از بین میبرد تا توان مقابله وجود نداشته باشد.
این پژوهشگر حوزوی به نگاه غلط برخی به حرکتهای داعش اشاره و خاطرنشان کرد: برخی تفکرشان این بود که هدف جبهه النصره و داعش، دفاع از حقوق اهل سنت است اما امروز حتی افراطیترین افراد این گروهها قربانی نیروهای خود هستند؛ وقتی داعش وارد استانهای موصل و الانبار میشوند، کردها گفتند از این موقعیت استفاده کنیم و اعلام خودمختاری کنیم، اما پس از ورود داعش، بدترین جنایتها علیه این کردها اعمال شد.
وی اظهار کرد: وقتی میبینید اینان وارد موصل میشوند، 110 دختر اهل سنت در این شهر به علت تجاوز خودکشی کردند، این نشان از توحش این گروه دارد.
لزوم نشانهشناسی گروههای تکفیری
حجتالاسلام علیزاده موسوی با تأکید بر لزوم نشانهشناسی این گروهها، خاطرنشان کرد: باید نشانهشناسی کنیم، ببینیم چه زمانی نشانههای جریانهای تکفیری در مناطق مختلف ظهور میکند و جلوی آن را بگیریم؛ اینها نه شیعه میشناسند و نه سنی، اینیک واقعیت است که آنان وقتی وارد منطقهای میشوند، فضایی صرفاً خشونتبار به وجود میآورند.
گفتنی است، در این همایش، حجتالاسلام مرویان حسینی، مدیرکل سازمان تبلیغات خراسان رضوی، آیتالله قاضیزاده، مدیرکل اطلاعات خراسان رضوی و جمعی از مسؤولان استانی نیز در این همایش حضور داشتند؛ همچنین، گلدی کمالی، مشاور استاندار خراسان شمالی در امور اهل سنت نیز به ایراد سخنانی پیرامون مسئله وحدت و لزوم توجه به آن پرداخت./9315/پ202/ب5