۰۱ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۷
کد خبر: ۲۶۸۸۲۰
درس‌هایی از قرآن(4)؛

اطلاع پیدا نکردن دشمن از اسرار مسلمانان مورد تأکید قرآن است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام و‌المسلمین قرائتی با اشاره به کلام الهی «أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ» گفت: امروزه غرب به دنبال بازرسی و اطلاع از اطلاعات مراکز نظامی کشور و حتی افکار دانشمندان ما است در حالی که قرآن کریم تأکید می کند هیچ گونه اسرار و اطلاعاتی را نباید در اختیار دشمن قرار دهید.
حجت الاسلام والمسلمين محسن قرائتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام و‌المسلمین محسن قرائتی، مفسر قرآن کریم شامگاه 31 خردادماه در چهارمین جلسه از سلسله جلسات «درس هایی از قرآن» که در جمع زائران و مجاوران حرم رضوی برگزار شد به تفسیر بخشی از سوره مبارکه فتح و تبیین کلام الهی «أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ» و «رُحَمَاء بَیْنَهُمْ» پرداخت.

 

حجت الاسلام و‌المسلمین قرائتی به تفسیر بخشی از آیه 29 سوره مبارکه «الفتح» که می فرماید: « مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ؛ پرداخت و در علت استفاده از عبارت «مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ» در ابتدای این آیه اظهار کرد: هنگامی که پیامبر(ص) به همراه یارانشان برای نخستین بار پس از هجرتِ به مدینه قصد داشتند به عمره بروند، کفار قریش که همچنان بر مکه حاکم بودند خارج از شهر مکه مانع از ورود پیامبر(ص) و یارانشان به شهر شدند، در این زمان پیامبر(ص) صلاح را بر صلح دانسته و پیمان نامه ای میان مسلمانان و کفار منعقد شد؛ در این پیمان نامه از طرف مسلمانان عنوان شده بود این قرار‌دادی بین محمّد رسول الله(ص) و مردم مکه است که این موضوع مورد مخالفت کفار قرار گرفت زیرا آن ها حضرت محمّد(ص) را به عنوان رسول و فرستاده الهی قبول نداشتند از این رو پیامبر(ص) با دستان خودشان عبارت «رسول الله» را از قرار‌داد حذف کردند که سپس این آیه نازل و در آن بر «مُحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ» تأکید شد.
 
 
رییس ستاد اقامه نماز کشور در تفسیر این بخش از آیه ابراز کرد: پیامبر(ص) نام خودشان را حذف کردند اما خداوند نام ایشان را در قرآن ثبت کرد، اگر نام حضرت محمّد(ص) حذف نمی شد نهایتاً در یک نسخه از قرار‌داد بین مسلمانان و کفار نام پیامبر(ص) آمده بود اما تا به امروز این نام مبارک در میلیاردها نسخه از قرآن ذکر شده و تا ابد باقی خواهد ماند.
 
 
سخنران حرم رضوی تأکید کرد: بنابر‌این نباید زیاد مقید بود تا در هرکاری حتماً نام ما هم ذکر شود، اگر کاری را برای رضای خدا انجام می دهیم این که نام ما به میان بیاید یا نه نباید مهم باشد، حتی اگر آن کار به نام دیگران تمام شد باز هم نباید به این مسئله واکنش خاصی نشان داد.
 
 
حجت الاسلام و‌المسلمین قرائتی تصریح کرد: این آیه نشان می دهد اگر انسان در هر کاری نام خودش را حذف کند تا از خودنمایی دور بماند، خداوند نام او را ذکر خواهد کرد و اگر سعی بر نوشتن و برجسته کردن نام خودش داشته باشد خداوند نام او را حذف خواهد کرد؛ متاسفانه عده ای تا نام آن ها ذکر نشود دست به هیچ کاری نمی زنند و توجه ندارند که از کار خیر آن‌ها انسان های بسیاری می توانند بهره‌مند شوند.
 
 
وی سپس به «وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ» اشاره و بیان کرد: این بخش از آیه سخت گیری بر کفار و مهربانی با مومنان را جزء ویژگی های یاران و امت پیامبر(ص) برشمرده است.
 
 
مفسر قرآن کریم اظهار کرد: مسلمان باید در برابر انسان خلافکار از خودش غیرت نشان دهد و اگر با چنین فردی مواجه شد با او برخورد و نهی از منکر کند و اگر چنین امکان و توانایی را ندارد نهایتاً باید از او روی برگردانده و عبوس باشد؛ اگر همه‌ مردم جامعه در برخورد با خلافکارها این گونه برخورد کنند، رفتار آن فرد تغییر خواهد کرد.
 
