بدون مهندسی فرهنگی هرکاری ضد تبلیغ است/ روحانی سکولار مردم را به دنیا گرایی دعوت میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد شجاعی، کارشناس مذهبی در همایش مهندسی فرهنگی که امروز طی دوره آموزشی سراج در اردوگاه ولایت قم برگزار شد، گفت: انجام فعالیتها و برنامههایی فرهنگی در کشور بدون ساختار مناسب سبب ایجاد آسیبهای بزرگ فرهنگی در کشور میشود.
شجاعی بیان کرد: در این زمان برخی در حوزههای علمیه طلاب و روحانی سکولار تربیت میشوند، هرچند سخنان و مکتوبات مذهبی دارند، اما در واقع دیندار نیستند؛ در جامعه شاهد رویش روحانیانی هستیم که مردم را به دینداری و اسلام دعوت نمیکنند بلکه به سمت دنیاگرایی دعوت میکنند و این امر به سبب غفلت از وجود امام زمان (عج) و عدم توجه به آرمانهای نظام جمهوری اسلامی است.
وی با بیان این که جایگاه انسان در علوم انسانی ناشناخته است گفت: در علوم انسانی تعریفی مناسبی از انسان نشده است و هر چقدر علوم اقتصادی در جهان پیشرفت کرده اما فقر در میان مردم افزایش یافته است.
این کارشناس مذهبی ابراز کرد: در این زمان کارشناسان بسیاری در علوم انسانی همچون روانشناسی، علوم اجتماعی و جامعهشناسی داریم، اما روز به روز به مشکلات مردم افزوده میشود زیرا محتوا این علوم مبتنی بر شناخت انسان برنامهریزی نشده است.
شجاعی با بیان این که تا کنون 400 نظریه در درباره انسان در علوم انسانی وجود دارد، گفت: هر علومی تعریفی خاصی از انسان ارائه کرده است و بر این اساس مبنا محتوای علوم را برنامهریزی کردند، بنابراین مشکلات بشر روز به روز افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: متأسفانه در کشور ما در عرصه علوم انسانی، اسلامی هیچ مرکز آموزش دانشگاهی، و حوزههای علمیه واحد مشخص انسانشناسی و معرفت نفس نداریم در حالی که هیچ امری در دین شناخته نمیشود مگر این که انسان معرفت نفس را به دست آورند.
وی با اشاره به حدیث «من عرف نفسه فقد عرف ربه» گفت: در روایات خداشناسی را مبتنی بر معرفت نفس قرار داده است، اگر کسی نفس خویش را نشناسد هیچ علومی بدون شناخت نفس اثرگذاری بر مردم و جامعه ندارد.
شجاعی با بیان این که قرآن کریم انسانها را به شش گروه تقسیم کرده است گفت: انسانهایی که ارزش شان اندازه سنگ هستند و برخی از سنگ پایینتر است، عدهای از انسانها همانند حیوانات هستند و برخی از حیوانات پایینتر است و انسانهایی که عامل انحراف و شیطان انسی هستند، گروه آخر کسانی هستند که به خدا ایمان دارند و عمل صالح انجام میدهند.
کارشناس مذهبی بیان کرد: قرآن کریم که سبک زندگی را به انسانها آموزش میدهد، شادی و آرامش را از ویژگیها انسانها مؤمن برشمرده است.
وی اظهار داشت: فعالیتها فرهنگی را در جامعه باید به گونهای باشد که انسانهای شاد و با آرامش را تربیت کند و اگر برنامههای فرهنگی منجر به تربیت چنین انسانها نشود، نشانه بیتأثیری این برنامهها است.
شجاعی ابراز کرد: مدیران فرهنگی سعی میکنند مردم را مذهبی و نمازخوان تربیت کنند اما آنها متدین به اخلاق الهی نمیشوند و شادی و مهربانی در آنها نهادینه نمیشود.
وی اظهار داشت: در این زمان مردم گرایش به امور مذهبی همچون سفرهای زیارتی دارند اما آمار طلاق، دزدی رشوهگیری در جامعه بیشتر شده است و این امر هم به سبب عدم وجود ساختار مناسب فرهنگی در این امور است.
شجاعی در پایان سخنانش بیان کرد: اگر فعالیتهای فرهنگی را بدون مهندسی و ساختار مناسب انجام میدهیم، همین فعالیتهای ترویج ضد فرهنگ و ضدتبلیغ در جامعه میشود، بنابراین هرچقدر شخص مذهبیتر و خاصتر شود خطرناکتر میشود همان طور که دیدیم این که بعد از انقلاب بیشترین دردسرها برای رهبر معظم انقلاب افراد خواص به وجود آوردهاند./998/پ202/ف