تبعیت از قوانین اجتماعی سیره پیامبر اسلام است
![حجتالاسلام احمد عابدي، رييس دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم](/Original/1392/03/15/IMAGE635061236845312500.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم سحرگاه امروز در برنامه ماه خدا که از شبکه یک سیما پخش شد، با اشاره به سیره زندگانی رسول اکرم(ص) به تبیین سیره اجتماعی حضرت پرداخت.
وی افزود: سیره رسول اکرم(ص) در مسأله اجتماعی این بود به مجرد آن که ایشان به مدینه هجرت کردند مسجد ساختند، همچنین حضرت مردم را به ساختن مسجد به عنوان محلی برای اجتماع مسلمانان توصیه کردند، از همین رو امروزه نیز باید به مسأله ساخت مسجد اهتمام شود.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که پیامبر اسلام(ص) ویژگی هایی برای مسجد قرار دادند، اظهار داشت: گنبد، مناره و محراب های مساجد همه دارای مفاهیمی هستند، معنای مسجد برخاستن از عالم کسرت و به سراغ عالم وحدت رفتن است.
وی ادامه داد: مسجد در واقع از خاک برخاستن انسان و به سوی آسمان رفتن است، گنبد مساجد را کنایه از عرش خداوند متعال بیان کرده اند، معمولا معمارهای مسلمان گنبد مسجد را روی یک هشت ضلعی قرار می دهند که قرآن فرموده است.
حجت الاسلام والمسلمین عابدی با بیان این که مسأله تبعیت از قانون از موارد سیره اجتماعی رسول اکرم(ص) به شمار می رود، ابراز داشت: افزون بر قانون شرع که از سوی خداوند متعال تعیین شده و توسط مراجع در رساله ها ارائه می شود قوانین اجتماعی نیز وجود دارد که باید اجرایی شود.
وی عنوان کرد: قوانین راهنمایی و رانندگی، آداب و سنت های زندگی و قوانینی که از سوی مجلس تصویب می شود از قوانین اجتماعی به شمار می رود و سیره پیامبر اسلام(ص) تبعیت و عمل کردن به آن ها است.
رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم خاطرنشان کرد: در زمان پیامبر اسلام(ص) دو نفر به عنوان سفیر ایران خدمت حضرت رسیدند و برخوردی توهین آمیز نسبت به اسلام و مسلمانان داشتند، رسول اکرم(ص) فرمودند اگر این نبود که با سفیر نمی توان به تندی برخورد کرد به گونه ای دیگر با شما برخورد می کردم، احترام گذاشتن به سفیر قانونی عرفی است.
وی اضافه کرد: افزون بر قوانین شرع که باید نصب العین هر مسلمانی باشد، قوانین هر کشور نیز باید رعایت شود؛ قانونی که خلاف شرع و عقل باشد نباید از آن تبعیت کرد اما قوانینی که شرع درباره آن ها سکوت کرده و عرف جامعه آن را پذیرفته اند، سنت پیامبر(ص) این است که به آن احترام گذاشته و اجرایی شود./1323/پ202/ف