۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۴
کد خبر: ۲۷۰۹۹۵
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی:

وقف بهترین پشتوانه‌ برای مراکز آموزشی و فرهنگی است

خبرگزاری رسا ـ رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی با بیان این که وقف بهترین مظهر کمک به مسائل فرهنگی در جامعه است، گفت: نخستین و مهم‌ترین کارکردهای وقف در جامعه‏‌ اسلامی کارکرد آموزشی و فرهنگی آن است.
رييس شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي استان مرکزي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در استان مرکزی، حجت‌الاسلام عباس هاشمی رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی، ظهر امروز در نشست مشترک با مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی، در جمع  واقفان خیراندیش شهرستان اراک، در تشریح جایگاه سنت وقف در دین مبین اسلام و قرآن با اشاره به این که فلسفه وجودی وقف تلاش برای رفع نیاز دیگران است اظهار کرد: در حقیقت واقف با وقف بخشی از مال و ثروت خویش که خداوند به وی ارزانی داشته، فقرا و محرومان را در روزی و معاش خود شریک می‌کند.


رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی ادامه داد: نقش وقف در اسلام از مهم ترین بحث‌هاست و در قرآن کریم نیز از این موضوع به نیکویی یاد شده است.


حجت‌الاسلام هاشمی با اشاره به این که وقف یک نوع صدقه جاریه است و صدقات نیز سبب تزکیّه نفس می‌شوند گفت: خداوند متعال در آیه 9 سوره مبارکه شمس می‌فرمایند: «و قد افلح من زکّها»؛ «نجات یافت آنکس که نفس را پاک کرد و همچنین در آیه 105 سوره توبه نیز می‌فرمایند: «خذ من اموالهم صدقه تطهرهم و تزکّهم بها و صلّ علیهم انّ صلواتک سکن لهم و الله سمیع علیم» «ای رسول ما! تو از مؤمنان صدقات را دریافت کن، تا بدان صدقات نفوس آن‌ها را پاک و پاکیزه سازی، و آنها را به دعای خیر یاد کن که دعای خیر تو در حق آنان موجب تسلّی خاطر آنها می‌شود و خدا شنوا و داناست.


سنت حسنه وقف از مهم‌ترین تمهیدات اسلام در راستای تامین آینده مسلمین است

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی، با بیان این که پایه‌ریزی سنت حسنه وقف از مهم‌ترین تمهیدات دین اسلام در راستای دوراندیشی و تامین آینده مسلمین است اظهار کرد: در قرآن کریم صراحتاً به وقف اشاره‌ای نشده؛ اما از آیات متعددی می‌توان وقف را به عنوان یکی از مصادیق بارز اعمال صالحه و باقیات الصالحات شناخته و معرفی کرد.


حجت‌الاسلام هاشمی با بیان این که وقف بهترین مظهر کمک به مسائل فرهنگی در جامعه است، اظهار داشت: نخستین و مهم‌ترین کارکردهای وقف در جامعه‏‌ اسلامی کارکرد آموزشی و فرهنگی آن می باشد که از ابعاد گسترده‌ای نیز در جوامع اسلامی برخوردار است.
 

 

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی با اشاره به این که وقف به عنوان یک منبع مستمر مالی پشتوانه‌ بسیار خوبی برای مراکز آموزشی و فرهنگی است گفت: بسیاری از مدارس و مراکز علمی در جهان اسلام از طریق وقف ایجاد و گسترش یافته‏‌اند و بسیاری از عالمان بزرگ، با استفاده از درآمدهای املاک وقف شده، توانسته‏‌اند به مدارج عالی علمی دست یافته و از این طریق در فرهنگ تعلیم و تربیت اجتماع تأثیرگذار باشند.


حجت‌الاسلام هاشمی، وقف را پاسدار نشر معارف اسلامی دانست و افزود: استفاده از درآمدهای وقف برای ساخت مساجد، دانشگاه‏‌ها، خواب‌گاه‏‌های دانشجویی، تأسیس کتاب‌خانه‏‌ها، مجالس عزاداری ائمه اطهار(ع) مسابقات قرائت قرآن کریم در سطح بین‏‌المللی و... از کارکردهای فرهنگی و آموزشی وقف است.


رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی در ادامه بیان کرد: وقف از بعد اجتماعی نیز دارای کارکردهای مختلفی است و جامعه را از فقری که عامل بسیاری از مفاسد اجتماعی و اخلاقی است، نجات می‌دهد و بسیاری از خدمات اجتماعی در گذشته از طریق موقوفات ارائه می‌شد./842/پ202/ب4

ارسال نظرات