عضو شورای عالی حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری:
بخشی نگری مهم ترین آفت مقابله با منکرات است
خبرگزاری رسا ـ عضو شورای عالی حوزه های علمیه چهارمحال و بختیاری ترویج درست معارف اسلام در جامعه و تبدیل آن ها به فرهنگ عمومی مردم را تنها راه جدی برای مبارزه با منکرات امروز جامعه بیان کرد و گفت: یکی از مشکلات نهی از منکر در جامعه امروز عدم اولویت بندی برای چگونگی مقابله با منکرات است.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام حسین جمالی زاده، عضو شورای عالی حوزه های علمیه استان چهارمحال و بختیاری و امام جمعه فارسان، صبح امروز در نشست ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر این شهرستان، با طرح این پرسش که چرا با توجه به گذشت بیش از سی سال از پیروزی انقلاب اسلامی در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر سخنرانی ها، خطبه ها، جلسات و کتاب ها و مقاله ها نوشته و شعارهای زیادی داده شده اما احساس می کنیم نتوانسته ایم نتیجه خوبی بگیریم؟ افزود: در امر به معروف و نهی از منکر وقتی به قرآن و روایات مراجعه می کنیم، می بینیم امر به معروف مقدم بر نهی از منکر است و به یقین شارع مقدس اسلام این نحوه را از ما خواسته اما این در حالی است که وقتی بحث امر به معروف و نهی از منکر مطرح می شود، بلافاصله به سراغ منکرات می رویم و این بزرگ ترین آفت است.
امام جمعه فارسان با بیان این که تأکید قرآن در مرحله نخست بر نهادینه کردن معارف الهی و اشاعه ارزش های اسلامی در جامعه است تا نهی از منکرات، خاطرنشان کرد: به یقین اگر معارف اسلامی و ارزش های دینی به خوبی در جامعه نهادینه شود، جایی برای منکرات نخواهد ماند و این مسأله ای است که ما از آن غافل شده ایم.
حجت الاسلام جمالی زاده، ترویج درست معارف اسلام در جامعه و تبدیل آن ها به فرهنگ عمومی مردم را تنها راه جدی برای مبارزه با منکرات امروز جامعه بیان کرد و اظهار داشت: در بحث معارف دینی هم آن چه که در رأس همه امور و محور همه برنامه قرار دارد و مورد تأکید اسلام و قرآن نیز قرار گرفته، بحث توجه کردن و اهمیت دادن به نماز اول وقت و جماعت است.
وی با تأکید بر این که نماز پایه و اساس دین است، تصریح کرد: همانطور که در قرآن آمده است «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهی عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ» این نشان می دهد که توجه کردن و اهمیت دادن به نماز و هدایت کردن جامعه به سوی نماز اول وقت و به صورت جماعت در مساجد، خود سبب کم رنگ شدن منکرات در جامعه می شود و این وعده الهی است.
رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان فارسان با اشاره به این که متأسفانه منکراتی که در جامعه رواج دارد، از سوی افرادی رخ می دهد که در خانواده آن ها به نماز و آداب و شرایط آن بی توجهی می شود، افزود: یکی از مشکلات نهی از منکر در جامعه امروز ما این است که برای منکرات اولویت بندی صورت نمی گیرد.
از مهم ترین منکرات امروز جامعه غافل هستیم
این مقام مسؤول با بیان این که باید برای همه منکرات جامعه و رفع آن ها برنامه ریزی صورت گیرد و از بخشی نگری که آفت این کار است، به شدت خودداری کنیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه هرگاه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل جلسه می دهد تنها در مورد یکی دو مورد منکر که شاید در اولویت های امروز جامعه هم قرار ندارد، تبادل نظر صورت می گیرد؛ در حالی که مهم ترین منکرات امروز جامعه، همین غیبت ها، تهمت ها، شایعه پراکنی ها و دروغ گویی ها و حق الناس ها را رعایت نکردن و به حقوق همدیگر تعدی کردن ها است که از آن غافل هستیم.
رییس استانی حوزه علمیه شهرستان فارسان با تأکید بر این که آمر به معروف و ناهی از منکر در مرحله نخست باید خود عمل کننده باشد، خاطرنشان کرد: دست اندرکاران و گروه های امر به معروف باید خود اهل معارف دین باشند و در همه احوال از منکرات جامعه دوری کنند تا بتوانند دیگران را دعوت به نیکی و یا ترک از بدی کنند و این لازمه و اساس امر به معروف و نهی از منکر است.
این مقام مسؤول با بیان این که خانوده ها نقش مهمی در اجرای امر به معروف و نهی از منکر دارند، افزود: باید مهارت اجرای لسانی فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر در خانواده ها تقویت شود و این نیازمند برنامه ریزی است.
حجت الاسلام جمالی زاده با تأکید بر این که باید فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه نهادینه شود تا اثرگذار باشد، خواستار فعال کردن ستادهای روستایی، ادارات و عمومی کردن ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر در شهرستان فارسان شد./9457/پ202/ب2
ارسال نظرات