۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۱
کد خبر: ۲۶۴۶۲۴
مدیران ارشد سابق صنعت غنی سازی:

مصاحبه با دانشمندان هسته ای در دولت قبل انجام نشده است

خبرگزاری رسا ـ مدیر ارشد سابق صنعت غنی سازی و رییس مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی ایران گفت: در دورهای مذاکرات تحریم ها افزایش یافته مانند تحریم بانکی، بیمه ای و نفت و حتی در بعضی از مواقع تهدید به حمله نظامی شدیم و این روند مذاکرات است که شاهد آن هستیم.
حسين آبنيکي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مهندس حسین آب نیکی از مدیران ارشد سابق صنعت غنی سازی و از نزدیک ترین دوست و همکار شهید احمدی روشن، در سلسله نشست های توافق هسته ای که در مسجد خاتم الانبیا(ص) پردیسان صورت گرفت با بیان کاربردهای انرژی هسته ای در جامعه گفت: فناوری هسته ای تنها کاربرد نظامی ندارد؛ در صنعت می توان استفاده شود مانند نگهداری مواد غذایی با طول بیشتر زمانی و استفاده کردن از مواد غذایی بدون مواد نگهدارنده.


وی به کاربرد فناوری هسته ای در صنعت کشاورزی و دارویی اشاره کرد و گفت: در کشاورزی می توانیم به گندم اصلاح شده با تولیدی دو برابر دست پیدا کنیم؛ در مواد دارویی مانند رادیو دارو که به خودباوری و تولید ملی رسیده ایم می توانیم از فناوری هسته ای استفاده کنیم.


آب نیکی به نجات بسیاری از بیماران توسط فناوری هسته ای اشاره کرد و گفت: وقتی کشوری می تواند با وجود بزرگ ترین تحریم تاریخ، رادیوداروی یک میلیون بیمار خود را در داخل تولید کند حتما می تواند داروهای دیگر را نیز در داخل تولید کند، وقتی جوانان با غیرت ما می توانند قطعات ماشین سانتریفیوژ را تولید کنند مسلماٌ می توانند قطعات صنعت نفت و خودرو را که از فناوری پایین تری برخوردار است را در داخل تولید کنند.


رییس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی ایران با بیان باور غلط برخی از مسؤولان در رابطه با تعلیق انرژی هسته ای خاطرنشان کرد: برخی بر این باور هستند که تعلیق انرژی هسته ای روغن ریخته شده است و این یک باور بسیار غلط است.


وی به پیشینه فناوری هسته ای قبل از انقلاب اشاره کرد و افزود: در آن زمان قرار بر این بود که یک صنعت وابسته به ما بدهند که با شروع انقلاب و جنگ تحمیلی ادامه پیدا نکرد تا بعد از جنگ نیروگاه به باسازی و فرایند تکمیلی و بومی سازی ادامه داد.


آب نیکی با اشاره به مراحل سوخت نیروگاه بوشهر عنوان کرد: بدیهی است که 20 هزار مگاوات برق هسته ای نیازمند حدود 3 میلیون سو ظرفیت غنی سازی است؛ یعنی حتی اگر کل سایت نطنز و فردو با ماشین های نسل یک فعلی تکمیل می شد، حدود 60 هزار سو غنی سازی ایجاد می شد، حال اینکه ظرفیت فعلی به حدود 5000 ماشین با ظرفیت حدود 6000 سو تقلیل می یابد که با چشم انداز 20 هزار مگاوات برق هسته ای فاصله زیادی دارد؛ به عبارت بهتر اگر این 5000 ماشین بیش از 20 سال کار کنند فقط سوخت یکسال نیروگاه بوشهر را تامین می کنند؛ پس این شرایط حتی پاسخگوی نیروگاه فعال ما در بوشهر هم نیست.


وی تصریح کرد: در سال های قبل می‌توانستیم علی‌الدوام اورانیوم با غنای 20 درصد را تولید و علاوه بر تأمین نیازهای مان تحقیقات مان را هم سریع‌تر دنبال و تولید رادیوداروهایمان را توسعه بدهیم و حتی به صادرات رادیوداروها فکر کنیم؛ با مقدار سوخت 20% که داریم، صرفا می توانیم تا حدود 3 سال راکتور تهران را فعال نگه داریم، چون اجازه تولید سوخت 20% را هم نداریم قطعاً باید مدیریت مصرف جدیدی را اعمال کنیم.


رییس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به راکتور آب سنگین اراک عنوان کرد: اگر رآکتور اراک راه می‌افتاد، هم نوع رادیوداروها و هم ظرفیت تولیدمان به سرعت توسعه می‌یافت؛ اینها محدودیت‌هایی است که بر ما تحمیل شده است و باید بپذیریم که به نحوی آنها را پذیرفته‌ایم.


وی به نتیجه مذاکرات در دو سال اخیر پرداخت و گفت: در دورهای مذاکرات تحریم ها افزایش یافته مانند تحریم بانکی، بیمه ای و نفت و حتی در بعضی از مواقع تهدید به حمله نظامی شدیم و این روند مذاکرات است که شاهد آن هستیم.


آب نیکی تصریح کرد: مصاحبه با دانشمندان هسته ای برای شناسایی و دست یابی به دانشمندان هسته ای نظامی است که در این دولت در حال وقوع است؛ مصاحبه با دانشمندان در دولت قبل اتفاق نیفتاده بود.


رییس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی ایران به تفاوت مصر با ایران اشاره کرد و گفت: مصر با آمریکا دست دوستی داد و آمریکا به مصر وام بلاعوض یا همان صدقه را می داد و آنها عزت خود را با رابطه با آمریکا فروختند.


وی به شیوه مذاکره اشاره کرد و گفت: طریق مذاکره این است که با گفت و گو بتوانیم از طرف مقابل امتیاز بگیریم و مذاکرات در سایه قانون باشد و این شیوه صحیح مذاکرات است./978/پ202/ج

ارسال نظرات