اخبار زائران غیرایرانی حرم رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، سید محمدجواد هاشمینژاد، مدیر امور زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی گفت: امکان ارتباط مجازی با حرم مطهر رضوی از طریق اتاقهای گفتوگوی آنلاین به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی فراهم است.
وی با بیان اینکه علاقه مندان میتوانند همه روزه به این سایت مراجعه و از برنامههای آن استفاده کنند، عنوان کرد: برنامههای اتاق های گفتوگوی آنلاین به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی با مباحث ارائه شده از سوی کارشناسان همه روزه بر روی سایت قابل دسترسی است.
هاشمینژاد با اشاره به موضوعات مطرح شده در هفته جاری اظهار داشت: شبهات برهان نظم، خودسازی در ماه رجب، سبک زندگی دینی و سیره امام موسی کاظم(ع) از موضوعات مطرح شده در این اتاقهای اینترنتی به زبان فارسی است.
مدیر امور زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی گفت: پخش زنده برنامههای حرم مطهر رضوی با موضوع دعای عالیه المضامین، سخنرانی و پخش دعای حرم، حدیث کساء، توسل و کمیل از دیگر برنامههای این اتاقهاست.
وی افزود: زینلی، میرزایی، دارینی، جنابی، سالاری، حکیم باشی و حیدری از سخنرانانی هستند که از تاریخ 19 تا 25 اردیبهشت در این اتاق ها به ایراد سخن میپردازند.
هاشمینژاد با اشاره به اینکه ﻣﺤﻮر اصلی در اﺗﺎقﻫﺎی ﮔﻔتوگوی آﻧﻼﻳﻦ، ﺑﺤﺚ، تبادل نظر و ﭘﺮﺳﺶ و ﭘﺎﺳﺦ است، افزود: این اتاقهای اینترنتی با در اختیار داشتن فضایی مجازی در «Paltalk» هر شب با حضور اساتید برجسته حوزه و دانشگاه پیرامون مباحث مختلف با رویکرد موضوعات اسلامی به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی به پخش برنامه برای علاقهمندان میپردازد.
وی با بیان اینکه این برنامه به سفارش اداره پاسخگویی به سوالات دینی انجام میشود، اظهار کرد: علاقمندان می توانند با دانلود پالتاک مسنجر و ساخت کلمه کاربری وارد اتاقهای مختلف گفتگو شوند و در مباحث طرح شده با موضوعات متنوع مشارکت داشته باشند، صداها را بشنوند و تصویرشان را به صورت آنلاین مشاهده و نظرات و ایده هایشان را نیز بهصورت متن یا با استفاده از میکروفن مطرح کنند.
مدیر امور زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی یادآور شد: این برنامه همه روزه از ساعت 30: 18 تا 22:40 در اتاقهای گفتگوی اینترنتی حرم مطهر رضوی برگزار میشود.
محفل شعرخوانی شاعران اردو زبان
همزمان با شب میلاد امام حسین(ع)؛ اسوه شهامت و شجاعت محفل شعرخوانی با حضور شاعران اردو زبان در رواق دارالرحمه حرم مطهر رضوی برگزار شد.
محفل شعرخوانی در مدح و ثنای امام حسین(ع) از سوی شعرای اردو زبان، حلقه معرفت، قرائت قرآن و دعای کمیل، بیان احکام مدیحه و قصیدهخوانی از جمله برنامههای این مراسم بود.
سخنرانی با موضوع امام حسین(ع) در مقام عبادت از سوی «دیدار علی اکبری» از دیگر برنامههای این محفل بود و در پایان نیز به زائران و مجاوران اردو زبان بستههای متبرک به رسم یادبود اهدا میشود.
شایان ذکر است این مراسم، همزمان با شب میلاد امام حسین(ع) ویژه زائران و مجاوران اردو زبان در رواق دارالرحمه حرم مطهر رضوی برگزار شد.
برگزاری مسابقات فرهنگی همزمان با ایام شعبانیه
همزمان با ایام شعبانیه، مسابقات فرهنگی مختلفی ویژه زائران غیر ایرانی در حرم مطهر رضوی برگزار میشود.
