۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۹
کد خبر: ۲۷۴۰۸۷
مدیر حوزه علمیه قاسم بن الحسن:

رعایت حجاب و عفاف نقش‌ بسیار مؤثری در تعالی جامعه دارد

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه قاسم بن الحسن(ع) با بیان این‌که حجاب و عفاف مانع تحرک سازنده در جامعه نیست، گفت: بلکه آن چیزی که در ابعاد مختلف اجتماعی مانع تحرک سازنده می‎شود پوشش نامناسب زنان در جامعه است که با عدم رعایت چهارچوب اسلامی در جامعه حضور پیدا می‌کنند.
حجاب و عفاف

دکتر مرضیه سادات هاشمی علیا، مدیر حوزه علمیه قاسم بن الحسن(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار  خبرگزاری رسا، با اشاره به رابطه حجاب و امنیت روانی در جامعه، افزود:  زنان نقش‌های مختلفی در عرصه‌های گوناگون فردی، خانوادگی و اجتماعی دارند.

 

وی افزود: عفاف و حجاب زنان در جامعه آثار بسیار خوبی دارد از جمله آثار معنوی مانند تقرب الهی، طهارت و پاکیزگی قلب، پرورش و تربیت روح و استحکام در عبادت است.

 

حجاب آثار دنیوی و اخروی فراوانی دارد

هاشمی با اشاره به آثار دنیوی حجاب، بیان داشت: آثار دنیوی حجاب مانند، استحکام پیوند خانوادگی، رعایت حقوق خانواده و ایجاد صمیمیت میان افراد خانواده شده افزون بر همه این آثار عفاف و حجاب سبب سلامت روحی و روانی جامعه می‎شود.

 

مدیر حوزه علمیه قاسم بن الحسن(ع) با اشاره به نتیجه عدم رعایت حجاب در جامعه، تصریح کرد: عدم رعایت حجاب در جامعه سبب آزادی معاشرت بین زن و مرد می‌شود و همین امر موجب بی‌بندوباری و آشفتگی در افراد جامعه می‌شود.

 

وی بیان داشت: بی‌بندو باری در جامعه سبب ایجاد هیجان‌های کاذب می‌شود و نیازهای جنسی به یک عطش روحی و یک خواسته اشباع نشده تبدیل می‌شود.

 

اسلام قوانین و چهارچوب حضور زنان در جامعه را مشخص کرده است

هاشمی با بیان این که اسلام قوانین و چهارچوبی را برای حضور زنان در جامعه مشخص کرده است، اظهار داشت:  اسلام قوانین و چهارچوبی را برای حضور زنان در جامعه مشخص کرده است که در آیات قرآن و روایات معصومین(ع) به آن اشاره شده است که زنان در غالب این قوانین و چهارچوب می‌توانند در جامعه حضور داشته  و فعالیت کنند و با رعایت شأن و جایگاه خود همراه با انجام دستورات دینی سلامت و امنیت جامعه را حفظ ‎کنند.

 

مدیر حوزه علمیه قاسم بن الحسن(ع) با اشاره به رفتار پیامبر(ص) با همسران خود، عنوان کرد: پیامبر(ص) به همسران خود اجازه می‌داد که در جامعه حضور داشته باشند و مفهوم این امر آن است که حضور زنان در جامعه مشکلی ندارد، بلکه با رعایت قوانین اسلامی می‌توانند در کسب علم، شغل و هر کاری که در چهار چوب قوانین الهی باشد در جامعه حضور داشته باشند.

 

پیامبر از حضور زنان خود در جامعه جلوگیری نمی‌کرد

وی اظهار داشت: گاهی اصحاب پیامبر(ص) از حضور همسران ایشان در جامعه اعتراض می‌کردند ولی پیامبر(ص) به اعتراض آنها توجهی نمی‌کرد و می‌فرمودند: زمانی که آنها در جامعه امنیت دارند دلیلی ندارد مانع حضور آنان شوم.

