پنج رمز موفقیت یک مسلمان واقعی از منظر امام صادق
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در سمنان، حجتالاسلام نجف دیانی، استاد حوزه علمیه سمنان شب گذشته در نشست اخلاقی با حضور پاسداران و بسیجیان این شهرستان که در محل حسینیه امام خمینی(ره) سمنان برگزار شد، با اشاره به ویژگیهای مؤمنان از منظر اسلام به روایت امام صادق (ع)، اظهار داشت: رمز موفقیت مسلمان واقعی در دنیا و آخرت از دیدگاه آن امام بزرگوار در پنج نکته یعنی وفای به عهد، حیا، برنامهریزی، حسن خلق و حریت و آزادگی نهفته است.
وی این پنج مؤلفه بیان شده از سوی امام صادق(ع) را رموز موفقیت انسان در هر دوره و زمان دانست و در تشریح هریک از این خصایص، تصریح کرد: وفای به عهد نخستین رمز موفقیت انسان در دنیا و آخرت است که نشانه این وفاداری پایبندی مسلمان و مؤمن واقعی به تعهدات دینی است.
حجتالاسلام دیانی اضافه کرد: مسلمان باید در ارتباطات اجتماعی و روابط خانوادگی و غیره متعهد به قولهایش باشد، همانا در سه جایگاه مهم این وفای به عهد از مسلمان خواسته میشود؛ اول در عالم قبر، دوم در برزخ و سوم در قیامت که این خود نشاندهنده اهمیت این اصل است.
وی با بیان اینکه دومین رمز موفقیت انسان بر دو قسم عقل و جهل تقسیمبندی میشود، اظهار داشت: حیای عقلی این است که انسان قبل از ارتکاب گناه از خود خجالت بکشد و حیای جهلی آن است که انسان سالها عبادت کند، ولی به خاطر ندانستن مسائل شرعی عباداتش همواره با اشکال مواجه بوده که در این صورت باید برای رفع اشکال اقدام کند.
این استاد حوزه علمیه سمنان، در تبیین سومین شاه کلید موفقیت انسان از منظر سیره اهل بیت(ع) گفت: بیشک در قرن اخیر برنامهریزی، جزء لاینفک زندگی انسان موفق است که خدای متعال از قرنها پیش آن را در کتاب مسلمانان برای استفاده بشریت قرار داده است.
حجتالاسلام دیانی خاطرنشان کرد: یکی از مهم ترین خصایصی که از اهمیت بالایی در نزد اولیای الهی برخوردار میباشد و قبولی بسیاری از عبادات در گرو رعایت این اصل در زندگی این است که انسان متخلق به صفت عالیه اخلاقی به نام حُسن خلق باشد.
وی در تبیین واژه حریت به عنوان آخرین کلید موفقیت انسان در کلام گهربار امام صادق(ع)، افزود: حریت، همان آزادگی و آزادمردی است که امام حسین(ع) وقتی با بدترین مردم زمانه خود در لشکر دشمن برخورد کرد، به آنان گفت: با اینکه بار گناهتان سنگینتر از تصور است؛ لااقل آزاده باشید و در رویارویی با اهل بیت پیامبر(ص) مانند بردههای حلقه بگوش نباشید و آزادمرد باشید، اگر شأن ما را برنمیتابید، حداقل چون انسانهای آزاد با ما رفتار کنید.
این استاد حوزه علمیه تأکید کرد: در نظر گرفتن حریت بهعنوان صفتی متعالی برای بشریت نشانگر این مطلب است که انسان در برخورد با دیگران باید حداقل انسان بودن آنان را مورد توجه قرار داده و چون انسانها هم نوع هستند؛ نباید با بدترین راه ممکن با یکدیگر تقابل کنند./977/پ202/ب4