ثواب قرائت قرآن در گرو تأمل و تعمق در این کتاب الهی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، حجتالاسلام حسن برزگر، از اساتید حوزه علمیه قم ظهر امروز در مراسم تفسیر سوره توبه که در مدرسه علمیه معصومیه(س) خرمآباد برگزار شد، با اشاره به سخنان پیامبر(ص) در مورد فضیلت سوره توبه گفت: اگر کسی سوره توبه را بخواند، در روز قیامت در حالی که روح نفاق در او نیست مبعوث میشود.
وی با اشاره به آثار سوره توبه افزود: اگر این سوره را کسی بنویسد و در عمامه قرار دهد از دزد در امان است و دزد نیز راهش را کج میکند و اگر در خانه نوشته شود آتش به آن خانه نمیرسد.
حجت الاسلام برزگر با اشاره به این که در سوره انفال پیمانها ذکر شده و در سوره توبه یا برائت نقض پیمان میکند، بیان داشت: سوره توبه ادامه دهنده سوره انفال است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: هر فردی این دو سوره را در هر ماه بخواند هرگز نفاق در او وارد نمیشود.
این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که نازل شدن آیه نخست سوره توبه در جهت اعلام بیزارى و عدم تعهد از طرف خدا و پیامبر(ص) نسبت به مشرکانى است که با ایشان پیمان بسته بودند، تصریح کرد: این آیه خطاب به مشرکان و آیه دوم «فَسِیحُواْ فِی الأَرْضِ أَرْبَعَةَ أَشْهُرٍ وَاعْلَمُواْ أَنَّکُمْ غَیْرُ مُعْجِزِی اللّهِ وَأَنَّ اللّهَ مُخْزِی الْکَافِرِینَ» خطاب به مردم است.
حجت الاسلام برزگر بیان کرد: «فَسِیحُواْ فِی الأَرْضِ» به معنای سیاحت و حرکت توأم با آرامش است.
وی با اشاره به این که به فرمان جبرئیل پیامبر(ص)، حضرت علی(ع) انتخاب کرد تا این آیات را بر مشرکان بخواند، افزود: حضرت علی(ع) در خواندن این آیات فرمودند که خوف نکردند و پس از مدت از چهار ماه سرزمین عربستان از شرک پاک شد.
حجت الاسلام برزگر برائت را به معنای بیزای دانست و با اشاره به آیه سوم سوره توبه «وَأَذَانٌ مِّنَ اللّهِ وَرَسُولِهِ إِلَى النَّاسِ یَوْمَ الْحَجِّ الأَکْبَرِ أَنَّ اللّهَ بَرِیءٌ مِّنَ الْمُشْرِکِینَ وَرَسُولُهُ فَإِن تُبْتُمْ فَهُوَ خَیْرٌ لَّکُمْ وَإِن تَوَلَّیْتُمْ فَاعْلَمُواْ أَنَّکُمْ غَیْرُ مُعْجِزِی اللّهِ وَبَشِّرِ الَّذِینَ کَفَرُواْ بِعَذَابٍ أَلِیمٍ» بیان داشت: این آیات اعلامى است از جانب خدا و پیامبر(ص) به مردم در روز حج اکبر که خدا و پیامبرش در برابر مشرکان تعهدى ندارند.
وی با بیان این که «بَرَاءةٌ مِّنَ اللّهِ وَرَسُولِهِ» برای خود مشرکان است، خاطرنشان کرد: در قسمت «بَرِیءٌ مِّنَ الْمُشْرِکِینَ وَرَسُولُهُ» به مردم، میخواهد اعلام کند که بدانند پس از چهار ماه چه میشود و این عامل پیدایش علم صرف و نحو توسط شاگرد امام علی(ع) شد.
حجتالاسلام برزگر در ادامه با اشاره به «بَرِیءٌ مِّنَ الْمُشْرِکِینَ وَ رَسُولُهُ» عنوان کرد: خواندن «وَ رَسُولُهی» در این قسمت اشتباه است.
این استاد حوزه علمیه قم افزود: امام علی(ع) برای جلوگیری از غلط خواندن این آیه علم صرف و نحو را کشف کند.
وی در پایان با بیان این که ثواب خواندن یک سوره، صرفِ خواندن آن سوره نیست، گفت: خواندن قرآن باید همراه با تأمل و تعمق باشد تا اثرگذار شود./9459/پ202/ح