۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۸
کد خبر: ۲۶۳۲۵۳
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم تبیین کرد؛

جلب اعتماد مردم؛ مهم‌ترین مؤلفه همدلی و هم‌زبانی

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) به تبیین مؤلفه‌های شعار «دولت و ملت، همدلی و هم‌زبانی» پرداخت و گفت: میان ملت و دولت دیوار بلند بی‌اعتمادی حاکم است، بنابراین رسالت دولت‌ها این است که اعتماد مردم را به فعالیت‌های خویش جلب کنند و همدلی و هم‌زبانی را میان مردم افزایش دهند.
حجت الاسلام خان محمدي
نشست همدلي و هم‌زباني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام کریم خان محمدی، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، امروز، در نشست همدلی و هم‌زبانی که در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، به تبیین شعار سال پرداخت و گفت: رهبر معظم انقلاب در ابتدای امسال شعار سال را همدلی و همزبانی بیان کردند و با این بیان دولت را کارگزار ملت و ملت را کارفرمای دولت دانستند، بنابراین آن‌ها باید به هم اعتماد داشته باشند.

 

وی ادامه داد: حضرت امام خمینی(ره) درباره جایگاه مردم بیان کرده‌اند که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسول‌الله(ص) و مردم کوفه در عهد امیرالمؤمنین(ع) هستند.

 

حجت الاسلام خان محمدی با بیان این که میان ملت و دولت دیوار بلند بی‌اعتمادی حاکم است، گفت: در سده اخیر شاهان ایرانی به جای تکیه بر مردم به کشورهای غربی اعتماد داشته‌ و به سمت و سوی آمریکا، روسیه و انگلستان گرایش پیدا کردند، بنابراین اعتماد مردم به دولت خدشه‌دار شد، از این رو رسالت دولت‌ها این است که اعتماد مردم را به فعالیت‌های خویش جلب کنند و همدلی و هم زبانی را میان مردم افزایش دهند.
 

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) بیان کرد: معنا و مفهوم واژه همدلی غیر از اتحاد، انسجام و وفاق ملی است بنابراین اندیشمندان غربی، همدلی را این گونه معنا کردند که فردی خود را جای دیگری بگذارد و شرایط و ویژگی زندگی او را درک کند.

 

وی ابراز کرد: دانیل لرنر جامعه‌شناس غربی معتقد است که در کشورها خاورمیانه همانند عراق و ایران و افغانستان میزان همدلی و همکاری پایین است و برای پیشرفت همدلی میان مردم باید مسافرت و شهرنشینی در این کشورها زیاد شود و بهترین شیوه این است که سفرهای مجازی از طریق فضای رسانه‌ای و مجازی گسترش یابد تا این که توسعه ملی، رشد اقتصادی، وفاق ملی و اتحاد میان مردم افزایش یابد.
 

حجت الاسلام خان محمدی اظهار داشت: شباهت نظریه همدلی دانیل لرنر و رهبر معظم انقلاب این است که هر دو همدلی را عامل توسعه و پیشرفت جامعه می‌دانند.
 

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) بیان کرد: نظریه دانیل لرنر سطح پایین و مادی همدلی را مطرح کرده و این که وزیران و مسؤولان کشوری بتواند خود را جای مردم بگذارند و شرایط زندگی آن‌ها را درک کنند، اما در اندیشه رهبر معظم انقلاب سطح پایین همدلی، تصور و درک دیگران است سطح میانی اعتماد و سطح بالا اطاعت میان ملت و دولت است.

 

وی تصریح کرد: در سالیان طولانی میان دولت و ملت همدلی وجود نداشته است همان‌گونه که دولت از مردم درخواست کرد که یارانه نگیرند اما بیش از 90 درصد مردم برای گرفتن یارانه ثبت نام کردند.
 

حجت الاسلام خان محمدی با بیان این که مرحله میانی همدلی، اعتماد مردم و ملت است، گفت: وقتی سخنی از سوی دولت بیان می‌شود مردم به آن اطمینان نمی‌کنند و آن را فعالیتی سیاسی می‌دانند.

 

وی با بیان این که اطاعت میان مردم و حکومت است، عنوان کرد: یکی دیگر از شاخص‌های همدلی این است که مردم از دولت و حکومت اطاعت کنند اما فلسفه آن را نپرسند، اما ممکن است که دشمنان از این مساله سوء استفاده کنند.

 

حجت الاسلام خان محمدی ابراز کرد: در حکومت ولایی باید اطاعت مردم در سطح بالایی وجود داشته باشد، همان‌گونه که امام خمینی (ره) مردم را به جنگ تحمیلی دعوت کرد و بسیاری از مردم راهی جبهه و مبارزه با رژیم بعث عراق شدند و اوج همدلی و هم زبانی مردم در نظام تحقق یافته بود.
 

وی در ادامه سخنانش به مؤلفه های همدلی و هم زبانی اشاره کرد و گفت: یکی از شاخصه‌های تحقق همدلی، دین‌داری و تقوا است و بدون این امر همدلی و هم زبانی تحقق نمی‌یابد.
 

حجت الاسلام خان محمدی با اشاره به آیه «وَأَلَّفَ بَینَ قُلُوبِهِمْ لَوْ أَنفَقْتَ مَا فِی الأَرْضِ جَمِیعاً مَّا أَلَّفَتْ بَینَ قُلُوبِهِمْ وَلَکنَّ اللّهَ أَلَّفَ بَینَهُمْ إِنَّهُ عَزِیزٌ حَکیمٌ» ابراز کرد: در این آیه خداوند خطاب به پیامبر آورده است که اگر تو همه آنچه در روی زمین است را خرج می‌کردی نمی‌توانستی میان دل‌های مردم الفت برقرار کنی اما خدا بود که میان آنان الفت انداخت.

 

وی با بیان این که یکی از مؤلفه‌های همدلی پرهیز غوغا سالاری و جنجال در جامعه است، گفت: طبق آموزه‌های دینی باید اعتراضات و شبهات به گونه منطقی مطرح شود، نه این که در جامعه غوغا شود و نظم جامعه را به هم بزنند و هر گروه و جناحی بخواهد نظر خود را بر جامعه و دولت تحمیل کند که این امر سبب تفرقه در جامعه می‌شود.
 

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان این که پاسخگویی به مشکلات مردم از سوی دولت و مسؤولان یکی دیگر از شرایط همدلی است، افزود: امام علی(ع) مردم را در مسجد جمع می‌کرد و به سؤالات آنها پاسخ می‌داد و هیچ شرطی برای آن سؤال‌ها و گروه‌های مختلف نمی‌گذاشت.

 

حجت الاسلام خان محمدی اظهار داشت: گاهی مردم فکر می‌کنند مسؤولان فاصله طبقاتی بسیاری با مردم دارند و شرایط سخت زندگی مردم را درک نمی‌کنند، بنابراین مناسب است مسوولان در تمام عرصه‌ها پاسخگوی مشکلات مردم باشند./998/پ202/ف

ارسال نظرات