اقتصاد بیمار کشور با رفع تحریمها هم بهبود نمییابد
محمدرضا پورابراهیمی نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، با اشاره به تأثیرات اقتصادی مذاکرات هسته ای گفت: اگر فرض کنیم که تعهدات بیانیه لوزان از سوی غربی ها اجرایی شود و تحریم ها لغو شوند تأثیرات آن بر اقتصاد ایران تنها 25 درصد است و نقش زیادی در بهبودی اقتصاد بیمار کشور ما ندارد.
وی ادامه داد: متنی که پس از مذاکرات لوزان منتشر شد تنها یک بیانیه است که قرار است بر اساس آن مذاکرات تا 10 تیرماه ادامه یافته و توافقی صورت بگیرد؛ اگر تصور کنیم توافقی صورت گرفت و طرف های مقابل تعهدات خود را عملی کردند نباید منتظر تأثیر چندانی در اقتصاد باشیم چون اقتصاد ما نیازمند تغییر ساختار است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس ادامه داد: اقتصاد ایران دچار بیماری های مزمنی است که لازم است سوء مدیریت ها و سیاست های غلط حذف شده تا اثرات آن در زندگی مردم دیده شود؛ یکی از مهم ترین مشکلات اقتصاد ما تکیه بر درآمد های نفتی در بودجه عمومی و دخالت مستقیم و غیر مستقیم دولت در بنگاه های اقتصادی است.
پورابراهیمی اظهار داشت: خصوصی سازی انجام شده اما دولت خصوصی سازی را دور می زند یعنی رسما شرکت ها واگذار شده اما عملا بنگاه های اقتصادی به طور غیر مستقیم در اختیار دولت قرار می گیرند.
وی افزود: در جامعه ما مصرف بسیار بالا است و متوسط مصرف انرژی بیش از 2 برابر متوسط جهانی است؛ موارد ذکر شده نمونه ای از چالش هایی است که اقتصاد ایران با آن درگیر است و با تکیه بر درون می توان آن ها را حل کرد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس اظهار داشت: نتایج مذاکرات هسته ای در ابعادی از اقتصاد می تواند تأثیرگذار باشد که در صورت رفع تحریم های بانک مرکزی نقل و انتقال پول راحت تر صورت گرفته وضعیت بیمه و کشتی رانی مناسب تر خواهد شد و همچنین افزایش فروش نفت را خواهیم داشت.
وی در پایان گفت: قانون مبارزه با قاچاق کالا 14 ماه است که اجرای آن الزامی بوده و متأسفانه هنوز چند آیین نامه اجرایی آن نوشته نشده است؛ مقام معظم رهبری گفته اند که عدد قاچاق مبهوت کننده است؛ که اگر این قانون اجرا شود ظرفیت بزرگی برای رشد تولید داخل به وجود می آید که متأسفانه برای اجرای آن به دولت گلایه وارد است./9704/ت302/ب4