۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴
کد خبر: ۲۶۴۶۹۰
شاعر حوزوی تبیین کرد؛

نقش دیوان امام خمینی و سیره ادبی رهبر انقلاب در حوزه

خبرگزاری رسا ـ شرافت با اشاره به این که باید اثر دینی شعر برای حوزویان بازشناسی شود، گفت: اگر طلاب باور کنند فعالیت در عرصه هنر وظیفه است، با قوت بیشتری وارد این میدان می‌شوند؛ با رویش این باور، فعالیت در زمینه هنر از مرحله تفنن به محوری شدن شعر تغییر می یابد.
محمد جواد شرافت در نخستين نشست مشورتي شاعران حوزوي در خبرگزاري رسا
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سید محمد جواد شرافت، شاعر آیینی، در نخستین نشست بررسی شعر طلاب؛ آسیب ها و راهکارها که در خبرگزاری رسا برگزار شد، انتشار دیوان امام خمینی(ره) را راه گشای فعالیت ادبی حوزه دانست و گفت: یکی از مشکلاتی که طلاب را از پرداختن به شعر باز می داشت؛ احتمال اختلال در دروس حوزوی بوده، اما دیوان امام خمینی(ره) این گونه تفکر را تضعیف کرده است.
 
وی روحیات اعتقادی طلاب را زمینه ارائه شعر کم‌حاشیه بیان کرد و ابراز داشت: وجود روحیه‌ اعتقادی طلاب و همچنین دغدغه های دینی در تفکرات حوزویان این موقعیت را فراهم می کند که اشعار حوزویان کم‌تر در معرض حاشیه‌های مشکل‌ساز قرار گیرد.
 
شرافت فعالیت بزرگان حوزه در عرصه های مختلف هنری به خصوص شعر را مهر تأییدی بر اهمیت فعالیت در عرصه هنر دانست و خاطرنشان کرد: بزرگان حوزوی و مراجع تقلید در هنر و شعر فعالیت هایی دارند و گاهی جشنواره‌هایی در این باره برگزار می شود، اما هنوز جای خالی باور هنری در حوزه ها احساس می شود.
 
اثر دینی شعر برای طلاب تشریح شود
این شاعر حوزوی اظهار داشت: ملموس کردن اثر شعر در جامعه و چشاندن این احساس از راهکارهایی برای روی آوری طلاب به بیان ادبی است و این وظیفه ای بر دوش فعالان این عرصه است.
 
وی در ادامه این نشست با ملاک قرار دادن جشنواره شعر اشراق برای بررسی پیشرفت طلاب، به موفقیت بانوان طلبه در شعر اشاره کرد و یادآور شد: اگر جشنواره اشراق را ملاک سنجش فعالیت های شعر حوزوی قرار دهیم به پیشرفت محسوس بانوان طلبه در عرصه شعر پی می بریم.
 
شرافت فروتنی طلاب و فرهیختگان حوزوی را از علل عدم آشنایی و شناخت جامعه با این بزرگان دانست و گفت: تواضع فرهیختگان حوزه از دلایلی است که مانع معرفی این بزرگان می شود؛ بنابراین از رسالت‌های رسانه و حوزه معرفی این فرهیختگان به جامعه است.
 
وی تعامل نهادهای فعال هنری در آموزش طلاب را یکی از راهکارهای مهم برای افزایش بازدهی و پیشرفت هنری بیان کرد و اظهار داشت: اگر نهادهای فعال در عرصه هنر حوزویان با در قالب مرکزی واحد با هدف تعامل بیشتر در حرکت های هنری گام بردارند به بازدهی بیشتر و ترقی هنر و ادب حوزوی کمک بسزایی می کنند.
 
حمایت رهبر معظم انقلاب به پیشرفت شعر آیینی و حوزه کمک کرده است
این شاعر حوزوی حمایت رهبر معظم انقلاب از عرصه های هنری را از برنامه های ترغیبی شعر حوزویان برشمرد و ادامه داد: اگر طلاب باور کنند فعالیت در عرصه هنر وظیفه است، با قوت بیشتری وارد این میدان می‌شوند؛ با رویش این باور، فعالیت در زمینه هنر از مرحله تفنن به محوری شدن شعر تغییر می یابد.
 
شرافت استعدادهای هنری انسان را از بزرگ‌ترین نعمت های الهی دانست و گفت: انسان به ویژه کسانی که تبیین حقایق را همچون طلاب بر عهده دارند، در برابر نعمت هایی که به او ارزانی شده باید پاسخ گو باشد؛ استعدادهای هنری هم نعمتی از سوی خداوند است و بهرمند نشدن از این امکان ارزشمند بازخواست الهی را به همراه دارد./1322/پ202/س
ارسال نظرات