نقش پدر در تربیت فرزند کمتر از مادر نیست
حجت الاسلام محمدرضا حاتمی، استاد مؤسسه امام خمینی(ره) کرمان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، گفت: همگان نقش پدر را در تربیت کمرنگ می دانند، اما پدر در مواقعی نقشی مهمتر از مادر در تربیت دارد.
وی ادامه داد: در آموزه های اسلامی نقش تربیتی پیش از ازدواج آغاز شده و تا پایان عمر ادامه دارد؛ از آن جا که هدف از ازدواج تربیت موفق فرزند است، تمامی توصیه هایی که برای این امر است از انتخاب همسر تا آداب نزدیکی با همسر در همین راستا قرار میگیرد که همه این ها نشان می دهد که تربیت فرزند از پیش از ازدواج آغاز می شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: وظیفه پدری از قبل از ازدواج آغاز خواهد شد؛ مرد باید مهارت های تعامل با دیگران را در خود فراهم آورد، زیرا لازم است در ابتدا با همسر و اقوام او تعامل کرده و سپس با فرزند خود تعامل کند.
این استاد دانشگاه گفت: از زمان تولد تا سه سالگی عمده وظیفه تربیت با مادر است، اما پدر با نوازش کردن و محبت کردن میتواند بر روی فرزند خود تأثیرگذار باشد؛ پس از سه سالگی فرزند قدرت تکلم پیدا می کند و از همین سن است که وظیفه پدر پررنگ میشود.
وی اظهار داشت: فرزندان در سنین 3 تا 7 سال نیاز به بازی دارند به گونه ای که می توان گفت بازی شغل بچهها در این سن است؛ از آنجا که بازیهای پدر از هیجان بیشتری برخوردار است اشتیاق فرزند به بازی با پدر بیشتر از مادر است.
حجتالاسلام حاتمی تأکید کرد: پدر می تواند از بازی با فرزند خود عیبهای او را فهمیده و مهارت های او را کشف کند؛ پس از اینکه پدر عیب فرزندش را فهمید باید به فکر رفع آن بیفتد و اگر مهارتی را در او کشف کرد میتواند آن مهارت را تقویت کند.
وی ادامه داد: تصوری که مردم از وظیفه پدری در ذهن خود دارند این است که پدر علت وجود و بقای فرزند است و دیگر وظیفهای ندارد اما باید گفت که نقش پدر در تربیت فرزند از مادر کمتر نیست؛ مادر مهارت بیشتری برای تربیت دارد اما پدر هم باید وظیفه خود را به خوبی انجام داد تا تربیتی موفق داشته باشد./9704/ت302/ح