مدعیان همراهی با امام در هنگام فتنهها و تحریمها شناخته میشوند/ هیچ کس نباید خود را قیم انقلاب بداند
حجت الاسلام علیاکبر کیخا، امام جمعه زابل در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در زاهدان، گفت: شاخصههای مکتب امام خمینی برگرفته از شخصیت ایشان است، شخصیتی که با صلابت، استوار و محکم و توأم با خضوع و فروتنی است.
وی ادامه داد: حضرت امام نمونهای از یک مؤمن واقعی بودند؛ همانطور که در روایت داریم مؤمن مانند کوهی استوار است که بادهای سهمگین نمیتوانند آن را بلرزانند، این عارف و سالک و فقیه مجاهد سبب شد، مکتب ما نیز از سایر مکاتب متمایز شود مکتبی که از عقل سرچشمه میگیرد و پایههای مستحکمی دارد.
حجت الاسلام کیخا بیان کرد: امام در پیشگاه الهی عهد بسته بود که مکتبی با آرمانهای بلند تأسیس کند، استکبارستیزی یکی از این آرمانهاست دفاع از مظلوم و مبارزه با ظلم همواره مورد تأکید امام بود مکتب امام مکتبی است که حقوق مردم به عنوان ولینعمتان انقلاب در آن رعایت میشود.
عقلانیت؛ محور ارتباط مردم و انقلاب
وی ابعاد مکتب امام را برشمرد و افزود: مکتب امام راحل سه بعد دارد، بعد اول عقلانیت است برخی علما بر قویبودن عقل ایشان مُصر بودند، ذکر این نکته لازم است که علم با عقل کاملا متفاوت است، ممکن است عدهای علم داشته باشند ولی عقل نداشته باشند، امام خمینی درباره شهید رجایی فرمود عقل او از علمش بیشتر است لذا عقل سبب ارتباط بین خدا و انسان است و امام علاوه بر علمبودن از بالاترین درجات عقل برخوردار بودند.
امام جمعه زابل تصریح کرد: اگر انقلاب اسلامی در طوفانهای سهمگین شبهات علمی و نقدهای کالجها توانسته خود را حفظ کند و به آنها پاسخ دهد، نشان از همین عقلانیت است، عقلانیتی که در آن دشمن به راحتی شناخته میشود لذا پیروان این مکتب دشمنشناس هستند مکتب امام به واسطه عقلانیت ارتباط خوبی با مردم برقرار کرده است.
وی به معنویت مکتب امام اشاره کرد و اظهار داشت: بعد دیگر امام و مکتب ایشان معنویت است اخلاص، توکل، اعتماد به خدا و حسن ظن به وعدههای خدا از جمله ویژگیهای این مکتب است ذرهای از هوای نفس در وجود امام نبود شعار "نه شرقی و نه غربی" از همین ویژگی نشأت میگیرد که انسان باید فقط به خداوند تکیه کند.
توجه به کوخنشینان و پابرهنگان؛ خواسته همیشگی امام از امت
حجت الاسلام کیخا عنوان کرد: عدالت و پرهیز از اشرافیت بعد سوم مکتب امام است امام راحل توصیههای فراوانی به سادهزیستی داشتند اکنون نیز رهبر معظم انقلاب همین توصیهها را به مردم و مسؤولان دارند، توجه به کوخنشینان و به تعبیر امام توجه به پابرهنگان بر ما لازم است، خدمت بیمنت و انتخابات مردمی از نشانههای عدالت در مکتب امام است، در کجای دنیا چنین انتخابات آزادی وجود دارد؟! در آمریکا که ادعای حقوق بشر دارد تنها دو حزب گرداننده کشورشان هستند.
