روحانی باید استقلال داشته باشد/ وظیفه حوزه علمیه امر به معروف است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بعد از ظهر امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم که در مسجد سلماسی قم برگزار شد، خاطرنشان کرد: اگر انسان در رابطه با مسأله تقوا و یقین آیندهنگر باشد و فکر کند که ما آیندهای هم داریم، به این نتیجه میرسد که حالت یقین، خیر دنیا و آخرت را خواهد داشت.
وی درباره آرامش یقین کنندگان اظهار داشت: کسی که فضائل اخلاقی را در وجود دارد در دنیا موفقتر و در نزد مردم بهتر از کسانی است که رذائل اخلاقی در آنها وجود دارد؛ افرادی که به مرحله یقین میرسند، یک روحیه خاص و فکر آرامی پیدا میکنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به مزیت حوزه علمیه شیعه تصریح کرد: یکی از مزایایی که حوزه علمیه شیعه دارد، این است که علمای شیعه از دولت پولی نمیگیرند؛ اگر روحانیت از دولت پول بگیرد، وابسته شده، نمیتواند انتقاد و امر به معروف و نهی از منکر کند، روحانی باید استقلال داشته باشد و نوکر و شاگرد امام صادق(ع) باشد؛ یعنی وابسته به هیچ جریانی نباشد.
آیتالله فقیهی افزود: آیتالله گلپایگانی(ره) میگفتند که روحانیت نباید حقوقگیر دولت باشد و اگر استقلال نداشته باشد، نمیتواند حرف خود را بیان کند و در این صورت باید حرفی بزند که مد نظر دولت باشد.
وی در شرح حال آیتالله لنگرودی(ره) گفت: این عالم حالت یقین داشت و اعتنایی به دنیا نداشت؛ افرادی که به مرحله یقین رسیدهاند، به راحتی زندگی میکنند؛ مشکلاتی از جمله طلاق و بیصبریها که در زندگیها وجود دارد، به خاطر عدم یقین در افراد است و اینها کوتاه فکری به حساب میآید؛ با مشکلات عاقلانه برخورد کنیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان خاطرنشان کرد: انسان باید هر کاری را با توکل بر خدا و حالت یقین انجام دهد؛ خیر دنیا و آخرت در رسیدن به یقین و آرامش است./822/پ202/س