۱۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۴
کد خبر: ۲۷۱۵۹۰
در همایش زائران حج تمتع در مشهد مطرح شد؛

حجاج در حج چه اعمالی را باید انجام دهند

خبرگزاری رسا ـ لباس احرام‌ را که پوشیدی بگو خدایا، آن کسی که تا حالا از تو فرار می کرد حالا غسل کرده، کفن کرده و آمده، پس اگر بگویم لبیک، نگویی لا لبیک که من غیر از تو کسی را ندارم، سوار ماشین که شدی و به سمت مسجدالحرام رفتی بگو خدایا من شامل این همه لطف تو نبودم.
حجاج در حج چه اعمالی را باید انجام دهند

به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، مراسم با شکوه شبانه " اسرار حج و آداب حضور در محضر کعبه شریف " در مشهد مقدس چهارمین شب با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط یکی دیگر از قاریان بین المللی شروع و با قرائت دعای افتتاح توسط حجت الاسلام بیات ادامه یافت و آنگاه آقای ذوقی از خادمان حرم مطهر رضوی با ذکر اشعاری در مورد مقام امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها و سبط اکبرشان آقا امام حسن مجتبی علیه السلام حال و هوای خاصی به مراسم بخشید.

 

آنگاه نوای دلنشین لبیک، اللهم لبیک، لا شریک لک لبیک ...جمعیت کثیر زائران حج تمتع در فضا طنین انداز شد و سپس حجت الاسلام والمسلمین رضایی تهرانی با اهدای جوایزبه برندگان پاسخ صحیح سؤالات سخنرانی شب قبل به ایراد سخن پرداخت.

 

حجت‌الاسلام رضایی تهرانی سخنان خود را با یادآوری این کلام حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها که خداوند حج را برای محکم شدن پایه های دین قرارداده آغاز و اظهار داشت: ورود به حرم امن الهی ادب و احترام خاصی را می‌طلبد که این نوع ادب در دیگر مشاهد مشرفه به این صورت وجود ندارد. وقتی می‌خواهید به حرم الهی مشرف شوید باید به میقات بروید و از آنجا محرم شوید، بعد به مسجدالحرام رفته و اعمال یک عمره مفرده یا حج تمتع را بسته به موقعیت وزمان حج، انجام دهید. اگر از مدینه به مسجدالحرام می‌روید باید در مسجد شجره محرم شوید و اگر از جده می‌روید در مسجد جحفه محرم خواهید شد.

 

وی افزود: نفس حضور در میقات مهم است، در ابتدا غسل مستحب است و غسل کردن و نماز خواندن برای احساس تقرب بیشتر لازم است، که روحانیون کاروان در این مورد توضیح می‌دهند. لباس احرام برادران دوتکه پارچه ندوخته است. احرام یعنی با دست خودت، خودت را کفن می‌کنی، خودت را غسل می‌دهی و این مقدمه ای است برای ورود به میهمانی خدا، حالا اجازه داری که ذکر تلبیه بگویی.

 

حجت‌الاسلام رضایی تهرانی یادآورشد: خداوند به حضرت ابراهیم گفت میهمانان خانه مرا دعوت کن، گفت خدایا صدای من به کسی نمی‌رسد، خطاب رسید تو صدا کن و اوچنین صدا کرد: " ای مردم، ما خانه خدا را درست کردیم، بیایید خانه خدا را زیارت کنید"، هرکس در عالم ارواح لبیک گفته باشد به مکه دعوت می شودو ندا می‌دهد لبیک، اللهم لبیک، لا شریک لک لبیک ...، می‌گوید آمدم، خدایا توشریک نداری، بله آمدم، فقط توخدایی، شریک نداری و همه بله‌ها مال توست، زیرا حمد و نعمت و ملک مال توست، پس فقط به تو لبیک می گویم.

 

وی خطاب به حجاج یادآورشد: لباس احرام را که پوشیدی بگو خدایا، آن کسی که تا حالا از تو فرارمی کردحالا غسل کرده، کفن کرده و آمده، پس اگر بگویم لبیک، نگویی لا لبیک که من غیراز تو کسی را ندارم، سوار ماشین که شدی و به سمت مسجدالحرام رفتی بگو خدایا من شامل این همه لطف تو نبودم، حالا که آمده ام، خیلی دوستت دارم، می‌خواهم جا پای کسانی بگذارم که اینجا عاشقانه حضور یافتند.

 

حجت الاسلام والمسلمین رضایی تهرانی در انتهای سخنان خود با اشاره به اهمیت وحدت درحج و این که این مراسم عبادی سیاسی برای همه مسلمانان جهان در یک مکان و در یک زمان برگزار می‌شود به زائران بیت الله الحرام توصیه کرد: کل مدت حضوردر مدینه را با ذکر صلوات و کل مدت حضور در مکه را با ذکر لااله الاالله پرکنید، سعی کنید در طول سفر دل کسی را نشکنید، در کاروان به ضعیف‌ها کمک کنید.

 

وی با قرائت اشعا بسیار زیبایی در مدح حضرت علی علیه السلام فضای حاکم بر مراسم را معنوی تر کرد و مراسم را با دعا برای جامعه اسلامی به پایان برد./1330/د102/ی

ارسال نظرات