۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۰
کد خبر: ۲۵۶۵۶۰
معاون فرهنگی قوه قضاییه:

اخلاق مهم‌ترین پشتوانه برای امنیت است/ حوزه‌های علمیه پیشگام امنیت سازی در جهان هستند

خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان این که امروزه امنیت دنیا و مردم به وسیله هجمه های فرهنگی مورد تهدید قرار گرفته است، گفت: اخلاق مهم‌ترین مؤلفه برای امنیت است و حوزه‌های علمیه پیشگام امنیت‌سازی در جهان هستند.
حجت الاسلام صادقي،‌ معاون فرهنگي قوه قضاييه

حجت الاسلام هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه، پیش از ظهر در حاشیه دومین همایش بین المللی امنیت انسانی در غرب آسیا در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند، با بیان این که امروزه امنیت دنیا و مردم به وسیله هجمه های فرهنگی مورد تهدید قرار گرفته است، گفت: اخلاق مهم‌ترین مؤلفه برای امنیت است که متأسفانه امروز به خاطر هجمه های فرهنگی غرب به صورت کامل سقوط کرده و حیات انسان‌های ضعیف و زنان و کودکان را در معرض خطر جدی قرار داده است، که در مقابل ایمان با ایستادگی در برابر هجمه های فرهنگی امنیت‌سازی کرده و حوزه‌های علمیه با ترویج ایمان در میان مردم امنیت را در جامعه به وسیله ریشه‌های اعتقادی حفظ کرده و پیشگام امنیت سازی در جهان هستند.

 

وی امنیت را تضمین حقوق مادی و معنوی هر شهروندی دانست و گفت: تاکنون مؤلفه‌هایی برای این امنیت گفته شده و در بخش‌های مختلف از جمله امنیت اقتصادی، بهداشتی، اجتماعی و سیاسی از آن سخن گفته شده است.

 

 معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان این که نباید به همین مقدار بسنده کرد و امنیت انسانی فراتر از این ابعاد دیگری نیز دارد، افزود: اگر به روابط بین‌المللی نگاهی داشته باشیم جنبه‌های مختلفی از امنیت انسانی را مشاهده می‌کنیم که در حال تهدید است.

 

وی تصریح کرد: معاهده‌های ژنو درباره حمایت از غیر نظامیان در زمان جنگ، معاهده نسل کشی از جمله معاهده‌هایی که در حوزه امنیت انسانی مطرح شده اما آنچه در عمل مشاهده می‌شود به ویژه در مورد مردم یمن، سوریه و عراق غیر از تبصره و ماده‌های این معاهدات است.

 

معاون فرهنگی قوه قضاییه ادامه داد: امنیت همواره از سوی قدرت‌ها تهدید می‌شود و قدرت اگر مهار نشود، کُشنده امنیت و از بین برنده امنیت است.

 

وی با بیان این که قدرت تنها قدرت نظامی نیست و جمعی از قدرت سخت و نرم است، گفت: قدرت سخت همان قدرت نظامی بوده، اما در کنار آن، قدرت نرمی نیز وجود دارد که متشکل از رسانه، دانش و قدرت دیپلماسی است.

 

حجت الاسلام صادقی با اشاره به این که هر کشوری که از نظر رسانه‌ای، علمی و سیاسی پیشرفته‌تر باشد، قدرت بیشتری دارد، ادامه داد: متأسفانه امروز غرب با استفاده از همین ابزار در منطقه غرب آسیا آشوب و بی نظمی ایجاد کرده و از نظر اعتقادی و سبک زندگی با مردم از در جنگ وارد شده و هر کس قدرت نرم غرب را نپذیرد مورد حمله نظام قرار می گیرد تا به مؤلفه‌های سبک زندگی غربی تن دهد.

 

وی افزود: خطر فناوری‌های نوین که بدون ارزش‌های انسانی باشد، خنثی سازی است و سبب انسان زدایی، ایمان و اخلاق زدایی و گسترش غفلت می‌شود.

 

معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان این که تجمع قدرت از هر نوع که باشد سخت یا نرم سبب ایجاد ناامنی برای افراد فاقد قدرت می‌شود، ادامه داد: در مقابل ایمان هم سبب ایمنی برای خود فرد در دنیا و آخرت و هم امنیت برای دیگران می‌شود، یعنی ایمان جلوی آسیب رساندن به دیگران را می‌گیرد و به همین دلیل حوزه‌های علمیه و طلاب با ترویج فرهنگ اعتقادی و اخلاقی سبب امنیت‌سازی در میان جوامع و تمدن‌های بشری می‌شوند./968/ت302/ح

ارسال نظرات