۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۲
کد خبر: ۲۴۳۱۰۷
حجت الاسلام حاج علی‌اکبری:

غرق شدن در شهوات موجب فرو رفتن انسان در تاریکی می‌شود

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام حاج علی‌اکبری گفت: جوانان خودشان را در معرض تصاویر و دوستی‌های خطرناک و شبکه‌های اجتماعی قرار ندهند که لبه پرتگاه است و مسأله شهوت ممکن است انسان را 20 الی 30 سال در تاریکی قرار دهد.
درس اخلاق حجة السلام حاج علي اکبري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام حاج علی‌اکبری، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد شامگاه دوشنبه ششم بهمن ماه در جلسه سلسله نشست های شرح «صحیفه سجادیه» در مسجد یادمان شهدای هفتم تیر مجموعه سرچشمه در ادامه مباحث مربوط به دعای حضرت سجاد(ع) به دعای هشتم این کتاب اشاره کرد و گفت: معنای "اللهم" در ابتدای دعا بیانگر این معناست که خداوند هم بصیر و هم سمیع است و به همین علت باید همیشه و در همه حال به خداوند پناه ببریم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه، در ادامه شرح فراز اول دعا با اشاره به لفظ "اعوذ" به مساله پناه آوردن در منظر قرآن پرداخت و بیان کرد: اگر مروری در آیات قرآن کریم ذیل واژه "عوذ" داشته باشیم به نکات بسیار جالبی بر می خوریم که می توان در سه بخش تقسیم کرد.

 

وی با اشاره به بخش اول آیات قرآن که پروردگار فرمان به پناهندگی انسان داده است افزود: در برخی آیات پناهندگی از دست شیطان مورد اشاره قرار گرفته است.

 

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان آیه "خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِینَ" گفت: در ادامه آیه‌ای که قله گفتار اخلاقی در قرآن است خداوند خطاب به پیامبر و رسولش فرموده:" وَإِمَّا یَنزَغَنَّکَ مِنَ الشَّیْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللّهِ إِنَّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ " و این بدین معناست که دامی که شیطان برای رسولان و مبلغان پهن کرده است طراحی ویژه‌ای دارد و راه گرفتار نشدن به این دام وسوسه شیطان پناه بردن به دامن امن الهی است.

 

حجت الاسلام حاج علی‌اکبری، با بیان اینکه "نزغ" در آیه به معنی رخنه و نفوذ در دل انسان‌هاست ابراز کرد:" فَاسْتَعِذْ بِاللّهِ" چون در غالب استفعال آمده غالب تاکیدی بر رسول را نشان می دهد.

 

وی بیان کرد: به همین علت آیه "إِنَّ الَّذِینَ اتَّقَواْ إِذَا مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِّنَ الشَّیْطَانِ تَذَکَّرُواْ فَإِذَا هُم مُّبْصِرُونَ" که بعد از اعوذ آمده است به پیامبر خاتم دستور به تذکر و کسب مقام پناهندگی را داده است. 

 

این استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به مصداق دوم مقام پناهندگی در قرآن بیان داشت: در داستان حضرت یوسف نبی(ع) و زلیخا نبی خدا ذکر بزرگی را به ما آموزش داده و در بحران مسائل شهوت او می‌گوید: "قالَ مَعاذَ اللَّهِ إِنَّهُ رَبِّی أَحْسَنَ مَثْوایَ إِنَّهُ لا یُفْلِحُ الظَّالِمُونَ." و چه خوب است که ما هم در برخی بحران‌ها ذکر "مَعاذَ اللَّهِ" لقلقه زبانمان بشود تا در قلبمان اثر بگذارد.

 

حجت الاسلام حاج علی‌اکبری، در ادامه افزود: کسی که بتواند از مسائل شهوت با پناه واقعی به پروردگار رد بشود توانایی کسب مشاهده جمال الهی برایش میسر می‌گردد و چیزهایی را می‌بیند که دیگران نمی‌بینند.

 

وی اشاره داشت که شیطان انسی تمام مقدمات مساله را فراهم کرده بود"لَقَدْ هَمَّتْ بِهِ" به همین خاطر این قطعه از آیه بسیار زیباست که خداوند فرموده:"وَ هَمَّ بِها لَوْ لا أَنْ رَأى‏ بُرْهانَ رَبِّهِ ... إِنَّهُ مِنْ عِبادِنَا الْمُخْلَصینَ".

 

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری گفت: انسان‌هایی که با قوه شهویه مشکل دارند از این پیامبر کمک بگیرند و ذکر او را بگویند چرا که ذکر"مَعاذَ اللَّهِ" کار ساز است و جمله"إِنَّهُ رَبِّی" همان برهان پروردگار است که چشم انسان را به معصیت می‌گشاید.

 

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد بیان داشت: غریزه انسان مقتدر، وسوسه‎‌های شیطان سنگین و انسان ضعیف می‌باشد و برای همین اگر کسی در برابر شهوت مقاومت کند حلاوت ایمان، مشاهده جمال الهی، جام شراب طهور نصیبش می‌گردد و اتفاق مکرر آن لذت جاوانه به او می‌بخشد.

 

حجت الاسلام حاج علی‌اکبری، در ادامه سخنان خود اضافه کرد: جوانان خودتان را در معرض تصاویر و دوستی‌های خطرناک و شبکه‌های اجتماعی قرار ندهید که لبه پرتگاه هستند و ممکن است مسأله شهوت انسان را 20 الی 30 سال در تاریکی قرار دهد.

 

استاد حوزه و دانشگاه، در ادامه نمونه های قرآنی پناهندگی به پروردگار اظهار داشت: در مورد قرائت قرآن خداوند فرموده است:فَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ فَاسْتَعِذْ بِاللّهِ مِنَ الشَّیْطَانِ الرَّجِیمِ.

 

حجت‌الاسلام حاج علی‌اکبری با اشاره به آیه وَقُل رَّبِّ أَعُوذُ بِکَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّیَاطِینِ(97)وَأَعُوذُ بِکَ رَبِّ أَن یَحْضُرُونِ(98) بیان داشت: این آیه نیز یک آموزش غیر مستقیم نسبت به پناه آوردن در مشکلات به خداوند است و روایات تاکید دارند که مکرر از این آیه استفاده کنید.

 

رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد در بیان بخش دوم آیات قرآن که به آموزش جامع پناهندگی به خداوند می باشد اشاره کرد و گفت: دو سوره مستقل ، محکم و قوی در قرآن مربوط به این مساله هستند اول سوره فلق و دوم سوره ناس که انسان باید تفسیر آن را دائما با خود مرور کند.

 

وی در انتهای سخنان خود به بخش سوم آیات قرآن پرداخت که روش ادب و سیره انبیای الهی را نسبت به مقام پناهندگی به پروردگار نشان می داد.

 

حجت الاسلام حاج علی‌اکبری با بیان شواهدی از زندگی انبیایی همچون حضرت موسی(ع)، نوح(ع)، مریم(ع) و یوسف(ع) بیان داشت این انبیا افرادی هستند که مصداق خاص این مقام پناهندگی می باشند./9660/پ202/ب4

ارسال نظرات