۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۳
کد خبر: ۲۷۴۵۳۹
کارشناس مسائل دینی:

غیبت سبب از بین رفتن عمل صالح می‌شود

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام خواجه‌پور گفت: در قیامت برخی گناهان برای دسته‌ای از افراد نوشته شده است در حالی که او آنها را انجام نداده و همچینین برخی امور خیر برای عده دیگر نوشته شده در حالی که آنان این اعمال خیر را انجام نداده‌اند، این گونه حسابرسی به این دلیل است که دسته اول غیبت افراد دسته دوم را کرده‌اند.
غيبت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در زاهدان، حجت الاسلام ارسلان خواجه‌پور، کارشناس مسائل دینی، امشب در جلسه تفسیر جزء بیست و ششم قرآن کریم که در مسجد المهدی زاهدان برگزار شد، گفت: سوره‌های احقاف، محمد، فتح، حجرات، قاف و بخش‌هایی از سوره ذاریات در جزء 26 قرآن قرار دارند.

 

وی خاطرنشان کرد: خداوند در آیه یازدهم سوره حجرات چند نکته اخلاقی را یادآوری می‌کند اول اینکه کسی را مسخره نکنید و دوم اینکه با اسامی زشت، یکدیگر را خطاب قرار ندهید.

 

حجت الاسلام خواجه‌پور با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) بیان کرد: ایشان فرمودند طوری با مردم سخن بگویید که دوست دارید مردم آنگونه با شما سخن بگویند خداوند در آیه بعد نیز مؤمنان را از ظن بد برحذر می‌دارد زیرا برخی گمان‌ها گناه کبیره هستند در ادامه نیز می‌فرماید تجسس و غیبت نکنید.

 

وی به تعریف غیبت پرداخت و افزود: طبق آنچه در کتاب اخلاق در قرآن آیت الله جوادی آملی آمده است، غیبت عبارت است از ذکر هرگونه معایب و نقاط ضعف پنهانی دیگران که اگر بشنوند ناراحت می‌شوند، این معایب می‌تواند اخلاقی، روحی، دینی، اجتماعی، فردی و جسمانی و یا مربوط به متعلقات افراد مانند اموال و فرزندان و همسر باشد.

 

کارشناس مسائل دینی عنوان داشت: در روایات آمده است که در قیامت برخی گناهان برای دسته‌ای از افراد نوشته شده است در حالی که او آنها را انجام نداده و همچینین برخی امور خیر برای عده دیگر نوشته شده در حالی که آنان این اعمال خیر را انجام نداده‌اند اینگونه حسابرسی به این دلیل است که دسته اول غیبت افراد دسته دوم را کرده‌اند.

 

وی تصریح کرد: اگر کسی از دیگری غیبت کند باید برای او طلب استغفار نماید، برایش نماز بخواند و ثواب قرائت قرآن و نماز شب را با او تقسیم کند در صورتی که بازگویی غیبت برای فرد مفسده‌ای ندارد باید به او بگوید و اگر آبروی او را به خطر انداخته جبران کند./831/پ202/ح

ارسال نظرات