 
رییس ستاد اقامه نماز کشور با تأکید بر این‌که «أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ» شامل سخت‌گیری های نظامی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، عبادی و غیره می شود، عنوان کرد: در سخت گیری های نظامی باید به مرحله ای رسید که دشمن خدا از مسلمانان ترس داشته باشد؛ امروز آمریکا از ایران ترس و وحشت دارد اما ذره ای نسبت به آل سعود نگرانی به دل راه نمی دهد از این رو می توان گفت ایران امت رسول الله(ص) است نه عربستان سعودی.
 
 
حجت الاسلام و‌المسلمین قرائتی با بیان این‌که نماز انسان را از منکرات باز می دارد، تصریح کرد: سعودی ها با این که با آب زمزم وضو می گیرند و در بهترین مکان (مکه) و پشت سر امام جماعت حافظ قرآن نماز می خوانند اما این نماز آن ها را از منکرات که بالاترین آن ها کشتن مسلمانان است باز نمی دارد و در نهایت اسرائیل هم عنوان می کند که از آن ها راضی است و این درحالی‌است که خداوند در قرآن تأکید می کند که یهود و نصارا هرگز از شما راضی نمی شوند مگر اینکه به خدمت و دین آن ها در آیید.
 
 
سخنران حرم رضوی عنوان کرد: باید برای ترساندن و مقابله با دشمن از تمام توانایی استفاده کرد، حتی باید از دیگران ساخت سلاح و روش هایی برای قدرت‌مند شدن را فرا گرفت؛ ما در سیاست بر شعار «نه شرقی، نه غربی» و استقلال و دوری از غرب و شرق زدگی تأکید داریم اما در بحث آموزش و فراگیری باید از همه حتی کفار نکات آموزشی را فرا بگیریم؛ پیامبر اکرم(ص) نیز از کفار اسیر برای آموزش و سواد آموزی استفاده می کردند.
 
 
مفسر قرآن کریم ادامه داد: در سخت گیری فرهنگی بر کفار باید به سوره مبارکه کافرون به ویژه آیه «لَا أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ؛ آنچه شما کفار می پرستید ما نمی‌پرستیم» تمسک بجوییم و برای ارزش های غربی هیچ ارزش و احترامی قائل نباشیم.
 
 
وی به سخت گیری های اقتصادی بر دشمنان اشاره و ابراز کرد: اگر مسلمانان برای یک هفته صادرات نفت به غرب را متوقف و آمریکا را تحریم کنند، آمریکا از پای در‌می آید و نیازی به مذاکره هم نیست اما متأسفانه این کار با وجود سران بی غیرت برخی کشورهای اسلامی تاکنون عملی نشده است. 
 
 
رییس ستاد اقامه نماز کشور تحریم تنباکو از سوی آیت الله شیرازی را نمونه ای از سخت گیری اقتصادی بر‌کفار دانست و اظهار کرد: مسلمانان می توانند با تحریم اجناس خارجی در مدت یکسال دشمن را از پای درآورند اما متاسفانه امروز برخی از افراد برای لباس پوشیدن و حتی اصلاح موی سرشان استقلال ندارند و به مدل های غربی روی می آورند.
 
 
سخنران حرم رضوی به سخت گیری سیاسی بر دشمنان اشاره و با بیان این‌که غیرمسلمانان نباید بر مسلمانان حکومت کنند، تصریح کرد: امروزه غرب به دنبال بازرسی و اطلاع از اطلاعات مراکز نظامی کشور و حتی افکار دانشمندان ما است در حالی که قرآن کریم تأکید می کند هیچ گونه اسرار و اطلاعاتی را در اختیار دشمن قرار ندهید.
 
 
حجت الاسلام و‌المسلمین قرائتی در ادامه به «رُحَمَاء بَیْنَهُمْ؛ با همدیگر مهربانند» اشاره و تأکید کرد: باید شهدا، رزمندگان و همه‌ افرادی که برای ما زحمت و زجر کشیده اند را به خاطر داشته باشیم، فراموششان نکنیم، آن ها را دوست داشته باشیم و برایشان دعا، زیارت و قرآن بخوانیم./1308/پ202/ب4
ارسال نظرات