۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۰
کد خبر: ۲۷۵۱۲۶
سخنران حرم رضوی مطرح کرد؛

غلبه بر کبر وجودی با ابراز نیاز به درگاه الهی

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام والمسلمین میرباقری گفت: انسان موحد در حالی که از ابزار و اسباب دنیایی استفاده می کند می داند اسباب دنیایی از سوی خداوند مدیریت می‌شود او با آگاهی از فقر و نیاز خود حجاب ها را پس می زند و استکبار وجودش را از بین ببرد.
حجت الاسلام ميرباقري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم در سلسله برنامه های تبلیغی حرم رضوی ویژه ماه مبارک رمضان اظهار کرد: تکیه انسان به اسباب و عوامل دنیایی مانع این می شود که او پروردگارش را بخواند و نیازش را از او درخواست کند اما زمانی که انسان از این اسباب مأیوس شد، آن گاه حضور خداوند را درک و به او تکیه می کند و این موضوع در حوادث و رویدادها بیشتر نمود می‌یابد.

 

وی تصریح کرد: انسان همیشه اسباب و ظاهر را می بیند و از درک باطن و پشت صحنه عاجز است بنابراین هنگامی که انسان در ساحل و یا کشتیِ آرام قرار دارد گمان می کند این زمین یا کشتی است که او را حفظ می کند و به همین دلیل آن ها را به عنوان تکیه‌گاه انتخاب می کند، در حالی‌که او از سوی خداوند محافظت می‌شود.

 

انسان در طوفان های زندگی یاد خدا می افتد

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری خاطرنشان کرد: انسان زمانی که اسیر طوفان های زندگی می‌شود، در آستانه غرق شدن قرار می‌گیرد و امیدش از تکیه گاه‌هایش قطع می شود به خداوند روی می‌آورد؛ بنابراین تا زمانی که زمین زیر‌پای انسان محکم است و طعام گرسنگی او را رفع می کند نمی تواند درک کند که این خداوند است که زمین را نگه داشته و با گرسنگی و سایر نیازهای او را از سوی وسایل و ابزار تأمین می کند.

 

وی با بیان‌این که دو نوع شرک داریم شرک ظاهری و شرک خفی و پنهان، گفت: شرک خفی مانع از درک حضرت حق می‌شود، خداوند می فرماید تمام مخلوقات در سختی ها و صحنه های هراس انگیز به من تکیه می کنند و دل می‌بندند اما زمانی که اسباب از کار بیفتد و امید به اسباب از بین برود.

 

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم تأکید کرد: انسان باید مانند فردی که سوار کشتی در حال غرق شدن است همیشه مضطر باشد و درک کند که به هیچ چیز به غیر از خداوند نمی تواند تکیه کند، این مرحله با خوف همراه است زیرا  انسان درک می کند فقیر است و نیاز به تکیه گاه دارد، آن گاه خداوند خودش را نشان می‌دهد و انسان با تکیه بر او به آرامش حقیقی می‌رسد؛ چنین شخصی حتی در روز قیامت در آن صحنه های هول انگیز ترس و واهمه ای ندارد زیرا به خدا و اهل بیت(ع) تکیه داده است.

 

وی افزود: توحیدی که در فطرت همه ما وجود دارد و قرآن آن را از ما درخواست کرده این است که غیر خدا را نپرستیم و از شرک به او دور بمانیم؛ یک بخش از شرک به خدا، بت پرستی و پرستش سنگ و چوب و غیره است که این شرک با هدایت پیامبر(ص) در بین مسلمانان از بین رفته است.

 

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با بیان این که شرک مراتب مختلفی دارد، اظهار کرد: یکی از مراتب شرک که قرآن تأکید بسیاری بر آن دارد در بحث کمک گرفتن و درخواست کردن ایجاد می‌شود؛ خداوند می فرماید من را بخوانید و از من بخواهید تا شما را اجابت کنم، همچنین تأکید می‌کند آن هایی که از عبادت من استکبار می کنند با خواری وارد جهنم می‌شوند به عبارتی خداوند ترک دعا و درخواست از خداوند را به عنوان استکبار بر خدا و ترک بندگی می‌داند.

 

وی با تأکید بر‌این که انسان باید مدام از خداوند درخواست و دعا کند، گفت: ما باید همواره نسبت به فقر و نیاز خودمان آگاه باشیم و با یادآوری قدرت، حکمت، رحمانیت، بخشندگی و غنای خداوند، با تواضع، خشوع و التماس به دعا و درخواست کردن از خداوند بپردازیم.

 

غلبه بر کبر وجودی با ابراز نیاز به درگاه الهی

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم ابراز کرد: اگر انسان این حالت تضرع و دعا را هر صبح و شب داشته باشد و بر آن مداومت کند، حجاب ها از مقابلش کنار و استکبارش از بین می‌رود، به مقام قرب الهی می رسد و مدام در برابر خداوند سجده می‌کند.

 

وی تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم مردم را خطاب قرار داده و می فرمایند: ای مردم، اگر همه آن هایی که تکیه گاه شما قرار گرفته اند به هم تکیه کنند نمی توانند یک پشه خلق کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری خاطرنشان کرد: انسان موحد از ابزار و اسباب استفاده می کند اما می داند که محتاج به این اسباب نیست و این اسباب نیز از سوی خداوند مدیریت می‌شوند./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات