طرح حفظ جزء 30 ویژه نونهالان در مساجد خراسان جنوبی اجرا میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند، حجت الاسلام رمضان زاهدی اصل، دبیر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد خراسان جنوبی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان این که مساجد باید در جامعه قطب برنامههای فرهنگی و مذهبی باشند، گفت: مسجد نباید تنها مکانی برای خواندن نماز باشند بلکه مسجد باید محلی برای تربیت و فراگیری احکام و آموزههای دین اسلام باشد.
وی افزود: اگر مساجد را تنها به محلی برای عبادت تبدیل کنیم در حق آن اجحاف کردهایم زیرا مساجد سنگر انسان سازی هستند.
دبیر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد خراسان جنوبی با اشاره به این که در حال حاضر برنامههای متنوع فرهنگی، هنری و آموزشی در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در حال انجام است، تصریح کرد: در حال حاضر طرح حفظ جزء 30 قرآن کریم برای نونهالان، نوجوانان و جوانان در مساجد در حال اجرا است که 16 مسجد به صورت محوری این طرح را اجرا میکنند.
حجت الاسلام زاهدی اظهار کرد: کسانی که در این کلاسها شرکت میکنند اوایل خردادماه در مرحله استانی شرکت کرده و نفرات برتر به مرحله کشوری راه پیدا میکنند و اواخر خرداد ماه در مسابقات مرحله کشوری شرکت خواهند کرد.
وی تصریح کرد: در پایان هر سال ما طرحهای پیشنهادی خود را به دبیرخانه کانونهای مساجد کشور ارسال میکنیم و امسال نیز طرحی را با محوریت حفظ قرآن نونهالان در مهدکودکها پیشنهاد کردهایم.
دبیر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد خراسان جنوبی ادامه داد: در سال گذشته طرح ما با محوریت پیوند نونهالان با مساجد بود که کودکان را به مساجد میبردیم تا با فضای معنوی مسجد آشنا شوند و امسال طرح حفظ قرآن نونهالان را در صورت تصویب و اختصاص بودجه در مساجد استان پیگیری خواهیم کرد.
حجت الاسلام زاهدی گفت: برای اجرای این طرح حدود 100 میلیون تومان اعتبار نیاز است که اگر این میزان اعتبار اختصاص یابد پیشبینی میکنیم چهار هزار نونهال را وارد این طرح کرده و برای آنها کد شناسایی صادر کنیم.
وی با اشاره به این که محور حفظ جزء 30 قرآن برای نونهالان خواهد بود، خاطرنشان کرد: این دوره تنها در مهدهای کودک اجرا نخواهد شد بلکه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد طی یک قرارداد با آموزش و پرورش قرارداد به حفظ قرآن در میان کودکان دبستانی و باهوش کمک خواهد کرد و به این ترتیب دوره از مهدهای کودک شروع شده و تا دبستان ادامه خواهد داشت.
دبیر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد خراسان جنوبی با بیان این که برای اعتلای فرهنگ قرآنی در جامه باید از مهدهای کودک و سنین پایین آموزش قرآن را به کودکان آغاز کرده و آنها را با قرآن مأنوس کنیم، یادآور شد: پس از آن میتوانیم در سنین بالاتر کودکان را با معنی و تفسیر آیات آشنا کنیم تا آنها به صورت عملی فرهنگ قرآنی را در زندگی خود به کار برند و بتوانند یک جامعه متعالی قرآن را ایجاد کنند./968/پ202/ب5