تشریح برنامههای ستاد غبارروبی و تکریم مساجد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام آقایی رییس ستاد دهه تکریم و غبارروبی مساجد، صبح یکشنبه 17 خردادماه در نشست خبری این ستاد که در مجتمع محراب برگزار شد، تصریح کرد: باید از فعالیتهای تمام ارگانها مانند شهرداریها، ائمه جماعات، پایگاههای بسیج، کانونهای فرهنگی و به ویژه اصحاب رسانه تشکر و قدردانی کرد، زیرا مسجد برای هیچ ارگانی نیست و در واقع خانه مردم است و تمام این تلاشها که برای مساجد انجام میشود در واقع برای خود مردم انجام میشود.
وی ضمن تشریح 2 دهه فعالیتی که در دهه غبارروبی انجام میشود، افزود: در این 20 سال همانند عید نوروز، مردم و اهالی مسجد با غبارروبی مساجد به استقبال ماه مبارک رمضان میرفتند، از سال 1390 نیز با تصمیمی که در مرکز رسیدگی امور مساجد صورت پذیرفت، قرار بر این شد که این دهه با نام تکریم و غبارروبی مساجد نامگذاری شود.
حجت الاسلام آقایی، هدف از این نامگذاری را اولا اتصال این روز به روز جهانی مساجد دانست و تاکید کرد: باید مسأله غبارروبی در مساجد صرفا از سوی افراد مرتبط با مسجد و در داخل مسجد انجام شود.
رییس ستاد غبار روبی و تکریم مساجد ضمن انتقاد از برخی کمکاریها، خاطرنشان کرد: باید به این پرسش پاسخ داده شود که ما برای مساجد چه کردهایم، ائمه مساجد و افراد مرتبط با مساجد چه فعالیتهایی را که صرفا مرتبط با مسجد باشد را انجام دادهاند، زیرا باید فضایی ایجاد شود که یک نوع فضای مطالبه بهوجود بیاید و مردم مطالبات خود را از مساجد بیان کنند.
وی ضمن نامگذاریهای صورت گرفته در سالهای اخیر برای این دهه، گفت: امسال نیز روزهای این دهه بر اساس نیاز جامعه و اهداف این ستاد نامگذاری شدهاند که به شرح ذیل اعلام میگردند؛ «دوشنبه 18 خرداد، مسجد، پایگاه تبلیغ معارف قرآن و اهل بیت(ع)»، «سهشنبه 19 خرداد، مسجد، زمینهساز همدلی و همزبانی دولت و ملت »، « چهارشنبه، 20 خرداد، مسجد، مرکز رشد فضایل اخلاقی و ترویج سبک زندگی اسلامی »، « پنجشنبه، 21 خرداد، مسجد، مأمن کودکان، نوجوانان و جوانان »، « جمعه، 22 خرداد، مسجد، میعادگاه منتظران جوان و انقلابی »؛ « شنبه، 23 خرداد، مسجد، مروج امر به معروف و نهی از منکر »، « یکشنبه، 24 خرداد، مسجد، کانون حیات طیبه خانواده »، « سهشنبه، 26 خرداد، مسجد، بستر نشر فرهنگ ایثار و شهادت »، « چهارشنبه، 27 خرداد، مسجد، جلوهگاه اراده مردم در عمران خانه خدا».
حجت الاسلام آقایی، ضمن تشریح شعار امسال در خصوص مسجد و جوانان، تاکید کرد: مسجد باید محل رفت و آمد خانوادهها باشد و ائمه جماعات مساجد سعی کنند تا مردم مخاطب این شعار باشند، زیرا ما قصد داریم این شعار زمینهساز حرکتی در طول سال باشد و محدود به این دهه نباشد.
رییس ستاد غبارروبی و تکریم مساجد با انتقاد از ساخت و سازهای غیر مرتبط در اطراف مساجد، گفت: باید این نکته را در نظر گرفت که مساجد نباید از آن جلوه روحانی خود دور شوند و اگر هم مساجد برای خود منبع درآمدی را دارند، باید این فضاهای تجاری در نقطهای دورتر از مساجد احداث شوند، هرچند در خصوص مساله طراحی و چیدمان داخلی برخی از مساجد نیز اشکالاتی همچنان وجود دارد.
وی ضمن اشاره به مسأله استقبال از ماه مبارک رمضان در سایر کشورهای اسلامی، خاطرنشان کرد: با کمک شهرداریها فضاسازیهای محیطی در این خصوص انجام شده است، در این راه رسانه ملی نیز از دو ماه قبل با تهیه برنامههای مختلف در خصوص ماه مبارک رمضان و پخش آنها از تلویزیون مردم را برای استقبال از این ماه پر برکت آماده کرده است.
حجت الاسلام آقایی، با تاکید بر این نکته که در مساجد باید فعالیتهای قرآنی انجام شود، گفت: امسال حدود 500 مسجد برنامه تفسیر ترتیبی قرآن کریم را دست دارند و تعداد 200 مسجد نیز دورههای آموزش تفسیر را برگزار خواهند کرد.
وی در خاتمه ضمن تاکید بر این نکته که برگزاری نماز صبح در مساجد یکی از خواستههای مردم است، تصریح کرد: ما در سال قبل از خدام و ائمه جماعاتی که در این راه تلاش کرده بودند تشکر و قدردانی کردیم و امسال نیز در برنامه خود بخش مهمی را به این امر اختصاص دادهایم که تا بخش عمدهای از مساجد به امر احیای نماز صبح بپردازند، زیرا همین مسأله برگزاری نماز صبح یکی از مطالبات مردم است./856/پ202/ب4