۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹
کد خبر: ۲۵۷۷۰۸
پژوهشگر و مترجم نهج‏البلاغه:

دوران کوتاه حکومت حضرت علی به مفهوم عدالت جان بخشید

خبرگزاری رسا ـ حجت‏الاسلام منهاج دشتی استاد حوزه علمیه با تأکید بر این‌که حکومت علوی عدالت اسلامی را برای آیندگان زنده نگه داشته است، گفت: اگر امام علی(ع) در همین سال‏های معدود نیز حکومت نمی‏کرد امروزه مفهومی به اسم عدالت مطرح نبود و کسی آرزوی رسیدن به آن را نمی‏کرد.
منهاج دشتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همایش حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن قبل از ظهر امروز با حضور جمعی از دانشمندان جهان اسلام و حضرت آیت‏الله موسوی اردبیلی  در دانشگاه مفید برگزار شد.

 

در این همایش حجت‏الاسلام ابراهیم منهاج دشتی محقق و مترجم نهج‏البلاغه و استاد حوزه علمیه قم گفت: حکومت علوی عدالت اسلامی را برای آیندگان زنده نگه داشت؛ اگر امام علی(ع) در همین سال‏های معدود نیز حکومت نمی‏کرد امروزه مفهومی به اسم عدالت مطرح نبود و کسی آرزوی رسیدن به آن را نمی‏کرد.

 

وی در ادامه افزود: یکی از مسائلی که در تحقق جامعه توحیدی نقش بسزایی دارد حذف امتیازاتی مبتنی بر ضد ارزش‏ها و جایگزین کردن امتیازاتی بر اساس علم و تقوی است.

 

این مترجم نهج‏البلاغه با اشاره به تاریخ حکومت امام علی(ع) خاطرنشان کرد: قبل از اسلام افراد براساس امتیازات نژادی، قومی و حتی زر و زور برخوردار بودند در صورتی که بعد از اسلام این امتیازات از مستکبران گرفته شد و همه قبائل و نژادها در یک سطح قرار گرفتند و تنها امتیاز تقوی و اخلاق حسنه بود.

 

وی تصریح کرد: در زمان خلیفه دوم به سبب فتوحات بسیاری در خارج از حجاز ثروت بسیاری برای مسلمانان پدید آمد و همین امر سبب شد که بسیاری از مردم به ویژه اهل مدینه به ثروت‏های کلان دست پیدا کنند و همین امر سبب ایجاد اختلاف طبقاتی در جامعه اسلامی شد.

 

وی ادامه داد: در زمان خلیفه سوم امتیازاتی برای ثروتمندان در نظر گرفته شد که سبب شورش‏ها و توطئه‏هایی از سوی مسلمانان شود که متأسفانه تا به امروز نیز این اختلافات ادامه دارد.

 

حجت‏الاسلام منهاج دشتی خاطرنشان کرد: بعد از به حکومت رسیدن امام علی(ع) این امتیازات بر اساس سیره نبوی کنار گذاشته شد و دوباره سیره حکومت پیامبر(ص) زنده شد و امام(ع) با صاحبان این امتیازات به مبارزه پرداخت و سهم مسلمانان را به بیت‏المال برگرداند.

 

وی در پایان گفت: این اقدام از سوی برخی صاحبان قدرت و ثروت در جامعه تحلیل رفته اسلامی مورد پذیرش واقع نشد و جنگ‏های داخلی از جمله جنگ جمل و صفین آغاز شد و صاحبان نفوذ و ثروت با از بین بردن امام عدالت و آزادی برای همیشه و تا ظهور آخرین منجی، بشر را از رسیدن به عدالت محروم کردند./1329/ پ202/ف

ارسال نظرات