همه باید در جهت تقویت صلح، همزیستی و علم دوستی حرکت کنند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، سید ضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عصر امروز(4 خرداد ماه) در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگی و ورزشی دانشجویان غیر ایرانی در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) گفت: ماه خرداد در تقویم ما ایرانیان، ماه بزرگ و سرنوشت سازی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: این ماه در برگیرنده روزهای بزرگی چون 14 و 15 خرداد است که آغازگر نهضت امام خمینی(ره) و روز رحلت ایشان است.
وی با اشاره به جشنواره دانشجویان غیر ایرانی خاطرنشان کرد: دانشجویان دانشگاه قزوین تشکیل دهنده این اجتماع باشکوه هستند. نمادی از اجتماع بین المللی جوانان دانشجو که محفلی جهت گردهمایی اهل علم در سراسر کشور و دنیا است.
هاشمی در ادامه عنوان کرد: این جشنواره فرصتی برای تقویت تعاملات و ارتباطات بین المللی است که افزون بر رشد آموزشهای رسمی با فرهنگهای مختلف آشنا شده و فراتر از مرزبندیهای سیاسی بتوانیم ارتباطات بین المللی خود را با ملل دیگر افزایش دهیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری این جشنواره را فرصتی جهت تقویت همدلی حول محور ارزشهای انسانی دانست و گفت: این جشنواره زمینه و ظرفیتی است که ما مسؤولان فرهنگی، گسترش تعاملات فرهنگی و بین المللی را با محوریت دانشگاه در جهان رقم بزنیم.
هاشمی ابراز کرد: امیدواریم این جشنواره بتواند به تقویت صلح و همزیستی در جهان بشریت و به ویژه جهان اسلام کمک کند.
وی با اشاره به رخدادهای سیاسی کشورهای همسایه ایران گفت: در اطراف میهن اسلامی شاهد رخدادهای ناگواری در میان مسلمانان منطقه هستیم و متاسفانه هم نوعان و هم کیشان ما تحت فشارها و تهدیدهای آزار دهندهای هستند که امیدواریم به زودی از این وضعیت نجات یابند.
این مسؤول اظهار کرد: اتفاقاتی که امروز در یمن، سوریه، عراق و سوریه شاهد هستیم برای همه مسلمانان و هر انسان فهیمی بسیار ناراحتکننده است و ما امیدواریم که این نوع ارتباطات دانشگاهی بتواند جلوی ظلم را بگیرد و خشونت و نسلکشی از سراسر جهان رخت بربندد.
هاشمی در ادامه افزود: ظلمی که به خواهران و برادران ما در کشورهای مختلف روا داشته میشود بسیار غم بار است و ما خود را شریک غم آنان میدانیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر تقویت ارزشهای مشترک در جهان بیان کرد: اقوام، ملل و مذاهب مختلف در ایران و جهان حرمت دارند و باید احترام آنان حفظ شود اما صلح و همزیستی و علم دوستی و علم آموزی ارزش مشترکی هستند که همه باید در راستای تقویت این ارزشهای مشترک حرکت کنند.
هاشمی افزود: باید پرهیز از اختلاف و خشونت به عنوان یک اصل قرار گیرد زیرا این موضوعات از ارزشهای انسانی ما هستند که در کشور جریان دارد.
وی در پایان سخنان خود گفت: امیدواریم شما دانشجویان غیر ایرانی پس از اتمام تحصیلات و بازگشت به کشورهای خود، سفیران صلح و فرهنگ دوستی در همه جهان باشید./848/پ202/ب4