۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۷
کد خبر: ۲۶۹۱۳۱
با کسب 213 رای موافق؛

جزییات طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای تصویب شد

خبرگزاری رسا ـ جزییات طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته‌ای ملت با کسب 213 رای موافق در مقابل 10 رای مخالف به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
مجلس شوراي اسلامي

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا، در نخستین دستور از نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی طرح الزام دولت به حفظ دستآوردها و حقوق هسته ای ملت ایران به رای گذاشته شد که با رای قاطع نمایندگان جزییات آن به تصویب رسید.

 

بر اساس این گزارش این طرح با 213 رای موافق، 10 رای مخالف و 6 رای ممتنع از جمع 244 نفر نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.

 

لازم به ذکر است که حجت الاسلام مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهور در ابتدای رای گیری مخالفت دولت را با تصویب این ماده واحده مطرح کرد و قصد داشت صحبت های خود را پیرامون این مخالفت بیان کند که با تذکر جدی دکتر لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی مواجه شد.

 

دکتر لاریجانی در این تذکر خطاب به نمایندگان گفت: ما قصد داریم در اینجا مشکلات کشور را برطرف کنیم و آقای انصاری سعی دارد تا با ایجاد فشار مانع شود.

 

خاطرنشان می شود پس از اعلام آرای نمایندگان، فریاد مرگ بر آمریکا توسط نمایندگان مجلس در صحن علنی مجلس طنین انداز شد.

 

بر اسا این گزارش ماده واحده طرح الزام دولت به حفظ دستآوردهای هسته ای به شرح زیر است:

 

در راستای صیانت از منافع ملی و رعایت مقررات پادمان معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای هرگونه نتایج مذاکرات هسته ای با کشورهای 1+5 در صورتی معتبر است که الزامات زیر شفاف رعایت شود.

 

1- لغو تحریم ها به طور یکجا و کامل باید در متن توافقنامه درج شده و در روز آغاز اجرای تعهدات ایران انجام شود.

 

2- آژانس بین المللی انرژی اتمی در چارچوب توافقنامه پادمان مجاز به انجام نظارت‌های متعارف از سایت‌های هسته ای است و دسترسی به اماکن نظامی، امنیتی و حساس غیر هسته ای، اسناد و دانشمندان ممنوع است. باید مصوبات شورای عالی امنیت ملی رعایت شود.

 

3- هیچ محدودیتی برای کسب دانش و فناوری صلح آمیز هسته ای و تحقیق و توسعه پذیرفته نیست و باید مصوبات شورای عالی امنیت ملی رعایت شود.

 

تبصره یک: براساس اصول 77 و 125 قانون اساسی نتیجه مذاکرات باید به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

 

تبصره 2: وزیر امور خارجه کشور موظف است روند اجرای توافقنامه را هر 6 ماه یکبار به مجلس شورای اسلامی گزارش کند. کمیسیون امنیت ملی مجلس هر 6 ماه گزارش حسن روند توافق را به نمایندگان مجلس ارائه نمایند./858/پ202/ج

ارسال نظرات