سامان یافتن زندگی دنیا و آخرت در گرو قلب سلیم/ نور ایمان، دل را وسیع و محبت را افزون میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم در هفتمین جلسه از سلسله سخنرانیهای «ویژگیهای خود شناسان» که در حسینیه همدانیهای تهران برگزار شد، به آیاتی از قرآن کریم اشاره کرد و اظهار داشت: سامان یافتن در زندگی دنیا و آخرت در گرو قلب سلیم است.
وی ادامه داد: با توجه به صراحت برخی از آیات قرآن کریم، آتش جهنم مشرف به قلب بیمار و بهشت نیز جایگاه قلب پاکیزه است؛ از این رو مؤمن باید توجه بیشتری بر قلب خود داشته و از آن در برابر کفر، شرک، حسد، کینه، طمع، حرص و بخل مراقبت کند.
استاد حوزه علمیه قم ابراز کرد: چنانچه قلب انسان بیمار شود، همه اعضا را بیمار کرده و اعمال و اخلاق را به فساد میکشد؛ از این رو چنانچه قلبی از بیماریها درمان نشود، آتش دوزخ بر صاحب آن قلب اشراف مییابد.
وی خاطرنشان کرد: انسانی که اخلاق و عمل صادقانهای دارد، سرمایه دار سنگین الهی در دنیا و آخرت است؛ قلب سلیم در حقیقت قلبی آرام، با مهر، محبت، رقت، ایمان و صدق است که اعضا و جوارح را نیز تحت تأثیر خود قرار میدهد.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان با اشاره به روایاتی از حضرت رسول اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) افزود: خدای متعال به سبب نور ایمانی که در قلب مؤمن به وجود میآید، قلب وی را وسعت می دهد.
وی یادآور شد: راه باور به خدا و قیامت، راه آسانی بوده که لازمه آن تفکر و فهم قرآن و روایت است؛ هر کسی به هر اندازهای که قرآن و روایات را بفهمد، به همان مقدار از قلبی نورانی و گسترده برخوردار میشود.
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه ایمان به پروردگار و معاد، محبت به خدا و ائمه طاهرین(ع) و اولیای الهی را در دل افزون میکند، عنوان کرد: حضرت رسول اکرم(ص) در ادامه روایت فوق به نشانههای ورود نور به قلب پرداخته و دل کندن از مادیات را یکی از این نشانهها میدانند.
وی تأکید کرد: بر اساس فرمایش حضرت رسول اکرم(ص)، از دیگر علامات ورود نور به دل این است که انسان هر لحظه مرگ را در مقابل خود دیده و به فکر اساس و ابزار زندگی برزخی خود باشد.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان ادامه داد: رد و اثبات علوم معنوی و سخنان حضرت رسول اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) هیچ وابستگی به علوم مادی ندارد؛ ارزش مسلمانی ما پذیرش بی چون و چرای سخنان ائمه اطهار(ع) است.
وی با بیان اینکه علوم مادی خدمات بسیاری به بشریت کرده و هر روز در حال تغییر و تحول هستند، تصریح کرد: علم دینی برگرفته از سخنان گوهربار انبیای الهی و ائمه معصومین(ع) در حوزه معنویت، وحی و معاد، علمی نیست که قابل تغییر و تحول باشد تا بر همین اساس بتوان برای حقانیت و عدم حقانیت آنها حجت آورد.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان اینکه یکی از علامات نور ایمان این است که انسان را وادار به آخرت سازی میکند، گفت: نور ایمان به قدری جاذبه دارد که هیچ کس حاضر به دل بریدن از محبوب الهی خود در برابر هیچ مال دنیایی نیست؛ اعتقادات پاک الهی و حضور در جلسات کسب معرفت به سبب نور ایمانی است که با هیچ یک از قواعد علوم مادی همخوانی ندارد./997/پ202/ح