کربلا جلوه گاه حضور آگاهانه جوانان بود
حجت الاسلام محمد باقر پورامینی، نویسنده کتاب چهره ها در حماسه کربلا، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با تبریک سالروز میلاد با سعادت امام حسین(ع) و روز پاسدار عنوان کرد: زیباترین تعابیر در روایات درباره عظمت امام حسین(ع) بیان شده است، یکی از این روایات، فرمایش پیامبر(ص) درباره ایشان است که حسین(ع) را پیشوای خیر، برکت، عزت، فخر، دانش و گنجینه می شمارد.
وی در ادامه اظهار داشت: بدیهی است این چهره بی مانند که وارث انبیای عظام است، می تواند چراغ هدایت و الگوی بشریت گردد؛ امام حسین (ع) مظهر تمام فضیلت هاست و شما هر خوبی و فضیلت را که بنگرید، نمونه کامل و عینی آن را در شخصیت حسین بن علی(ع) مییابید.
پور امینی با اشاره به حرکتی که حسین بن علی(ع) در حماسه خود آغاز کرد و آن را راه بر مردم به سوی نیکی شمرد، عنوان کرد: این تلاش نه از سر رقابت در قدرت و نه برای میل به افزودن ثروت و امکانات دنیایی بود، بلکه هدف برافراشتن پرچم دین خدا، اصلاح در جامعه و فراهم کردن امنیت برای مردم ستمدیده بود.
وی ابراز داشت: هدف اصلی امام حسین(ع) بازگردندان همگان به سنت محمدی و استشمام عطر خوش سیره و منش رفتار پیامبر(ص) در زندگی و عمل به فرایض و سنت ها اصیل اسلامی بود.
نویسنده کتاب چهره ها در حماسه کربلا، افزود: این حرکت تکاملی امام، امتحانی شد برای همه، به ویژه برای جوانان که برخی از آنان پیشگام این نهضت شدند و جمعی نیز به مرور ایام به آنان پیوستند و رهیافته این خط سرخ گشتند.
وی در پاسخ به این سوال که کدام ویژگی بارز حضرت می تواند الگوی جوانان ما باشد، تشریح کرد: هر کس با مطالعه تاریخ کربلا می تواند جلوه گاه حضور آگاهانه جوانان و دفاع زیبای آنان از دین و امام را ببیند، زیرا کربلا عرصه حضور فعال جوانان است حضوری همراه با حماسه های ماندگار و شور آفرین؛ قرائن و مشخصات موجود اصحاب امام حسین(ع) گواه بر این است که بسیاری از یاران امام اعم از هاشمی و غیر هاشمی، جوان بودند.
پور امینی در پایان اظهار داشت: یکی از ویژگی مهمی که جوانان کربلایی در رکاب امام از ایشان الگو گرفتند، همراه ساختن شور و احساس جوانی با بینش، بصیرت و آگاهی به حقانیت حرکت خود بود؛ دقت در رجزها و اشعار کوتاهی که جوانان به هنگام حمله به دشمن می خواندند گواه حرکت آگاهانه آنان است./ 1330/ت302/ی