۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۳
کد خبر: ۲۵۸۲۹۰
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان کرمان تبیین کرد؛

اهمیت محاسبه نفس از دیدگاه آیات و روایات

خبرگزاری رسا ـ مدیر کل تبلیغات اسلامی استان کرمان گفت: از ویژگی های مهم متقین این است که نفس خود شدید تر از بازاری که شریکش را محاسبه می کند، حسابرسی کنند و مؤمنان باید قبل از وقت حسابرسی قیامت، خود را محاسبه کنند.
حجت الاسلام عرب پور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان حجت الاسلام مهدی عرب پور، رییس سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمان در جمع معتکفان در مسجد امام خمینی(ره) کرمان گفت: در قیامت از عمر، جوانی، مال و محبت اهل بیت سؤال می کنند و هیچ کس شک ندارد که محاسبه صورت خواهد گرفت.
 
وی ادامه داد: در تجارت ها و کاسبی ها محاسبه بسیار مهم است و اگر در جایی شریکی هم وجود داشته باشد حساب این شریک و سرمایه بسیار مهم تر می شود؛ نفس ما برای اعمال ما شریک ما است و نمی شود که آن را محاسبه نکنیم و صبر کنیم تا خداوند آن را محاسبه کند که آن وقت دیگر دیر است و کار از کار گذشته است.
 
امام جمعه موقت کرمان اظهار داشت: رسول اکرم به اباذر فرمودند نفس خود را قبل از اینکه خداوند آن را محاسبه کند، محاسبه کن چون این حساب و کتاب، حساب روز قیامت را آسان می کند؛ در روایت تعبیر وزن نفس هم آمده است.
 
حجت الاسلام عرب پور در ادامه روایت رسول اکرم گفت: در روایات توصیه شده قبل از اینکه انسان را محاسبه کنند انسان خود را برای آن روز که قرار است خود را به محضر خداوند عرضه کند، مجهز کند؛ افراد جز متقین به حساب نمی آیند مگر آن که به گونه ای نفس خود را محاسبه کند که شریک خود را محاسبه می کند حتی بیشتر از آن نفس خود را به حساب بکشد.
 
وی در اهمیت محاسبه نفس تأکید کرد: انسان باید حساب کند مال خود اعم از خوراک و پوشاک از کجا به دست می آید و چگونه خرج می شود نه فقط حساب و کتاب اقتصادی بلکه حساب حلال و حرام آن را هم بکند.
 
امام جمعه موقت کرمان با ذکر روایتی از امیرمؤمنان پیرامون کیفیت محاسبه نفس اظهار داشت: نفس خود را هر شب در پایان هر روز محاسبه کن و به او بگو که این روزی که گذشت دیگر بر نمی گردد اما آیا این روز را خوب تمام کردیم یا بد؟ شب هنگام محاسبه از خود بپرسیم پاسخ ما برای این روزی که گذشت در مقابل خداوند چیست؟
 
وی ادامه داد: از نفس خود سؤال کنیم خداوند برای تو نسبت به مؤمنان حقوقی را قرار داد اما آیا آن ها را رعایت کردی؟ کمترین حق انسان مؤمن به مؤمنی دیگر سلام کردن به آن است و بعد از آن مواظبت از آبرو، مال و ناموس او است.
 
حجت الاسلام عرب پور گفت: اگر در جایی غیبت کسی می شود بر گردن ما است که از او دفاع کنیم؛ اگر کسی این ها را انجام داد و دید روز خود را به بطالت نگذارنده است، از خدای خویش تشکر کند و اگر دید وقتش را برای غیر خدا گذرانده است همان موقع محاسبه، توبه کند و تلاش کند روز بعد روزی متفاوت داشته باشد.
 
وی خطاب به معتکفان تصریح کرد: وقت خود را در این سه روز سه قسمت کنید و قسمتی را به عبادت، بخشی دیگر را به استراحت و بخشی را نیز به دانش اندوزی و استفاده از حلقه های معرفت پر کنند؛ اگر به این صورت عمل کنند دیگر وقت بیکاری ندارند و وقت خود را به بطالت نمی گذرانند./9704/پ202/ح
ارسال نظرات