۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۹
کد خبر: ۲۴۴۰۱۱
استاد حوزه علمیه مشهد تبیین کرد؛

نقش طلاب در گسترش فرهنگ دینی

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه مشهد به نقش طلاب در گسترش فرهنگ دینی اشاره کرد و گفت: طلبگی رسالت سنگین و بزرگی است؛ طلبه باید به گونه ای عمل کند که رفتار و سکنات او معرف دین اسلام باشد.
طلاب

به گزارش خبرنگار خبرنگ خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مهدی خدامی، استاد حوزه علمیه مشهد امروز در نشست میثاق طلبگی که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه اسلام شناسی حضرت زهرا(س) در جمع طلاب و اساتید برگزار شد، به مقام والای حضرت معصومه(س) اشاره کرد و گفت: ایشان برای یاری امام خویش هجرت کردند؛ این بانوی بزرگوار محدثه بودند و راوی 5 حدیث بودند که 4 حدیث آن درباره جایگاه و منزلت امامت و ولایت است.

 

وی افزود: وجود دختر و جنس دختر در عالم خلقت، وجود با ارزش و ذی قیمتی است، این طرز فکر غلط است که اسلام شخصیت زن را پایین آورده است؛ این اندازه که اسلام نسبت به شخصیت بانوان صحبت کرده است، نسبت به مسأله دیگری سفارش نکرده است.

 

این استاد حوزه علمیه مشهد افزود: امام على(ع) می فرمایند: «إنَّ المَرأَةَ رَیحانَةٌ و لَیسَت بِقَهرَماَنةٍ ؛ زن گل است و لطیف، نه کارگزار و دلیر»، زن، جنس ظریفی است؛ از این رو نباید کارهای فیزیکی و سنگین را به او واگذار کرد.  

 

این کارشناس مذهبی با اشاره به این که بانوان می بایست قدر و جایگاه خود را بدانند، گفت: علی رغم این که خانم ها ظرافت دارند، اما روح بسیار قوی دارند؛ چرا که سرعت سیر خانم ها در مسائل معنوی به مراتب بالاتر از مردان است؛ دلیل های نقلی و تجربی بر این مدعا صحه می گذارد.

 

وی خطاب به طلبه های خواهر ابراز کرد: طلبگی برای شما مسؤولیت می آورد؛ شما مبلغ دین خداوند هستند، از این رو باید به گونه ای عمل کنید که رفتار و سکنات شما معرف اسلام باشد. منتظر تعریف دیگران نباشید؛ چرا که امام زمان(عج) خود نگهدار و حامی طلاب هستند.

 

این استاد حوزه علمیه مشهد اظهار کرد: امام حسن عسگری می فرمایند: «شِیعة عَلیٍّ هُم الَّذِین یُؤثِرون إخوانِهم عَلی أنفُسِهم و لَو کَان بِهِم خَصاصَة،  شیعیان علی (ع) کسانی هستند که برادران (دینی) خود را بر خویش مقدم می دارند گرچه خودشان نیازمند باشند.»، بر مبنای این روایت، شیعه کسی است که بر خود سخت می گیرد که خواهر و برادر او در رفاه  بیش تر باشند.

 

حجت الاسلام خدامی به اهمیت رفتار درست طلاب اشاره کرد و افزود: جامعه امروز از اسلام حقیقی و مکتب پیامبر(ص) فاصله گرفته است؛ پیامبر اکرم(ص) به دیدار فرد یهودی می روند که به ایشان اهانت کرده است، اما ما در مقابل اهانت های دیگران چگونه برخورد می کنیم؟ ما باید تحمل و ظرفیت شنیدن حرف مخالف را داشته باشیم.

 

این کارشناس مذهبی به اهمیت زی طلبگی اشاره کرد و گفت: طلبه باید با رفتار خود مردم را به دین اسلام جذب کند، حضرت علی (ع) می فرمایند:« کونوا دُعاةً لِلنّاسِ بِغَیرِ ألسِنَتِکُم، مردم را با غیر زبان خود [به مذهب خویش] دعوت کنید،»./1309/پ202/ب6

ارسال نظرات