بازی در میدان دیگران
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، سخنان روز سهشنبه گذشته نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در کنگره امریکا که محور اصلی آن اذعان به نقش و نفوذ منطقهای ایران و اعتراض به روند مذاکرات هستهای بود، اگرچه با بیتفاوتی بسیاری از رسانههای غربی مواجه شد، به گونهای که حتی اوباما نیز با بیاهمیت جلوه دادن آن و اینکه هیچ مطلب جدیدی نداشت، از کنار آن گذشت اما از جهاتی چند نیازمند ارزیابی و تأمل دقیقتر است.
حضور سران رژیم صهیونیستی در کنگره و سخنرانی در نشست مشترک مجلس نمایندگان و سنای امریکا اگرچه سابقهای دیرینه دارد، اما دعوت از نتانیاهو برای نشست امسال از سوی جان بئز، رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان امریکا صورت گرفته که البته این دعوت با مخالفت اوباما و کاخ سفید همراه شد.
اوباما دلیل مخالفت خود را نزدیک بودن انتخابات در سرزمینهای اشغالی ذکر کرد، چرا که مدعی بود این دعوت و حضور نتانیاهو میتواند در فرآیند رقابتهای داخلی صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی تأثیرگذار باشد، مضافاً بر اینکه سخنان او را در روند مذاکرات هستهای گروه 1+5 با ایران، برهم زننده سناریوی طراحی شده امریکا میدانست. فارغ از انگیزهها و رقابتهای درونی دو حزب قدرتمند حاکم بر امریکا در دعوت یا مخالفت با حضور نتانیاهو در کنگره امریکا یا حتی تأثیر محدود آن بر روند مذاکرات هستهای، این سخنان از چند بعد مهم دیگر باید مورد توجه قرار گیرد.
1- نکته اول اینکه نحوه و محتوای سخنرانی نتانیاهو قبل از اینکه در روند مذاکرات تأثیرگذار باشد، تحقیرکننده دستگاه هیئت حاکمه امریکا بود و این نشاندهنده این است که یک قدرت بزرگ جهانی چگونه در چنگال لابی صهیونیستی اسیر است که فردی مانند نتانیاهو که همچون دیگر صهیونیستهای حاکم بر اسرائیل فاقد جایگاه و اعتبار شخصی است، اینگونه برای کنگره، کاخ سفید و حتی مردم امریکا خط و نشان کشیده و در مهمترین مرجع قانونگذاری این کشور و برای آنها تعیین تکلیف میکند. اهمیت این موضوع به گونهای بود که حتی صدای امریکا نیز نتوانست آن را نادیده بگیرد. این رسانه مرتبط با سازمان سیا از قول خانم نانسی پلوسی، رئیس اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان امریکا، سخنان وی را توهین به اطلاعات امریکا دانست و گفت که از غمگینی توهینی که به اطلاعات امریکا شده نزدیک بود که اشک بریزد.
این سخنان حتی اعتراض صهیونیستها را نیز برانگیخته، به گونهای که روزنامه اسرائیلی معاریو مینویسد که نطق او در درازمدت بیشتر زیانبخش خواهد بود تا سودمند. نتانیاهو آخرین پلهای ارتباطی خودش با کاخ سفید را نابود کرد.
2- سخنان نتانیاهو اگرچه با هدف ایرانهراسی و ایجاد رعب در نمایندگان کنگره نسبت به گسترش نفوذ ایران مطرح شده است، اما در اصل اذعان یک دشمن اصلی به موقعیت و جایگاه ایران در سطح منطقه و جهان است.
وی با اشاره به اینکه ایران 36 سال است که در قدرت است میگوید که ایران اکنون بر چهار پایتخت بغداد، بیروت، صنعا و دمشق سیطره یافته و در حال گسترش نفوذ خود است و این در حالی است که اکنون زیر بار فشار تحریمهاست.
3- نتانیاهو، جمهوریخواهان کنگره و کاخ سفید در پرونده هستهای ایران، دیدگاههای به ظاهر متفاوت اما یک هدف مشترک را دنبال میکنند و آن هدف نیز بهرغم تمرکز بر ظرفیت و توان غنیسازی هستهای ایران، مهار اقتدار روزافزون ایران در روند تحولات منطقهای و جهان معاصر به رغم اعمال بینظیرترین تحریمهاست.
از منظر جبهه مشترک صهیونیسم و استکبار، این بازی چندگانه به دلیل هدف قرار دادن توان فنی هستهای و اقتدار نظامی ایران علاوه بر تأثیرگذاری بر بخشی از جامعه هدف در ایران، قادر خواهد بود آنها را به اهداف خود در تضعیف توان و اقتدار ایران و مهار موقعیتهای منطقهایاش برساند.
اما تأسفبار این است که در داخل کشور این بازی حسابشده آنها به درستی رصد نشده و حتی انتقادهای به حقی که از سوی برخی دلسوزان نسبت به روند مذاکرات و هشدار نسبت به این بازی دشمن مطرح شده و اتفاقاً تاکنون به تقویت عقبه تیم مذاکرهکننده و اصلاح برخی روندهای نابجا انجامیده است، به همراهی «دلواپسان و نتانیاهو تعبیر شده» که البته با خوشحالی زایدالوصف رسانههای بیگانه و صهیونیستها و سرپلهای داخلی آنها مواجه میشود.
آنچه که متاسفانه هفته گذشته از سوی آقای هاشمیرفسنجانی در تشبیه منتقدان داخلی با نتانیاهو مطرح شد، عملاً بازی در همان میدانی است که دیگران زیرکانه برای تضعیف جبهه داخلی و تحمیل شرایط خود در روند مذاکرات هستهای طراحی کردهاند./907/د102/ح
منبع : روزنامه جوان