حوزه های علمیه در خط مقدم مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجت الاسلام حجت سالاری مکی، مسؤول نمایندگی حوزه علمیه استان خراسان شمالی امروز در همایش تجلیل از واقفان و خیران حوزه علمیه شهرستان مانه و سملقان، با اشاره به فعالیت های دشمنان در راستای مقابله با نظام جمهوری اسلامی، اظهار کرد: باید طلاب و روحانیان ضمن رصد همیشگی این وقایع برای روشن گری و مقابله در برابر توطئه های دشمنان آماده باشند.
وی اضافه کرد: در پشت صحنه جریان های مخالف اسلام ناب اعم از جریان های ترویج فحشا و فساد در جوامع مسلمان با هدف تضعیف روحیه آرمان گرایی دینی و نیز جریان تکفیری، باید دقت داشت که چه فعالیت هایی به لحاظ فکری و عقیدتی صورت می گیرد تا یک جوان مسلمان برای کشتن عده ای دیگر از هم کیشان خود به حدی قانع می شود که با قصد قربت عملیات های انتحاری را انجام می دهد.
حجت الاسلام سالاری تصریح کرد: پرورش این افکار و ترویج این عقاید باطل بدون عقبه ای فعال چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ کار مداوم عقیدتی امکان پذیر نیست.
وی افزود: خداوند در مورد بهترین راهکار مبارزه با این حیله گری های دشمنان فرموده است: «انفروا خفافا و ثقالا و جاهدوا باموالکم و انفسکم فی سبیل الله ذلکم خیر لکم ان کنتم تعلمون؛ بسیج شوید و در راه خدا جهاد کنید و با مال و جان خود تلاش کنید».
دبیر شورای استانی حوزه های علمیه خراسان شمالی با تأکید بر این که می بایست دشمن را همه جانبه دید و زوایای فعالیت او را به خوبی رصد کرد، اظهار کرد: شاید عده ای جنایت های داعش و تروررهای مرزی دشمنان انقلاب را ببینند و در مرحله اول ذهنشان به این کینه توزی دشمنان معطوف شود در حالی که از اول انقلاب این ملت فرزندان خود را چه در هشت سال دفاع مقدس و چه در عرصه های علمی و فرهنگی و امر به معروف و نهی از منکر تقدیم اسلام کرده است.
حجت الاسلام سالاری تصریح کرد: حقیقت این است که بسیاری از متدینین و آنهایی که درد دین دارند، دشمنی که در قالب جنگ نرم به خانه های ملت نفوذ کرده را نمی بینند و یا حداقل باید گفت برای این عرصه جهاد، فکر و حرکتی که متناسب با هجوم دشمن باشد، انجام نداده اند.
وی اضافه کرد: خیرین استان خراسان شمالی که افراد متدین فرهیخته و بعضا فرهنگیان هستند باید در عرصه جهاد فرهنگی یاری دهنده حوزه های علمیه و روحانیت باشند.
حجت الاسلام سالاری با بیان این که روحانیت و حوزه های علمیه در خط مقدم جبهه فرهنگی نقش آفرینی می کنند، خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه سند فقاهت و دیانت هر منطقه ای محسوب می شود.
وی ادامه داد: به همین دلیل می بایست همه خیر اندیشان و کسانی که به فکر اعتلای پرچم اسلام هستند؛ اعم از روحانیان، مسؤولان و خیرین در راستای توسعه و بالندگی حوزه های علمیه تلاش کنند.
مسؤول نمایندگی حوزه علمیه استان خراسان شمالی اضافه کرد: مرجع عالیقدر، حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در جلسه ای که انجمن حامیان توسعه حوزه های علمیه در محضر وی داشته اند در عظمت حرکتی که در این باره شروع شده گفته است: «بنده نمی دانم و نمی توانم درباره تجلیل از برنامه با اهمیتی که شروع کرده اید چه بگویم فقط می توان گفت به نظر من برای خدمت به اسلام خدمتی بالاتر از این کار شما نیست».
وی ادامه داد: نقل است پیامبر اکرم(ص) درباره فضیلت انفاق از جبرییل سؤال کرد، جبرییل پاسخ داد: یا رسول الله انفاق پنج نوع است، کسی که بدنش سالم است اما به لحاظ گرفتاری، معیشت زندگی او جمع و جور نمی شود هرکس به وی انفاق کند خداوند پاداش 10 برابر به وی خواهد داد.
حجت الاسلام سالاری افزود: بر اساس این رویات کسی که به خاطر نقص عضوی درباره امرار معاش در مضیقه افتاده؛ هر که به وی کمک کند 70 برابر، کسی که نسبت به پدر و مادرش انفاق داشته باشد 700 برابر، کسی که برای ادای دین شخصی که از دنیا رفته گره گشایی کند 70 هزار برابر و کسی که طالب علمی را در راه رسیدن به علمش کمک کند؛ ثواب آن 100 هزار برابر است.
به گفته وی در زندگی مولای متقیان علی(ع) و فاطمه زهرا(س) نیز اگر دقت کنیم می بینیم که این گونه نبوده که وسع مالی نداشته و در مضیقه باشند، بلکه درعین حال که می توانسته اند از بهترین امکانات مادی بهره مند باشند انفاق را رویه زندگی خود قرار داده اند.
حجت الاسلام سالاری تصریح کرد: فدک با درآمدی که تا 24 هزار درهم بیان کرده اند، از آن فاطمه زهرا(س) بود اما با وجود این، دیدگاه معرفتی حضرت نسبت به عاجل دنیا و آجل آخرت به گونه ای در اوج بود که می فرمود: «از دنیای شما سه چیز را دوست دارم اول تلاوت کتاب خدا، دوم نگاه به پدرم رسول الله و سوم انفاق در راه خدا».
وی تصریح کرد: اما باید لذت معنوی انفاق در دل ما بیاید، اگر در نمازمان از خدا درخواست می کنیم ما را به راه راست و راه کسانی که خداوند به آن ها نعمت عطا کرده هدایت کند، باید در امور مالی این حدیث امام علی(ع) که فرمود: «ان انفاق هذا المال فی طاعه الله اعظم النعم» را چاشنی فعالیت های اقتصادی خود کنیم تا بتوانیم از زندگی دنیا بهترین استفاده ها را برای آسایش آخرتمان ببریم./9314/پ202/ب5