۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۱
کد خبر: ۲۷۲۳۱۹
استاد حوزه علمیه قم تبیین کرد؛

درس‌های جزء هیجدهم قرآن کریم برای مؤمنان

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم، خشوع قلب و مراقبت بر نمازهای پنج‌گانه، تلاش برای کسب روزی حلال، اجرای حدود الهی، مقابله با منکرات، انتخاب همسر شایسته، کسب اجازه هنگام ورود به خانه دیگران، چشم فرو بستن از حرام و باور به وعده الهی را از درس‌های جزء هیجدهم قرآن کریم برای مؤمنان برشمرد.
حاج ابوالقاسمي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمد حاج ابوالقاسم، استاد حوزه علمیه قم، عصر امروز در شبستان امام خمینی (ره) حرم حضرت فاطمه معصومه (س) با اشاره به این‌که مؤمن اهل خشوع در عبادت است، گفت: در آیه دو سوره مؤمنون بیان‌ شده است که مؤمن در نماز خود خشوع قلب دارد، امام باقر (ع) در این زمینه می‌فرمایند «در نماز خود حضور قلب داشته باش با دست و محاسن خود بازی نکن، خمیازه نکش و فکرت پرت نباشد بلکه با خشوع قلب در برابر پروردگار حاضر شو».

 

وی افزود: پرهیز از کار لغو دومین توصیه قرآن به مؤمنان است زیرا مؤمنان کسانی هستند که از کارهای لغو و بیهوده که نه نفع اخروی و نه نفع دنیوی دارد پرهیز کنند.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که مراقبت از نماز سومین درس جزء هجدهم قرآن است، تصریح کرد: مؤمنان مراقب نمازهای خود هستند و اجازه نمی‌دهند نمازشان قضا شود و نسبت به نماز اهتمام ویژه‌ای دارند.

 

حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسم ادامه داد: شیطان مدام از مؤمن در هراس است و تا مادامی‌که مؤمن بر نمازهای پنج‌گانه مراقبت می‌کند از شیطان در امان بوده اما با ترک نمازهای پنج‌گانه شیطان بر او تسری پیدا می‌کند و پیامبر (ص) می‌فرمایند کسی که نمازش را سبک بشمارد از ما نیست و در قیامت در کنار حوض کوثر بر ما وارد نمی‌شود.

 

وی افزود: مؤمن به دنبال روزی حلال بوده و پیوسته برای رزق حلال تلاش می‌کند و کسی که غذای حلال تناول نکند نمی‌تواند عمل صالح کسب کند و حضرت رسول (ص) می‌فرمایند طلب حلال بر هر مرد و زن مسلمانان واجب است و کسی که از دسترنج خود ارتزاق کند از پل صراط مانند برق می‌گذرد و درهای بهشت در قیامت به رویش باز است.

 

مفسر قرآن کریم اظهار کرد: مؤمن برای اجرای حدود الهی تلاش می‌کند زیرا حدود الهی برای عبرت است و زن و مردی که مرتکب فحشا می‌شود باید حد بخورد و حضرت رسول (ص) می‌فرمایند حدی که در زمین اجرا شود از عبادت 60 سال برتر است.

 

حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسم مقابله با منکرات و انتخاب همسر شایسته را توصیه قرآن عنوان کرد و افزود: زنان و مردان پاک‌دامن باید برای خود همسرانی شایسته انتخاب کنند و زن و مردان پلید هم باید همسرانی مانند خود انتخاب کنند.

 

وی سلام کردن هنگام ورود به خانه دیگران و کسب اجازه را دیگر توصیه قرآنی برشمرد و گفت:‌ انسان بدون اجازه نمی‌تواند به خانه دیگران وارد شود و به هنگام ورود باید سلام کند حتی اگر از اعضای خانه بزرگ‌تر هم باشد.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که زن و مرد مؤمن از حرام چشم فرومی‌بندد، ادامه داد: قرآن کریم به زنان مؤمن می‌فرماید مبادا به‌گونه‌ای حرکت کنند که با رفتار خود سبب جلب‌توجه دیگران و خطر گناه در جامعه شده و خودنمایی کنند.

 

حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسم باور به وعده الهی در مورد ازدواج را آخرین درس جزء هجدهم قرآن برای مؤمنان عنوان کرد و یادآور شد: خداوند می‌فرماید جوانان را در امر ازدواج یاری کنید و اگر فقیر باشند خداوند آنها را غنی می‌کند و کسی که از ترس فقر ازدواج نکند طبق سخن امام صادق (ع) به خداوند و وعده راستینش بدگمان شده است./921/پ202/ی

ارسال نظرات