روش استفاده از مطلب در مصیبت بررسی شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ششمین جلسه از سلسله نشست های آموزشی فن رثا و هنر مرثیه خوانی شب گذشته و با حضور پرشور طلاب در سالن همایش مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد.
بر اساس این گزارش، حجت الاسلام مرتضی وافی مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید در بخش کارگاهی این نشست با اشاره به سیر کامل شروع مجلس گفت: خطبه، مقدمه که شامل شعر و مطلب است، زمزمه و شروع ذکر مصیبت سیر کامل مجلس مرثیه را تشکیل می دهند.
وی افزود: مطلب در بخش مقدمه می تواند برای آماده سازی مصیبت باشد یا در لابلای مصیبت از آن استفاده شود؛ در لابلای مصیبت می توان با استفاده از مطلب مخاطب را ترغیب و تشویق کرد اما این تشویق نباید به حد افراط برسد.
مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید با اشاره به دیگر کاربردهای استفاده از مطلب در لابلای مصیبت اظهار داشت: با استفاده از مطلب در لابلای مصبیت میتوان به نکات اجتماعی اشاره کرد، به عنوان مثال با اشاره به وفاداری حضرت اباالفضل(ع) به امام حسین(ع) می توان گفت که نکند به دلیل کنایه های مردم و دشمن دست از نظام و رهبری بکشیم.
وی ادامه داد: از نکات تربیتی و اخلاقی نیز می توان در مصیبت استفاده کرد؛ روضه خوان باید نسبت به کسی که برای او روضه خوانی و مرثیه سرایی می کند شناخت کافی داشته باشد، در زیارت عاشورا نیز نخست نسبت به امام حسین(ع) شناخت پیدا می کنیم.
مدیر عامل مؤسسه خانه خورشید در پایان با اشاره به چند کتاب مفید برای مبلغان در زمینه آشنایی و شرح مصائب حضرت زهرا(س) ابراز داشت: کتاب های فاطمة الزهرا من المهد الی الحد اثر آیت الله قزوینی، بیت الاحزان اثر شیخ عباس قمی، جنة العاصمه اثر آیت الله میرجهانی و مقتل مقرم با عنوان صدیقه شهیده از آثار مفید برای استفاده طلاب در ایام فاطمیه است./1323/پ202/ی