۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۵:۵۵
کد خبر: ۲۷۵۱۰۸
حجت الاسلام والمسلمین عابدی:

سخن گفتن بدون یقین خلاف شرع است

خبرگزاری رسا ـ رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با بیان این که سخن گفتن بدون یقیت خلاف شرع است، گفت: اگر انسان چیزی را که یقین ندارد بگوید قول به غیر علم محسوب می‌شود و اگر هم انسان از چیزی یقین دارد نمی‌تواند بگوید، بسیاری از این موارد یقینی غیبت به شمار می‌رود.
 احمد عابدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین احمد عابدی رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم سحرگاه امروز در برنامه ماه خدا که از شبکه یک سیما پخش شد، با بیان این که سیره رسول اکرم(ص) بسیار گسترده است، گفت: آنچه تاکنون ذکر شده کارهایی بود که پیامبر اسلام انجام می دادند، حال سیره حضرت در کارهایی که انجام نمی دادند را بررسی می کنیم.


وی افزود: زبان رسول اکرم(ص) قفل داشت، ایشان هر سخنی را بیان نمی کردند و هر چیزی به زبان ایشان جاری نمی شد، از زبان پیامبر گرامی اسلام هرگز فحش یا سخن ناسزایی صادر نشده است؛ فراوان در سیره جضرت آورده اند که ایشان حرف زشت نمی زد.


استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که زمانی که یهودی های خیبر به پیامبر اسلام توهین کردند حضرت هیچ سخن زشتی به آنان نگفتند، اظهار داشت: در این مواجهه حضرت به سابقه یهودی ها اشاره کردند، یکی از یهودیان گفت یا محمد شما چنین سخن نمی گفتی.


وی ادامه داد: پیامبر اسلام ازاین سخن فرد یهودی چنان شرم کردند که عقب عقب برگشتند و عبا از روی دوششان افتاد؛ پیامبر اسلام هیچگاه سخن زشتی نفرمودند و حتی گوش خودشان را به گونه ای عادت داده بودند که سخنان زشت را نشنوند.


رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با بیان این که ابو علی سینا در یکی از کتاب های خود می گوید که من با خدا عهد کردم نه تنها دروغ نگویم بلکه دروغ نشنوم، ابراز داشت: این سخن نشان دهنده این است که شنیدن دروغ و سخنان نادرست در زندگی و روح انسان اثر منفی می گذارد.


وی عنوان کرد: از چیزهایی که در زندگی پیامبر وجود ندارد سخنان زشت، دروغ، تهمت و ناسزا است، حتی سخنانی را که انسان از آن یقین ندارد نباید بگوید؛ اگر انسان از چیزی یقین ندارد نباید به زبان بیاورد که گفتن آن خلاف شرع است.


حجت الاسلام والمسلمین عابدی خاطرنشان کرد: چندین آیه در قرآن وجود دارد که می فرماید انسان از چیزی که یقین ندارد نمی تواند سخن بگوید پیامبر اسلام نیز بارها این مسأله را به مردم تذکر دادند، در بسیاری از موارد حتی اگر انسان یقین هم داشته باشد نباید سخن بگوید.


وی اضافه کرد: اگر انسان چیزی را که یقین ندارد بگوید قول به غیر علم محسوب می شود و صریحا در قرآن کریم نهی شده است، اگر هم انسان از چیزی یقین دارد نمی تواند بگوید بسیاری از این موارد یقینی غیبت به شمار می رود.


استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که سوء ظن هرگز در زندگی رسول اکرم(ص) وجود نداشت، گفت: انسان نباید عینک بدبینی به چشم خود بزند و هرکار از هرکس را به صورت منفی بیان کند یا در مورد آن ها به صورت منفی بنگرد.


وی افزود: پیامبر اسلام همواره در مسائل گوناگون فال خوب می زد، زبان پیامبر اسلام همواره به خیر، خوبی و خوشی باز بود و همیشه جنبه پر لیوان را می دیدند./1323/پ202/ی

ارسال نظرات