اصول نویسندگی باید در میان حوزویان تقویت شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله رضا استادی در مجمع عمومی فرهنگ نگارش که در مدرسه اسلامی هنر استان قم برگزار شده بود با انتقاد از برخی انجمنها اظهار داشت: گاهی آثاری از برخی انجمنها مشاهده میشود که از اسم آن انجمن خیلی بزرگتر است؛ انجمنهای علمی باید توجه داشته باشند که آثار علمی و مستند منتشر کنند و به جای بیشتر نویسی به بهتر نویسی روی بیاورند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: در سالهای اول تأسیس حوزههای علمیه، بسیار تاکید میشد که طلاب باید با فن نویسندگی آشنا شوند و نوشتههای حوزویان بر اساس اصول نگارشی و نویسندگی باشد؛ این دلواپسی در حال حاضر نیز در شما که این مجالس را برپا میکنید وجود دارد و قابل تحسین است.
طلبه نباید مانند میوه مجلسی باشد
وی ادامه داد: طلبه نباید مانند خیاری باشد که تا زمانی که قلمی است قیمت دارد و هرگاه که بزرگ شد از قیمت بیفتد؛ اصول نویسندگی باید در میان حوزویان و دانشگاهیان تقویت شود، چرا که نوشتهای که از این اصول به دور باشد مورد استقبال قرار نمیگیرد.
از بیشتر نویسی پرهیز شود
آیت الله استادی با تأکید بر تقویت فرهنگ بهتر نویسی اظهار داشت: بیشتر نویسی و بهتر نویسی مانند دو چیز بد و خوب است؛ باید تلاش شود تا فرهنگ خوب بهتر نویسی تقویت شود و از فرهنگ بد بیشتر نویسی که واقعا فراگیر است، دور شد؛ یک طلبه اهل قلم باید حداقل با مقدمات نویسندگی و نگارش آشنا باشد.
وی از حقوق خوانندگان سخن گفت و تصریح کرد: نویسندهای که قصد دارد مطلبی را منتشر کند باید توجه داشته باشد که حق خواننده و بیت المال را ضایع نکند؛ مطلبی که مفید و فاقد مبنای علمی باشد، تنها وقت خواننده مطلب را هدر میدهد و این خیانت به مخاطب است.
اخلاق خود منتقدی در نویسندگی
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نویسندگان را به داشتن اخلاق «خود منتقدی» سفارش کرد و ادامه داد: نویسنده باید نوشتههای خود را چندین مرتبه باز نویسی کند و به نوشتههای خود غرور نداشته باشد؛ یکی از ویژگیهای مهم نویسنده خوب داشتن اخلاق خود منتقدی است که همواره از خود انتقاد میکند و سعی در اصلاح خود و نوشتههای خود دارد.
وی به تبیین نشانههای یک نوشته خوب اشاره کرد و گفت: اگر یک نوشته توانست در ایمان، اخلاق، شیوه زندگی سالم، آگاهی سیاسی و اجتماعی مخاطب تاثیر گذارد، ارزش خواهد داشت و در غیر این صورت هیچ ارزش ادبی و علمی ندارد؛ اخلاق «خود گوش مالی» برای طلاب که کارشان دینی است بسیار لازم و مهم است.
استفاده از مطالب علمی به روز در منبر
آیت الله استادی با انتقاد از طلابی که با بیان مطالب غیر علمی باعث ایجاد شبهه در جوانان میشوند، اظهار داشت: متاسفانه از ابتدای انقلاب اسلامی شاهد هستیم که برخی طلاب با خواندن کتابهای سی سال پیش و نقل آن در بالای منبر، چیزی جز شبهه در ذهن جوانان ایجاد نمیکنند؛ این جوان که پاسخ شبهاتش داده نشده، باعث دوگانگی میشود؛ این یک معجزه است که با این اوصاف هنوز اسلام پابرجاست.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: طلبه نباید بند پول باشد و هدفش این باشد که با نویسندگی کسب درآمد کند؛ نویسنده باید برای خدا بنویسد تا بتواند در مخاطب اثر کند؛ گاهی برخی نوشتهها از اصول نگارشی پیروی نمیکنند ولی در مخاطب نهایت اثر گذاری را دارد و این همان ویژگی برای خدا نوشتن است./840/پ202/ش