برنامههای فرهنگی حرم برای بهرهمندی 20 میلیون زائر تدوین شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علیاکبر حسینینژاد ریاست حوزه تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) ظهر امروز در دیدار با حضرت آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید به ارائه گزارشی از عملکرد فرهنگی و امور مختلف حرم پرداخت و اظهار داشت: یکی از کارهایی که برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد ارتباط با مراجع و علمای بزرگ حوزه است.
وی افزود: افزونبر بهرهمندی از مشورت و نصایح این بزرگان سهی داریم از محضر ایشان در مسائلی همچون غبار روبی، برگزاری دروس حوزوی و منبر خطابه استفاده کنیم.
ریاست حوزه تولیت آستان مقدس کریمه اهلبیت(س) ادامه داد: در سال حدود 200 الی 300 منبر خطابه اساتید برجسته حوزه در حرم برگزار میشود؛ با توجه به اینکه حرم مطهر افزونبر جایگاه معنوی و مقدس نقش رسانهای مهمی دارد، سعی داریم علمای بزرگ را از این راه به مردم معرفی کنیم.
همافزایی تولیت اعتاب مقدسه داخل و خارج کشور
حجت الاسلام حسینینژاد با اشاره به اینکه تولیت حرم حضرت معصومه(س) با تولیت اعتاب مقدسه خارج و داخل کشور ارتباط بسیار نزدیک و صمیمی دارد، گفت: معمولا ماهی یک بار با یکی از آنها جلسه داریم و برنامههای مشترکی همچون برگزاری نمایشگاههای مختلف را داریم؛ همچنین از تجربیات یکدیگر برای همافزایی استفاده میکنیم.
وی توسعه حرم مطهر حضرت معصومه(س) را از رویکردهای خوب تولیت برشمرد و ابراز داشت: بخشی از شبستان جدید حرم به این منظور آماده استفاده زائران شده است و کتابخانه بزرگی نیز در آن مجموعه در نظر گرفتهایم که افتتاح آن نزدیک است.
ریاست حوزه تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) امکان زیارت شبانه روزی و استفاده از فضای معنوی حرم به صورت 24 ساعته را یکی دیگر از اقدامات شایسته تولیت حرم دانست و گفت: با این کار افراد خاصی از جمله علما و اهل تهجد و بیتوته در سحرها به حرم میآیند و در آن ساعات فضای معنوی حرم بسیار چشمگیر است.
حجت الاسلام حسینینژاد با اشاره به افزایش تعداد کرسیهای درس در حرم مطهر، اظهار داشت: در حال حاضر همه شبستانها از جمله شبستان امام خمینی(ره) نیز چندین درس خارج برگزار میشود و تقریبا جایی در حرم باقی نمانده که در آن درس نباشد.
برخی اعضای جامعه مدرسین و وزرا خادم افتخاری حرم هستند
وی جذب خادمان افتخاری را از جمله کارهایی برشمرد که در گذشته مرسوم نبوده است و گفت: بیش از 10 هزار نفر خادم افتخاری در کنار خدام رسمی مشغول به فعالیت هستند و بستر خوبی برای استفاده معنوی اقشار مختلف فراهم شده است؛ در میانها فضلا، اساتید، اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، وزیر، معاون وزیر، پزشک و شخصیتهای دیگری نیز حضور دارند.
ریاست حوزه تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) به خدمات درمانی حرم اشاره کرد و بیان داشت: در سال 110 نفر از مردم به درمانگاه حرم مراجعه میکنند؛ با اینکه درمانگاه فضای بسیار کوچکی دارد اما بهرهمندی زیادی از آن میشود.
حجت الاسلام حسینینژاد امور فرهنگی حرم را پیشتر در حد برگزاری مراسمات معمولی، دعاها و منابر دانست و افزود: در حال حاضر تشکیلات گستردهای با عنوان معاونت فرهنگی مشغول به کار است که بخشهای مختلفی دارد؛ بروز و ظهور فعالیتهای حرم را در عرصه فرهنگ دینی است.
سالانه 20 میلیوننفر زائر حرم حضرت معصومه هستند
وی ادامه داد: روحانیان مستقر در مراکز پاسخگویی به مسائل شرعی آمادگی دارند که به سؤالات مقلدان همه مراجع عظام پاسخ دهند؛ روزانه صدها نفر به این مراکز مراجعه میکنند؛ در این بخش 60 الی 70 طلبه برادر و به همین میزان نیز طلبه خواهر مشغول به پاسخگویی در زمینه مسائل شرعی، اعتقادی و شبهات به صورت حضوری و تلفنی هستند.
ریاست حوزه تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره فعالیت مراکز مشاوره خانواده حرم، گفت: بارها پیش آمده اختلافات خانوادگی که در دادگاهها حل نمی شد با مشاوره دادن رفع شده است.
حجت الاسلام حسینینژاد با بیان اینکه حرم مطهر حضرت معصومه(س) سالانه پذیرای حدود 20 میلیون زائر است، بیان کرد: از اینرو مسؤولان اهتمام زیادی نسبت به مسائل فرهنگی، دینی و علمی اهل قم و زائران دارند./928/