صفات رذیله عامل مهم رواج فساد اقتصادی و اداری در جامعه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حضرت آیتالله حسین مظاهری، رییس حوزه علمیه اصفهان، در سخنرانی هفتگی خود که در مسجد حکیم برگزار میشود، با مذمت رذیلت و مصادیق آن، گفت: اگر در جامعه شاهد یک اقتصاد ناسالم هستیم از صفات رذیله ناشی شده است، اگر بدکاری و رشوهخواری در ادارات گسترده شده و اگر فساد اخلاقی فراگیر شدهاست دلیل همه اینها حاکم شدن صفات رذیله بر نفس انسان است.
وی گفت: خداوند در قرآن مذمت کرده کسانی را که تکبر ندارند و زیر بار حق و حقیقت میروند یعنی اینها افرادی هستند که نفس را از تسلط صفات رذیله رها کردهاند و حرف حق به گوش جانشان مینشیند.
رییس حوزه علمیه اصفهان افزود: در مقابل اینان، کسانی هستند که حرف حق را نمیشنوند و با تکبر و لجاجت رفتار میکنند، اینها هیچگونه عاقبتاندیشی ندارند یعنی عقل دارند و تعقل نمیکنند، فکر دارند و تفکر نمیکنند.
وی با اشاره به سرنوشت قوم ثمود و موعظههای حضرت صالح(ع) ادامه داد: آنها قومی بودند که شرط ایمان آوردنشان را دیدن معجزه قرار دادند ولی وقتی که معجزه را دیدند حتی یک نفر ایشان ایمان نیاورد و از آن بدتر قصد از بین بردن معجزه را کردند و دنیا و آخرت خود را از بین بردند.
آیتالله مظاهری افزود: حضرت صالح(ع) که بر اینان دلسوزی داشت نصیحتشان کرد ولی نشنیدند، این حرف حق نشنیدن از رذالت و لجاجت سرچشمه میگیرد، قرآن درباره این قوم میگوید اینان از عاقبت عملشان نترسیدند چون رذالت مانع عاقبتاندیشی میشود.
وی با بیان اینکه کسی که حرف حق در او اثر نکند در مقابل امر ولایت لجاجت میکند، گفت: کسی که در روز غدیر از حضرت رسول(ص) میخواهد که خدا او را بکشد چون نمیتواند جانشینی علی(ع) را ببیند، صفات رذیله قلب چنین فردی را پر کرده است.
استاد درس خارج حوزه علمیه ادامه داد: در مقابل چنین افرادی، کسی همچون سلمان میشود که به مقام بالایی میرسد و به خاطر عشق و محبت امیرالمؤمنین(ع) حرف ولی خدا را بر خواهشهای نفسش مقدم میدارد.
وی با بیان اینکه لجاجت و حساد و عناد و تکبر انسان را به پرتگاه نابودی میکشاند، گفت: چنین کسی از انجام گناه و آزار رساندن به دیگران دلش و نفسش لذت میبرد و صفات رذیلهاش را ارضا میکند.
آیت الله مظاهری افزود: جوانها بیشتر باید به فکر خودسازی باشند، انسانی که گرفتار صفات رذیله است هرچه بزرگتر میشود بدتر میشود و رذالت در دلش بیشتر رسوخ میکند و همچون شجره خبیثهای میشود که عالم را به هم میریزد، صفت رذیله در هر کس به اندازه عرضهاش بروز میکند، اگر کم است بیشتر از این از عهدهاش برنمیآید.
وی با انتقاد از وضعیت طلاق در جامعه گفت: تمام طلاقها از صفات رذیله است، صفات رذیله به انسان اجازه محبت کردن و اطاعت نمیدهد و لجاجت را در انسان فعال میکند، نتیجه آن میشود که بدون توجه به عاقبت فرزندان و عقدهای شدنشان در جامعه، تن به طلاق میدهد.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به وضعیت بیحجابی و بیبندوباری در جامعه، افزود: یکی از مشقات و صدمات برای جوانان دیدن زنان بیبندوبار است ولی وقتی رذایل بر نفس حاکم شد مرد بیغیرت از آسیب زدن به دیگران لذت میبرد و حاضر است حتی آیات قرآن درباره حجاب را زیر پا بگذارد./914/پ202/ج