۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۸
کد خبر: ۲۴۷۷۸۰
کارشناس علوم دینی:

نماز همراه با آرامش شرط تأثیرگزاری آن است

خبرگزاری رسا ـ کارشناس علوم دینی اهواز با بیان این که بندگان خداوند هستند که به عبادت و دعا برای رفع نیازهای خود احتیاج دارند، گفت: نماز همراه با آرامش شرط تأثیرگزاری آن است.
کارشناس علوم ديني ، حجت الاسلام سمير فرحاني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام سمیر فرحانی، کارشناس علوم دینی، ظهر امروز، در ویژه برنامه الاسوه الحسنه که از شبکه عربی الاهواز پخش شد، با اشاره به آیه قرآنی «و امرا اهلک بالصلوه و ستبر علیها لا نسئلک رزق نحن نرزقک و العاقبه للمتقین» گفت: در این آیه به دو نکته اشاره شده که نخستین آن نماز و ترویج آن را مأموریت پیامبراکرم(ص) خواند.

وی ادامه داد: رسول اکرم(ص) مأمور بود که خانواده خود را به نماز خواندن هم دعوت کند که این نکته دوم آیه است.

حجت الاسلام سمیر فرحانی تصریح کرد: رسیدن به سعادت و کمال تنها هدف خداوند از دستور دادن به بندگان خود برای عبادت او است.

این کارشناس علوم دینی با اشاره به این که خداوند به سبب غنی بودن، نیازی به این کارها ندارد، اظهار داشت: در حقیقت بندگان خداوند هستند که به عبادت و دعا برای رفع نیازهای خود احتیاج دارند.

وی با اشاره به این که خداوند به بندگان خود وعده داده که عبادت فواید و نتایج بسیاری را برای آنها خواهد داشت، ادامه داد: با توجه به آیه «لا نسئلک رزق» که به معنای آن است که در حقیقت چیزی به خدا نمی رسد و «نحن نرزقک» که غنی بودن خداوند را بیان می کند می توان به این وعده الهی یقین پیدا کرد.

حجت الاسلام فرحانی با بیان این که آیات و روایات بسیاری مسلمانان را به نماز خواندن دعوت کرده است، تصریح کرد: حلقه وصل و ارتباط بودن نماز با خداوند در حقیقت سبب این همه تأکید و اصرار بر خواندن نماز است.

این کارشناس علوم دینی با اشاره به حدیث پیامبر اکرم درباره «ان الصلاه عمود الدین ان قبلت قبل ما سواها و ان ردت رد ما سواها» بیان داشت: نماز ستون دین است و اگر پذیرفته شود سایر اعمال پذیرفته می شود و اگر رد شود سایر اعمال پذیرفته نخواهد شد.

توجه بالای رسول اکرم(ص) به نماز به سبب اهمیت بسیار آن

وی با اشاره به این که پیامبراکرم(ص) به خود فشار و سختی وارد می کرد تا بتواند به عبادت و نماز توجه کند، بیان داشت: مسلمانان که خود را پیرو حقیقی پیامبراکرم(ص) می دانند باید همچون ایشان عمل و بر اساس سیره حضرت رفتار کنند.

حجت الاسلام فرحانی افزود: رسول اکرم(ص) در شبانه روز در حال نماز خواندن بود به این گونه که نماز می خواند و استراحت می کرد؛ در همه عمر زندگی خود این گونه بود.

خواندن اول وقت نماز، بهار آن است

این کارشناس علوم دینی با اشاره به این که هر چیزی بهاری دارد، عنوان کرد: خواندن اول وقت نماز در حقیقت بهار نماز است.

وی با اشاره به این که برای تأثیردهی بیشتر نماز و مشاهده نتایج آن در زندگی فردی و اجتماعی شرایطی وجود دارد، تأکید کرد: نماز به دور از عجله و شتاب همراه با آرامش و حضور قلب مهم ترین شرایط تأثیردهی بیشتر نماز است.

حجت الاسلام فرحانی با اشاره به آیه «إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنکَرِ» بیان داشت: براساس این آیه نماز مسلمانان را از کار زشت و ناپسند بازمى‏دارد.

قبول شدن نماز با فرمان پذیری از دستورات خداوند

این کارشناس علوم دینی تأکید کرد: اگر کسی از محرمات خداوند دوری کرد و به واجبات او عمل کند یقینا نماز آن قبول و اثرگذار خواهد بود.

وی با اشاره آیه قرآنی «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ» تصریح کرد: براساس این آیه هدف از آفرینش جن و انس را تنها عبادت خداوند معرفی کرد.

حجت الاسلام فرحانی به آیه قرآنی «مَا أُرِیدُ مِنْهُم مِّن رِّزْقٍ وَمَا أُرِیدُ أَن یُطْعِمُونِ» اشاره کرد و بیان داشت: باتوجه به این آیه خداوند از بندگان خود انتظار هیچ روزی ای را ندارد و از آنان نمی خواهد که او را خوراک دهند.

این کارشناس علوم دینی به خطبه 199 از امام علی(ع) «تعاهدوا امر الصلاة‌ و حافظوا علیها و استکثروا منها و تقربوا بها» اشاره کرد و بیان داشت: مردم‌ نماز را برعهده‌ گیرید و آن‌ را حفظ‌ کنید، زیاد نماز بخوانید و با نماز خود را به‌ خدا نزدیک‌ کنید.

وی به ادامه خطبه 199 از امام علی(ع) اشاره کرد و افزود: «فما عسی ان یبقی علیه من الدرن»، براساس این جمله پس از نماز خواندن چیزی از ناپاکی ها در مسلمانان باقی نمی ماند.

حجت الاسلام فرحانی با اشاره به سوره النساء آیه 103 «کَانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ کِتَابًا مَّوْقُوتًا» عنوان کرد: براساس این آیه نماز بر مؤمنان در وقت‌های معین واجب شده است.

این کارشناس علوم دینی تصریح کرد: پیامبراکرم(ص) نماز خواندن را همچون چشمه آب تشبیه کرد که انسان خود را روزی 5 مرتبه در آن پاک می کند./9453/پ202/ب2

ارسال نظرات