ناگفته های خرازی درباره سیاست های خارجی دولت دهم و یازدهم
وی درادامه تشریح سیاست های خارجی در دولت دهم گفت: شعارهایی که در ادبیات سیاست خارجی رخ داد نه تنها هزینههای زیادی را برای سیاست خارجی ایجاد کرد که این اتفاقات پیشبینی نشده قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را نیز کاهش داد.
خرازی با بیان این که در این دو دوره دولت دهم و یازدهم به نام انقلاب و به نام اسلام شعارهایی داده شد و منویاتی اعلام شد که نتیجه آن کاهش قدرت ایران و القاء تصور غلط در سیاست خارجی بود، تصریح کرد: نتیجه نهایی اقدامات نیز زیر سؤوال بردن حاکمیت بود و از طرفی نظام و مردم متحمل این هزینهها شدند و خویشتنداریها از سوی مسؤولان رعایت نشد.
سفیر سابق ایران در سازمان ملل با بیان این که بی تردید دولتهای دهم و یازدهم در شعارها و اعمال نه تنها موفق نبود بلکه شکستهایی را نیز متحمل شدند، تصریح کرد: در دولت نهم و دهم و همچنین در دولت کارگزاران سیاست خارجی فاقد استراتژی مدون بوده و آنچه انجام شده، فاقد دانش و علم برای حفظ منافع ملی ایران بوده است.
خرازی با بیان این که قدرت منطقهای و ابرقدرت بودن ایران مربوط به یک دولت نیست بلکه مربوط به مجاهدتهای تاریخی ملت ایران است که با انقلاب اسلامی عجین شده است، اظهار کرد: این درحالی است که در دولت های دهم و یازدهم ادعا می شد که قدرت برتر منطقه هستند و وارد کلوپ منطقهای و جهانی قدرت شده اند و محبوبیت را در سایر نقاط جهان عاملی برای پیروزی مطرح میکردند.
وی با بیان این که دولت دهم و یازدهم وارث قدرت جمهوری اسلامی بود نه باعث آن، ابراز کرد: در حال حاضر گرفتار بحرانهای امنیتی شدهایم و دلیل آن، شعارها و اشتباهات فاحشی بود که منجر به شش قطعنامه شد و کاهش قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به همراه داشت.
خرازی تصریح کرد: کارگزاران سیاست خارجی در دولت های دهم و یازدهم نتوانستند منافع ملی ایران را با همه عظمت و تاریخی که در ایران وجود دارد، تامین کنند و آن ها در این قسمت خسارت های فراوانی به این کشور وارد کردند.
وی افزود: اگر روح بلند شهیدان و اخلاص انسانهای بافضیلت نبود امروز سرنوشت ایرانیان به گونهای دیگری بود و هرچه هست از مجاهدتهای این عزیزان است./934/پ202/ب5