 

هاشمی با اشاره به بهترین حالت برای زنان در خانه ماندن است، گفت: بهترین چیز برای زنان آن است که در خانه بمانند و نقش مادر و همسری را به خوبی ایفا کنند.

 

مدیر حوزه علمیه قاسم بن الحسن(ع) عنوان کرد: در خانه ماندن زنان به آن معنا نیست که اسلام مخالف حضور زنان در جامعه است، بلکه اسلام با حضور زنان در فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مخالفتی ندارد و در تاریخ اسلام حضرت خدیجه(س) در چهار چوب همین قوانین فعالیت‌های اجتماعی فراوانی را انجام داد.

 

حجاب و عفاف مانع تحرک سازنده در جامعه نیست

وی با اشاره به این که حجاب و عفاف مانع تحرک سازنده در جامعه نیست، افزود: حجاب و عفاف مانع تحرک سازنده در جامعه نیست بلکه آن چیزی که در ابعاد مختلف اجتماعی مانع تحرک سازنده می‎شود پوشش نامناسب زنان است که با عدم رعایت چهارچوب اسلامی و قانونی که در قرآن آمده در جامعه حضور پیدا می‌کنند.

 

هاشمی علیا در ادامه بیان داشت: عدم رعایت قوانین از سوی زنانی که پوشش مناسب ندارند موجب تنش در سلامت و امنیت روحی روانی افراد جامعه شده و جامعه را دچار خطر می‌کند.

 

مدیر حوزه علمیه قاسم بن الحسن(ع) با اشاره به ترویج بی بندوباری و تأثیر آن بر روی جوانان، تصریح کرد: ترویج بی‌بندوباری در جامعه تأثیر مخربی را بر روی جوانان دارد، زمانی که جوانان در یک جامعه بی‌بند و بار می‌شوند موجب افت آنها از تحصیل شده و این امر برای جامعه بسیار مضر و خطرناک است.

 

وی در ادامه افزود: بی‌بند و باری در جامعه سبب آشفتگی شده و  نظام خانواده را دچار فرو پاشی کرده و کانون خانواده را از هم می‌پاشد و این از هم‌پاشیدگی موجب فرسایش و کاهش نیروی کل جامعه می‌شود.

 

حجاب بر رشد علمی و شغلی در کشور تأثیر دارد

هاشمی علیا گفت: بی‌بند و باری در جامعه سبب کاهش ایفای نقش مادری و همسری زنان شده و کمبود اجتماع علمی و شغلی در جامعه تحت تأثیر همین ترویج بی‌حجابی می‌شود.

 

مدیر حوزه علمیه قاسم بن الحسن(ع) با اشاره به این که رعایت نکردن پوشش فردی در جامعه به معنای تجاوز به حقوق مردم جامعه است، افزود: رعایت نکردن پوشش فردی در جامعه به معنای تجاوز به آزادی معنوی و حقوق مردم جامعه است.

 

وی با اشاره به این که حجاب مسأله شخصی نیست، ابراز کرد: حجاب تأثیر فراوانی بر روی اجتماع مردم دارد، زیرا حجاب مسأله شخصی نیست و بی‌توجهی به آن امنیت روانی جامعه را مورد خطر قرار می‌دهد.

 

امر حجاب اجتماعی است

هاشمی بیان داشت: اسلام  این اجازه را داده تا با افرادی که حجاب را درست رعایت نمی‌کنند ابتدا تذکر و سپس با آنها برخورد شود، زیرا امر حجاب اجتماعی بوده و بر روی همه افراد جامعه و خانواده به شدت تأثیرگذار است.

 

مدیر حوزه علمیه قاسم بن الحسن(ع) در پایان خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: اگر ما مسأله زنان و خانواده را در جامعه ایران حل کنیم و آن را بهبود بخشیم این خدمتی برای زنان کل جهان  است./807/ت301/ح

ارسال نظرات