۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۲
کد خبر: ۲۶۰۹۷۵
مدیر حوزه‌های علمیه استان تهران:

پژوهش در حوزه علمیه سبب تقویت علمی طلاب می‌شود

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه‌های علمیه استان تهران، گفت: بسیاری از موضوعات در حوزه علمیه قابلیت پژوهش دارد که با تقویت علمی و عادت به نوشتن سبب بالا رفتن کیفیت علمی می‌شود.
حجت‌الاسلام حبيب‌الله غفوري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌الله غفوری، مدیر حوزه‌های علمیه استان تهران، امروز در  اجلاسیه بزرگ اساتید حوزه علمیه استان تهران و آیین اختتامیه نخستین جشنواره پژوهشی علامه شعرانی، که در تالار شیخ صدوق حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، با عرض تسلیت شهادت امام موسی کاظم(ع) گفت: در سال جاری برای نخستین بار فرصتی شد تا اساتید آثار علمی خود را در جشنواره علامه شعرانی ارائه کنند.

 

وی افزود: آثار سال جاری به مقالات محدود شده اما در سال های بعد مجموع آثار ارزیابی شده و برگزیده‌ها معرفی خواهند شد.

 

مدیر حوزه‌های علمیه استان تهران با اشاره به این‌که زمینه فراهم شده که استادان در عرصه قلم و پژوهش وارد شوند، ابراز کرد: آثار قلمی ماندگار است بر خلاف آثار بیانی که در همان جلسه ممکن است تمام شود.

 

حجت‌الاسلام غفوری در ادامه گفت: در مجموع از حوزه تهران 153 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان 51 اثر به بررسی تفصیلی اول و 31 اثر به بررسی تفصیلی دوم رسیده که نهایت 8 نفر برگزیده دارد.

 

وی با اشاره به اهمیت عرصه پژوهش بیان داشت: تلاش در عرصه پژوهش از اهمیت بسیار بالایی برخودار است که می‌تواند بر آموزش تأثیرگذار باشد، در دنیا مراکز پژوهشی به عنوان فعالیت رسمی پذیرفته شده در حالی که در حوزه‌های علمیه آموزش به صورت شفاهی است و طلاب کمتر به تحقیق می‌پردازند.

 

مدیر حوزه‌های علمیه استان تهران با اشاره به قابلیت پژوهش، ابراز کرد: بسیاری از موضوعات در حوزه علمیه قابلیت پژوهش دارند که با تقویت علمی و عادت به نوشتن سبب بالا رفتن کیفیت علمی می‌شود.

 

حجت‌الاسلام غفوری در ادامه گفت: زمانی که طلاب به رفع نواقص علمی و نوشتاری خود پردازند می‌توانند در سطح عالی حوزه صاحب قلم شوند بنابراین باید طلاب در همین مراحل اولیه کار را شروع کنند در بزرگسالی بسیار دیر است.

 

وی افزود: برای آموزش و پژوهش در سطح یک و بعد در سطوح عالی عرصه حدیث و علوم انسانی به شدت نیازمند ورود فضلای توانمند است، اگر ما در عرصه آموزش محکم وقت نگذاریم نمی‌توانیم از طلاب انتظار دقت و فعالیت عمیق علمی داشته باشیم.

 

مدیر حوزه‌های علمیه استان تهران اظهار داشت: در عرصه علمی تقاضای بنده در حوزه علمیه استان وقت گذاشتن استاد برای تدریس و پاسخ دادن به سؤالات و اشکلات شاگردان است، در محور تهذیب مهم ترین نقش را اساتید محترم دارند تا فضائل اخلاقی در بین طلاب ترویج دهند.

 

حجت‌الاسلام غفوری در ادامه گفت: استادان وظیفه خود را صرفا تدریس ندانند، خواندن احادیث نظارت اخلاقی و تهذیی بر طلاب بخشی از کار استاد است، استادان طلاب را آماده برای عرصه‌های مختلف علمی و فرهنگی تربیت کرده و به جامعه تحویل دهند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه انتظار ما این است که در عرصه‌های مختلف با مدیریت حوزه های علمیه استان تهران همکاری شود، بنابراین برای مدیریت بهتر نظرات خود را به ما منتقل کنید گاهی مطلبی می تواند منشا طرح و برنامه‌ای در استان شود./807/پ202/ح

ارسال نظرات