شاعر حوزوی مطرح کرد؛
فعالیتهای ادبی طلاب در انتظار خروج از حاشیه
خبرگزاری رسا ـ متقی با بیان این که ظرفیت ادبی حوزه مغفول مانده است، گفت: طلاب هنوز در برابر وجود ظرفیت های هنری و تأثیرگذاری ادبی خود به باور نرسیده اند؛ به همین دلیل آن چنان که شایسته حوزه و تبلیغ دینی است، شاهد فعالیت جدی نبوده ایم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، تقی متقی، شاعر عرصه کودک و نوجوان، امروز در نشست مشورتی بررسی شعر طلاب؛ آسیب ها و راهکارها که در خبرگزاری رسا برگزار شد، با بیان پیشینه شعر حوزه به فعالیت ارزشمند بزرگان در این عرصه اشاره کرد و گفت: شعر، اثری هنری است که متعلق به تمام جوامع است که بزرگان حوزه در این عرصه حرف های زیادی از گذشته تا الان دارند.
وی به عظمت شعر کشور با وجود بزرگانی در این عرصه اشاره کرد و ابراز داشت: با وجود قله هایی که در شعر وجود داشت، مدت ها فعالان این عرصه از آن قله ها فاصله گرفته بودند و اکنون باید ببینیم برای رسیدن به این قله ها چه کار هایی باید صورت داد.
متقی با اشاره به گسترش فعالیت های شعری در کشور بعد از شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: بعد از شکل گیری انقلاب اسلامی، زمینه های فعالیت در عرصه های هنری و شعر فراهم شد که هنرمندان می توانند در فضایی آزاد فعالیت کنند و این نعمتی است که باید از آن استفاده کرد.
این شاعر حوزوی اظهار داشت: کشور در عرصههای هنری ظرفیت فراوانی را داراست، این ظرفیت در حوزه های علمیه هم وجود دارد؛ اما به درستی از آن بهره گرفته نمی شود.
وی تصریح کرد: طلاب هنوز در برابر وجود ظرفیت های هنری و تأثیرگذاری ادبی خود به باور نرسیده اند؛ به همین دلیل آن چنان که شایسته حوزه و تبلیغ دینی است، شاهد فعالیت جدی نبوده ایم.
متقی فعالیت هنری طلاب را از بخش های مورد نیاز و انکارناپذیر حوزه های علمیه بیان کرد و اظهار داشت: در حاشیه بودن مباحث هنری و ادبی در حوزه سبب شده تا کنون فعالیت چشم گیری در این راستا انجام نشود به این معنا که حرکت هایی که تا کنون صورت گرفته در متن حوزه رخ نداده است؛ درحالی که هنر به عنوان یکی از اصول و پایه های تبلیغی جزء لوازم ضروری حوزویان به شمار می آید.
وی برخی از پیشرفت های حوزوی در عرصه شعر را مدیون تلاش های فردی طلاب دانست و گفت: با توجه به تلاش هایی که در عرصه های هنری شده است، فضای ادبی حوزه رشد مناسبی داشته و توانسته خود را به نزدیک قله برساند که باید این حرکت های فردی حمایت شود.
این شاعر عرصه کودک و نوجوان در همین راستا، ترجمه متون ادبی و دینی حوزویان را از مهم ترین فعالیت های عرصه هنر و ادبیات بیان کرد و ابراز داشت: همان گونه که کتب و آثار به زبان فارسی ترجمه می شود باید با توجه به وجود ظرفیت ها در این عرصه آثار فارسی هم به زبان های دیگر ترجمه شود./1322/پ202/س
ارسال نظرات