۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۲
کد خبر: ۲۵۱۰۴۰

نگرانی مشترک سعودی و رژیم صهیونیستی

خبرگزاری رسا ـ نتانیاهو در نشست کنگره، کاخ سفید را که در حال مذاکره با ایران است ساده‌لوح می‌داند و به اوباما درس دیپلماسی می‌دهد و هشدار نظامی هم علیه ایران صادر می‌کند.
عربستان و رژيم صهيونيستي

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، اگرچه از حدود 25 سال قبل، مقامات حکومتی رژیم صهیونیستی همواره در برجسته کردن تهدید هسته‌ای یا منطقه‌ای ایران از هیچ تلاشی فروگذار نکردند ولی در سال‌های اخیر و به ویژه با فشرده‌تر شدن مذاکرات هسته‌ای با 1+5 از یک سو و سرعت یافتن تحولات مهم منطقه‌ای در یمن، عراق، سوریه و لبنان و فلسطین اشغالی، نوعی هم‌صدایی بین رژیم صهیونیستی و رژیم‌های ارتجاعی و به ویژه عربستان به چشم می‌خورد.

 

همانگونه که نتانیاهو در واشنگتن مدعی شد که مواضع ضدایرانی او را برخی سران کشور‌های عربی تأیید می‌کنند، خط تلفن امنیتی بین‌ اسرائیل و عربستان به هم‌صدایی بیشتر در بین آنها کمک شایسته‌ای کرده است. نتانیاهو در نشست کنگره، کاخ سفید را که در حال مذاکره با ایران است ساده‌لوح می‌داند و به اوباما درس دیپلماسی می‌دهد و هشدار نظامی هم علیه ایران صادر می‌کند.

 

در منطقه هم عربستان قرار است در نشست آتی اتحادیه عرب طرح تشکیل نیروی نظامی مشترک عربی را مطرح کند تا یک ناتو و بلوک عربی نظامی در مقابل ایران شکل دهد و بدیهی است که امریکا و کاخ سفید از چنین رویکرد و رفتاری حمایت کرده و خشنود نیز خواهد بود. همانگونه که اسرائیل در تلاش است همواره امریکا را در موضع تهاجمی و نظامی علیه ایران قرار دهد و در پناه امریکا و غرب ایمن شده و آنها را هزینه کند، در منطقه هم عربستان با تحریک دیگران یا تشکیل ائتلاف و اتحاد‌های نظامی علیه ایران، امنیت‌سازی برای رژیم سعودی را در پناه هزینه کردن دیگران می‌بیند.

 

یک روز صدام را تحریک کرد تا هشت سال با ایران بجنگد و رکن اصلی شورای همکاری خلیج فارس شد تا بقیه امیرنشین‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس را هزینه نوع نگاه خود نسبت به ایران قرار دهد و امروز هم از زبان سفیر سعودی در قاهره به رویکرد جدید سعودی برای تشکیل نیروی مشترک عربی که البته فقط کشور‌های عربی مرتجع و دیکتاتوری‌های فاسد را در بر می‌گیرد، اذعان می‌شود.

 

در سوریه هم این تلاش سعودی با ترکیه و قطر و اسرائیل و امریکا، پیوند همگرایانه نشان می‌دهد تا لباس القاعده و تروریسم تکفیری را از تن جبهه النصره بیرون آورده و آن را به عنوان یک تشکل معتدل نامگذاری کرده و حمایت‌های جاری از این تروریست‌ها را مشروع و موجه نشان دهند. همه این تلاش‌ها برای این است که مانع توانمندی‌های مقاومت منطقه‌ای شوند تا به قول خودشان جلوی «هلال ایرانی و شیعی» را بگیرند. البته در همین مفهوم هم، درک مشترک سعودی و صهیونیستی را می‌توان به خوبی احساس کرد.

 

جیغ بنفش سعودی و صهیونیستی که این روزها و به موازات مذاکرات هسته‌ای بیش از گذشته شنیده می‌شود ناشی از نگرانی آنها از یک دوره کسادی و ورشکستگی در جایگاه منطقه‌ای یا نگاه امریکایی به آنهاست. کری هم در سفر به منطقه به آنها اطمینان می‌دهد و مجوز تشکیل ناتوی عربی را صادر کرده است. حمایت از صدام، طالبان، القاعده، داعش، النصره و اکنون ائتلاف نظامی ارتجاع عرب منطقه و نگرانی و مدیریت مشترک سعودی و اسرائیلی، کارنامه 35 ساله گذشته آنها در مقابل انقلاب اسلامی است./907/د102/ح

 

منبع : روزنامه جوان

ارسال نظرات