مدیر امور زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی در این رابطه گفت: با توجه به اینکه همه ساله حرم مطهر رضوی در ایام شعبانیه میزبان خیل گستردهای از زائران غیر ایرانی است، به همین منظور این مدیریت برنامههای مختلفی برای این گروه از زائران در نظر گرفته است.
سید محمد جواد هاشمینژاد عنوان کرد: برگزاری مسابقات فرهنگی یکی از فراگیرترین برنامههای فرهنگی حرم مطهر رضوی است که در اعیاد و مناسبتهای ملی و مذهبی ویژه این افراد در نظر گرفته شده است. وی افزود: این مسابقات به منظور پاسخگویی به سؤالات، فهم امور دینی و اقناع علمی مخاطبان برگزار میشود و یکی از اثربخشترین برنامههای مناسبتی است.
هاشمینژاد با اشاره به اینکه پیشبینی میشود روزانه بیش از دو هزار برگه بین زائران غیر ایرانی توزیع شود بیان کرد: برگههای این مسابقات در صحن غدیر و رواق دارالرحمه ویژه زائران عرب، رواق کوثر زائران اردو و رواق غدیر ویژه زائران آذری زبان توزیع میشود.
وی با بیان اینکه سوالات این مسابقات از منابع دست اول دینی مطرح میشود بیان داشت: توجه به فهم مباحث دینی در کنار آموزش و مواجهه با خرافات و شبهات یکی از اهداف برگزاری این مسابقات است.
مدیر امور زائران غیر ایرانی آستان قدس رضوی یادآور شد: برگههای این مسابقات به زبانهای اردو، عرب و آذری است و روزانه به 20 نفر از برگزیدگان، جوایز ارزندهای اهدا میشود که نیز شامل کتاب قرآن، سیدی و پوستر ضریح مطهر حضرت رضا(ع) میباشد.
تشرف اسلامشناس فرانسوی به حرم رضوی
اسلام شناس و خاور شناس فرانسوی، حرم مطهر رضوی را مجموعهای عظیم از شاهکارهای هنری و معماری اصیل اسلامی معرفی کرد.
«آنتوان اسفر» که به همراه جمعی از گردشگران فرانسوی به مشهد سفر کرده بود، در بازدید از حرم مطهر رضوی عنوان کرد: معماری این حرم سرشار از نقش و نگارههای پر جاذبهای است که دل هر بینندهای را مسحور میکند.
وی افزود: این مکان گنجینهای از معماری اصیل ایرانی و اسلامی است که هنر و معماری را با عرفان و مضامین الهی پیوند زده و موجب خلق آثار بی بدیل و شگرف شده است.
این خاورشناس فرانسوی اظهار کرد: رواقها، صحنها، منارهها و سازهها جلوهای از زیباترین معماری جهان است و من تاکنون این سبک معماری را در هیچ کجای دنیا ندیدهام.
این روزنامهنگار فرانسوی با اشاره به بازدید از موزه های آستان قدس رضوی اظهار داشت: دیدن قرآنهای منسوب به ائمه اطهار(ع) و شاهکارهای هنری این مجموعه برایم بسیار جالب توجه بود.
وی اظهار کرد: موزه فرش، تاریخ مشهد، نقاشی، سکه و مدال مجموعهای ناب از تاریخ، آداب، رسوم و فرهنگ ملتی اسلامی است که فرصت سیر در تاریخ فرهنگی و اجتماعی را برای بازدیدکنندگان فراهم آورده است.
آنتوان اسفر با اشاره به اینکه پیشینه برخی اشیاء این موزهها قدمت هزاران ساله دارد، افزود: این نفایس ارزشمند و معنوی جزو مقدسترین میراث گذشتگان به شمار میآید که ماندگارترین یادگارها را از روزگار قدیم در ذهن انسان تداعی میکند.
لازم بهذکر است؛ برای این گروه از گردشگران فرانسوی ویژه برنامههایی به همت مدیریت امور زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی در رواق مبارکه دارالرحمه حرم مطهر رضوی برگزار شد و در پایان محصولات فرهنگی به رسم یادبود به آنان اهدا شد./1308/پ203/ب4