نماز اول وقت و کمک به نیازمندان توفیق انسان را زیاد میکند
وی افزود: گاهی انسان کاری را شروع میکند که ممکن است به نتیجه نرسد و بیان آن برای مردم پاسخگو بودن را به دنبال دارد که گاهی فرد برای حفظ آبرو مرتکب گناهانی چون دروغ و تهمت نیز میشود.
این استاد دانشگاه با اشاره به حدیث دیگری از امام جواد(ع)، عنوان کرد: امام جواد(ع) میفرمایند: در زندگی انسان ابزارهایی برای موفقیت است که نمیتوان بدون آنها کار کرد مومن نیز باید در زندگی سه خصلت داشته باشد تا به سعادت دست یابد.
حجتالاسلام میرباقری با اشاره به توفیق الهی به عنوان یکی از این سه خصلت، بیان داشت: انسان در زندگی خود بدون توفیق الهی به موفقیت دست پیدا نمیکند زیرا سررشته همه امورات در اختیار خداوند است.
وی با اشاره به عوامل عدم دستیابی انسان به توفیق الهی، اظهار داشت: گناه توفیق را از انسان سلب کرده و چون زنجیر او را وابسته به امورات پست میکند، گاهی اوقات یک کلمه یا نگاه ناروا سبب سلب نعمت یا نزول بلا بر انسان میشود.
این استاد حوزه با اشاره به لقمه حرام به عنوان مورد دیگر سلب توفیق، ابراز کرد: لقمه حرام توفیق را از زندگی انسان برچیده و اثر مخرب آن نه تنها یک انسان بلکه سایرین را نیز در برگرفته و به مرور جامعه را دچار اختلال میکند.
حجتالاسلام میرباقری، در ادامه گفت: اگر ربا در جامعه پیش آید اثر آن در کل جامعه پدیدار میشود مانند یک مهمانی که اگر میزبان لقمه حرام بر سفره آورد نه تنها خود و خانواده او بلکه مهمانها نیز بر اثر لقمه حرام گرفتار میشوند.
وی افزود: گاهی انسان گناه نیز نمیکند اما توفیق از او سلب میشود مانند برخی کارهای روزمره شبیه دیر خوابیدن که سبب دیر خواندن یا قضا شدن نماز صبح میشود.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: برخی کارها مانند نماز اول وقت یا کمک به نیازمندان توفیق انسان را زیاد میکند حضرت امام جواد(ع) میفرمایند: نماز رحمت است و خدا به خانهای که نمازگزار در آن باشد توجه خاصی دارد.
حجتالاسلام میرباقری، با اشاره به مورد دیگری که سبب سعادت مومن میشود، اظهار داشت: از موارد دیگری که مومن را سعاتمند میکند وجود یک موعظهگر در درون او به نام وجدان است به عنوان مثال فردی که وجدان دارد اگر با سخن ناثوابی سبب ناراحتی شخص دیگری شود تلاش بر جبران دارد تا ناراحتی فرد برطرف شود چنین انسانهایی به سعادت دنیا و آخرت دست پیدا میکنند.
وی با اشاره به موارد دیگر سعادت انسان خاطرنشان کرد: پذیرش نصیحت، درس گرفتن از پیروزی و شکستها، مشورت، انتقادپذیری و درخواست یاری از خداوند و اهلبیت(ع) از جمله ابزارهای رسیدن به سعادت هستند./807/پ202/ب