مدعیان همراهی با امام در هنگام فتنهها و تحریمها شناخته میشوند
وی با بیان اینکه دم زدن از امام و ادعای اطاعت از ایشان کافی نیست، گفت: یاران راستین امام در وعده خود صادق هستند و مانند امام ایستادگی میکنند ایستادگی و اصرار بر آرمانها هزینه دارد استکبار ستیزی نیز هزینههایی در پی دارد عدهای با افکار مادی و نگاه حزبی و با ادعای در خط امام بودن به دنبال مطامع خود هستند اما وقتی به جایی میرسند، تفکرات امام را به گونهای توجیه میکنند که اصلا با حقیقت ایشان منافات دارد چنین افرادی اصل مکتب امام را درک نکردهاند و همسو با اعتقادات امام نیستند.
امام جمعه زابل افزود: باید افراد مدعی را داوری کرد و دید در مرحله عمل چه کاری انجام دادهاند باید مواضع افراد در هنگام فتنهها و تحریمها و فشارها مورد بررسی قرار گیرد کسانی را که در هنگام تحریمها فساد مالی داشتند و سبب افزایش فشار بر کشور شدند و یا آنهایی را که در فتنهها یار دشمن شدند، نمیتوان یار و همراه امام دانست؛ زیرا آنان دشمنان ما را شاد کردند.
ورق به ورق کتاب رهبری آیت الله خامنهای سبحان الله و تکبیر دارد
وی شیوه مدیریتی رهبری را «احسن» توصیف کرد و افزود: شخصیت رهبر معظم انقلاب به تمام معنا تکرار شخصیت امام خمینی(ره) است، همان روح بلند، همان تفکر بزرگ و همان استقامت بر آرمانها و اعتماد به خداوند در وجود خلف صالح امام پدیدار است، ایشان در فتنههایی که چه بسا از دشواریهای زمان امام سنگینتر بود، شرایط را مدیریت کردند، همانطور که دوران حکومت امام علی(ع) به لحاظ شناختن دشمنان سختتر از دوران پیامبر بود، دوران زعامت رهبر معظم انقلاب نیز از سالهای حضور امام دشوارتر است با این وجود، ورق به ورق کتاب رهبری ایشان سبحان الله و تکبیر دارد که به زیبایی مردم را رهبری کردهاند.
استفاده از رانتها و املاک به قیمت زحمت کشیدن برای این نظام مجاز نیست
حجت الاسلام کیخا درباره نقش مردم در نظام جمهوری اسلامی، خاطرنشان کرد: افراد بسیاری در پیروزی انقلاب نقش داشتند اما هیچ کس نباید خود را قیم انقلاب بداند، خداوند به ما توفیق داد که در عصر غیبت سیمایی از حکومت امام زمان را شاهد باشیم در این میان، زحمات افراد جای تشکر دارد اما کسی حق ندارد از انقلاب طلبکار باشد و یا بخواهد از تلاشهایی که در گذشته داشته، سوءاستفاده کند، استفاده از رانتها و املاک به قیمت زحمت کشیدن برای این نظام مجاز نیست، همه ملت ایران در این پیروزیها نقش داشته و دارند و صاحبان واقعی انقلاب، آنها هستند لذا افراد نباید خود را تافته جدابافته از انقلاب بپندارند.
روحانیت رکن رکین انقلاب است
وی روحانیت را محور شکلگیری انقلاب اسلامی دانست و یادآور شد: روحانیت در پیشبرد و تفهیم آرمانهای انقلاب و رهبری مردم نقش پررنگی دارد در واقع رکن رکین انقلاب روحانیت است امام راحل و شاگردان ایشان سختیهای بسیاری را به جان خریدند تا خاستگاه انقلاب مسجد باشد اما دشمن با رواج تفکرات سکولار و انتشار شبهات فراوان درصدد تخریب این جایگاه است آنان میخواهند روحانیت بر علیه نظام جمهوری اسلامی موضع بگیرد و اگر اینگونه نشد، به انزوا کشیده شود؛ در حالی که ما ادله محکم داریم که روحانیت باید با آمیختن دین و سیاست، امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه نشر دهد اگر روحانیت دچار خدشه شود و از بدنه انقلاب جدا گردد آن محور و رکن از بین خواهد رفت./831/ت302/ح