۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۸
کد خبر: ۲۴۳۰۵۵
کارشناس مذهبی مطرح کرد؛

انسان برای زندگی کردن خلق شده است، نه برای زنده بودن

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام والمسلمین راشد یزدی گفت: انسان برای زندگی کردن خلق شده است، نه برای زنده بودن که شیوه حیوانات است پس بنابراین، مرد و زن باید یکدیگر را به خوبی درک کنند تا بتوانند یکدیگر را به کمال برسانند و زندگی کنند.
ازدواج دانشجويي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محمد کاظم راشد یزدی، استاد حوزه علمیه، عصر امروز در جمع زوج های دانشجو در حرم مطهر رضوی، با اشاره به آیه« وَمِن کُلِّ شَیْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَیْنِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ» خاطرنشان کرد: قانون زوجیت از ریزترین ذرات عالم شروع شده و به افلاک ختم می شود، همه موجودات و نیز انسان زوج خلق شدند، تنها خداوند  یکتا است(سوره توحید).

 

وی اظهار کرد: ازدواج یک قانون طبیعی، تکوینی و فطری است که موجب  تعادل  و کمال  انسان می شود که یکی از مهم ترین اهداف آن تولید نسل است و کسانی که با این قاون مقابله کردند، شکست خورده اند چون ذات عالم، زوجیت است.

 

کارشناس مذهبی تأکید کرد: انسان برای زندگی کردن آفریده شده، نه برای زنده بودن که طریقه حیوانات است پس بنابراین، مرد باید زن را که موجودی لطیف، نجیب، شریف و هنر خلقت است را به خوبی درک کند و نیز در مقابل زن، مردی که مقتدر و با صولت است را درک نموده تا یکدیگر را به کمال برسانند و در کنار هم زندگی کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین راشد یزدی با بیان این که ترکیب شدن با مخلوط شدن تفاوت دارد، افزود: زوجیت یعنی انسان ها با هم ترکیب شده تا یکی شوند که نیازمند شرایطی از جمله؛ فرهنگ، که فرهنگ کلاسیک و مدرک نیست بلکه به درک متقابل افراد گفته می شود، تناسب خانوادگی و این که خانواده ها باید از بسیاری جهات با هم یکسان باشند نیز یکی دیگر از شروط ترکیب شدن است.

 

استاد حوزه علمیه  ادامه داد: تفاوت سنی نیز شرطی دیگر بوده که بهتر است مرد از زن بزرگ تر باشد و نیز عشق که  همه شرایط یاد شده را احاطه می کند،  پس عشق شرط لازم است ولی شرط کافی برای یکی شدن نیست.

 

ازدواج دانشجویی از موفق ترین، ازدواج ها است

کارشناس مذهبی ازدواج دانشجویی را از موفق ترین نوع ازدواج دانست و خاطرنشان کرد: انتخاب درست در تشکیل زندگی  از مهمات به شمار می رود که باید آگاهانه، با فهم و درک و شناخت صحیح انجام شود و خوشبختانه ازدواج های دانشجویی این امتیاز را داراست و معمولا درصد کمی از این پیوندها به جدایی ختم می شوند.

 

وی به پنج نکته مهم که باید در زندگی رعایت شود اشاره و گفت: اولین آن عشق است  این که زن و شوهر باید یکدیگر را دوست داشته باشند  و حتی  مستحب مؤکد است که ابراز علاقه توسط طرفین بیان شود چرا که مواجه شدن با کلمات نرم و محبت آمیز، از  پدر ومادر شروع و به فرزندان نیز منتقل می شود که سبب استحکام بنیان خانواده خواهد شد.

 

احترام متقابل موجب حفظ حرمت ها در خانواده می شود

استاد حوزه علمیه در ادامه گفت: اعتماد و وفاداری  طرفین به یکدیگر و عمل به قول و شروط خود یکی دیگر از نکات مهم است که باید در زندگی رعایت شود و نکته دیگر، گذشت و انصاف آن دو است.

 

حجت الاسلام والمسلمین راشد یزدی تصریح کرد: پنجمین نکته، احترام متقابل بوده که بسیار مهم است بنابراین زن و مرد نباید اتفاق های زندگی شخصی خود را به خانواده ها منتقل کنند، چرا که سبب ایجاد کدورت بین افراد می شود.

 

گفتنی است، در پایان این برنامه، پیمان نامه ای در محضر امام رضا(ع) از سوی زوج های دانشجو خوانده شد./844/پ202/ب6 

ارسال نظرات