۰۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۹
کد خبر: ۲۶۹۲۶۵
آیت الله دستغیب:

سنت‌های الهی باید رعایت شود

خبرگزاری رسا ـ تولیت آستان مقدس احمد بن موسی با اشاره به این که باید آداب سنت های الهی رعایت شود، گفت: زینت و آراستگی یکی از زینت های الهی است از این رو باید هنگام ورود به مساجد خود را آراسته کنیم.
آيت الله دستغيب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس، آیت الله سید علی اصغر دستغیب تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی احمد بن موسی (شاهچراغ) در جلسه ای که بعد از ظهر امروز در مسجدالرضا با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد با اشاره به آیه 31 سوره مبارکه اعراف گفت: ای فرزندان آدم زینت و آراستگی خود را در نزد هر مسجدی اتخاذ کنید و بخورید و بیاشامید اما اسراف نکنید، چون خدا اسراف کنندگان را دوست نمی دارد، امر می فرماید که هنگام حضور در مساجد زینت خود را همراه داشته باشید و مراد از زینت گذشته زینت ظاهری، آرایش باطنی و معنوی است که مناسب با نماز و طواف و سایر عبادات است.


آیت الله دستغیب اظهار داشت: پس معنای آیه شامل زینت نیکو در ظاهر و باطن برای نماز اعیاد و جماعات و نمازهای یومیه و سایر وجوه عبادت می شود، و در جمله بعدی دو امر اباحی و یک نهی تحریمی است، یعنی خوردن و آشامیدن دو امر مباح است که خداوند آن را جایز می شمارد، اما نهی می کند از اینکه انسان در خوردن و آشامیدن تجاوز از حد کند و علت این نهی هم این است که خداوند افراد زیاده رو و مسرف را دوست نمی دارد و این امر و نهی همه متفرع از داستان آدم در بهشت بوده و خطاب آن عمومی است و اختصاص به یک دین یا صنف ندارد و شامل همه ابناء بشر می شود.


وی خاطرنشان کرد: شانه زدن موهای سر و صورت و آراستگی از سنت های پیامبر اکرم است، منظور از آراستگی تجمل گرایی و پوشیدن لباس فاخر و گران قیمت نیست همین که انسان لباس های تمییز خود را بپوشد کافی است.


تولیت آستان مقدس احمد بن موسی تصریح کرد: امام حسن مجتبی در ورودی مسجد به خداوند می فرماید؛ مهمانت به در خانه تو آمده، و تو نیکوکاری هستی و من گنه کار، خداوندا گناهان من را با زیبایی های خودت ببخش، از این رو وقتی که عنوان مهمان به خود می دهیم باید با آراستگی کامل به مهمانی برویم به ویژه اگر این مهمانی، مهمانی خداوند باشد.


وی با اشاره به این که باید با زینت وارد مسجد شد و چه زینتی بالاتر از داشتن اخلاق کریمه، ابراز داشت: امام صادق می فرماید؛ برای ما زینت باشید و زینت بودن برای ائمه یعنی داشتن اخلاق و رفتار مناسب که هر غیر مسلمانی این اخلاق و رفتار را دید بفهمد که این فرد شیعه امیرمومنان است.


مسجد باید مقدمه ای برای خانه باشد
آیت الله دستغیب اظهار کرد: متاسفانه بعضی افراد هنگام آمدن به مسجد لباس های تمیز و زیبای خود را بیرون آورده و با لباس های معمولی وارد مسجد می شوند، این رسم ارتباط با خداوند نیست.


وی با بیان این که باید به نظافت مسجد اهمیت بیشتری بدهبم یادآور شد: شخصی آب دهان خود را به روی دیوار مسجد انداخت پیامبر آب دهان آن شخص را با عبای خود پاک کردند از این رو این کار، اهمیت نظافت مسجد را می رساند و همچنین خانه انسان در مقایسه با خانه بیت الله مشخص است که خانه بیت الله اولی تر از خانه انسان است پس باید به نظافت مسجد اهمیت بیشتری قائل شویم.


تولیت آستان مقدس احمد بن موسی با اشاره به این که باید به مسائل شرعی دقت کنیم بیان کرد: روی صندلی نشستن برای آن دسته از سالمندانی است که نه می توانند نشسته نماز بخوانند و نه می توانند ایستاده نماز بخوانند از این رو باید به مسائل شرعی دقت کرد.


وی بیان داشت: امام صادق می فرماید مساجد خانه های خدا بر روی زمین هستند از این رو خداوند به حضرت ابراهیم و اسماعیل فرمود: تمیز و پاکیزه کنید خانه من را برای کسانی که طواف و عبادت می کنند.


انسان ها از ثواب مساجد غافل هستند
آیت الله دستغیب با اشاره به این که انسان ها از ثواب مساجد غافل هستند اظهار داشت: خداوند کسانی را که در مسجد قدم می گذارند از زوار خود قرار می دهد، همچنین هر قدمی که انسان به سوی مسجد بر می دارد خداوند 70 هزار درجه به او می دهد و می فرماید: هر نفسی که در مسجد می کشی یک درجه در بهشتی و هرنفسی که می کشی 10 حسنه ملائکه برای تو می نویسند و 10 گناه نیز از تو برداشته می شود.


وی در پایان بیان داشت: روایتی از رسول الله به نقل از امام صادق داریم که می فرماید: کسی که در مسجد نشسته و منتظر نماز جماعت است این خود عبادت محسوب می شود ولی مشروط به این که محدث نباشد./839/پ202/ب4

ارسال نظرات