۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۴
کد خبر: ۲۷۴۳۴۷
حجت الاسلام والمسلمین عابدی:

پس نگرفتن جنس فروخته شده برخلاف سیره پیامبر اسلام است

خبرگزاری رسا ـ رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با اشاره به سیره اقتصادی رسول اکرم(ص) گفت: شخصی که بر مغازه خود می نویسد جنس فروخته شده پس گرفته نمی شود مخالف سیره رسول اکرم(ص) انجام داده است.
حجت‌الاسلام احمد عابدي، رييس دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم سحرگاه امروز در برنامه ماه خدا که از شبکه یک سیما پخش شد، با اشاره به سیره زندگانی رسول اکرم(ص) به تبیین سیره اقتصادی حضرت پرداخت.


وی افزود: مسائل اقتصادی از مسائلی است که با زندگی هر کسی عجیبن است، رسول اکرم(ص) معاملاتی را به عنوان معامله حرام می دانستند که نه تنها خودشان انجام نمی دادند بلکه همواره مسلمانان را نیز از این گونه معاملات نهی می کردند.


استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که پیامبر اسلام(ص) در رأس تمامی معاملات با ربا مبارزه می کردند، اظهار داشت: اگر کسی به شخصی قرضی بدهد و بخواهد بیش از قرض دریافت کند یا جنسی را در قبلا همان جنس به کمتر یا بیشتر بفروشد مرتکب ربا شده است.


وی ادامه داد: در صدر اسلام زمانی که رسول اکرم(ص) ادعای نبوت کرده بودند مردم ایشان را با جمله ربا و زنا حرام است می شناختند؛ معاملات دیگری وجود دارد که حضرت آن ها را حرام کرده است از همین رو خرید و فروش هرچه که حرام باشد همانند مسکرات ، خرید و فروش هرچه که نجس باشد، خرید و فروش هرچه که منفعت عقلایی نداشته باشد یا به همراه غبن باشد حرام است.


حجت الاسلام والمسلمین عابدی با بیان این که رسول اکرم(ص) فرمودند هرکس بر سر مسلمانان کلاه بگذارد از ما نیست، ابراز داشت: کسی که در شیر آب بریزد، کسی که برای فروختن ابریشم آن را در جایی مرطوب می گذارد تا سنگین شود، کسی که عسل غیر خالص را به جای عسل خالص بفروشد از این دسته هستند.


وی عنوان کرد: هرگونه معامله ای که در آن فریب و دغل وجود داشته باشد از سوی پیامبر اسلام(ص) حرام اعلام شده است، همچنین معامله با بچه، با کسی که خوب و بد را تشخیص نمی دهد، با کسی که از قیمت واقعی جنس آگاهی ندارد و شخصی که بر مغازه خود می نویسد جنس فروخته شده پس گرفته نمی شود مخالف با سیره رسول اکرم(ص) است.


رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم خاطرنشان کرد: سیره پیامبر اسلام(ص) این بود که می فرمودند اگر چیزی فروخته می شود اگر مشتری پشیمان شد باید پس گرفته شود که اگر انسان در روز قیامت از کارهای خود پشیمان شد خداوند متعال پشیمانی او را بپذیرد.


وی اضافه کرد: رسول اکرم(ص) به صورت فراوان از اسراف و تبذیر پرهیز می کردند، ایشان می فرمودند باید به نان احترام کرد، نباید نعمت خدا را کفران کرد، از غذا به اندازه کافی استفاده کنیم، در زمانی که کسانی گرسنه هستند نباید اجناسی که خریده می شود در معرض دید آنها قرار گیرد؛ امام علی(ع) زمانی که گوشت یا میوه می خریدند زیر عبا پنهان می کردند تا کسانی که می ‌بینند و نمی توانند بخرند حسرت نخورند، انسان باید رعایت کند تا در روز قیامت مؤاخذه نشود./1323/پ202/ف

ارسال نظرات